Scudo Sports

Efsane rotada ilk yarış heyecanı: Uçmakdere

arkadaşlar olaya neden üst seviye gözü ile bakıyorsunuz,mesajları okuyorumda herkesde bir prof edası var sanki,yahu işde bir yarış ne olursa olsun imkanınız var ise gidin start alın finiş görmeye çalışın,o atmosferi yaşaın zaman zaman kendiniz ile mücadele edin,zevk alın pedal çevirin,herkes bir mazeretini yazıyor,tipik türk sporcu olayı,hep bisiklet olsun başka branşlar olsun sporcu,hem müsabaka öncesi ya startda ya bir iki gün öncesi,sürekli yok antrenman yapamadım bu ay yok hastayım yok iyi yemedim yok efendim sıkıntılarım var,sürekli bir arıza şekilnde söylenişler yahu inanın en çok bizim toplumda var bu,müsabaka öncesi hep bir mazeret sunma olayı,yahu bu bir spor bisiklet olsun başka branş olsun ilaki derece yapmak olmamalı olay,etkinlği yaşamakda güzel,ne var sanki ana gurubdan 10 dakika sonra gelsen,görende memelektde bisiklet sporu varda ortalık üst seviye velespitçi kaynıyor diyecek gidin arkadaşlar,imkanım olmadığı için gidemiyorum yoksa gider pedalar gelrdim ne güzel....

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu

valla serkan kışın yatmadıkta ,5 martta sezonu açtık 41 km non stop ,yarın 28 km non stop çok sert güzergahta olacağım ferdi ,bakalım eski dereceleri egale edebilecekmiyim..

@mutlu07 valla kusura bakmayin, ilk grubun veya en kotu ihtimalle ikinci grubun icinde kalamadigim bir yarisi kosmak istemem, moralimi de bozar. Yaris tecrubem az da olsa var. Bu yarisa bedavaya da gitmiyoruz. Hem 2 gun ayirmak, isten izin almak lazim, hem de yol, kalacak yer vs. masraflari icin en az 200 300 lira gideri var. Kafamda tum bunlari tartip katilmama karari aldim, satasmaniza da anlam veremedim :snzdglsn:

@Serkan Mıstınoğlu sataşmadım canım kardeşim,ben sadece sizin iiçin bişey yazmadım bunca yıldır hep böyle bu şekide gördğüm için yazmak istedim,sizi kast etmiyorum genel,kardeş benimde maddi imkanım kısıtlı bende gidemiyorum,az çok haklsın ama imkanın varsa git start al finiş görmeye çalış yani ilaki gurup içinde olmasan da olur,ama bu işler masraflı işler ben burdan hesap etim 450 tl ye maal oluyor gidip gelmek,buyüzden gidemiyorum,bacak bile dönmüyor ona bakarsan,ama düşünce yapısı farklı her insanın,ama sonuç olarak bir spor bu zevk alıp pedalamakda güzel amacsızcasına bazen.

@mutlu07 bu yarisa katilmamin bana gore getirisinden cok goturusu ve riski var.
İlki, giris seviyesi bir yaris oldugundan kaza riski oldukca yuksek.
İkincisi, bisikleti otobusle tasima isi cok kotu birsey. Kadrosu kirilan cok yakin arkadasim var, gercekten kotu bir sey kimsenin basina gelmez umarim.

Bu yaris istanbulda olsaydi hic dusunmeden katilirdim mesela

• Beğen
Tepkiler: Cem Ç
@Serkan Mıstınoğlu

serkan doğru dersin
valla ilk 26 km çok çetin burada zaman barajının olması kazalara sebebiyet verebilir ,inşallah olmaz tememnim ,acaip sıkı inişler keskin virajlar söz konusu ..

@mutlu07

Yazdıklarınızın çoğuna genel manada katılıyorum fakat bu yarışın profili bir çok kişiye hitap etmiyor o sebeple değineceğim bir çok nokta olacak. Yarışın profilin de çoğunluğu düz olan olan bir etap yer almıyor, bayağı bayağı uzun ve zorluk seviyesi çok yüksek bitmek bilmeyen rampalar içeriyor. Siz "start alın, finish görmeye çalışın zevk alın pedal çevirin" demişsiniz fakat antremansız, rampa sevmeyen, fazla kilosu olan birisinin "ha burada yarış varmış bende katılayım eğleneyim" diyerek rotayı analiz etmeden yarışa girerse bırakın keyif almayı ciddi sağlık sorunları ile karşılaşabilir.

@lealtad geçen sene veloturk
@N.ÖZKAN

Hocam benimde kondisyonum iyi degil zaten astim hastasıyım 1 0 geride en başlıyorum. Eger zaman baraji yersem kirazlı dan tirmanmayp duz gidip en azından finise gelen arkadaslari gormeyi umut ediyorum :)

@Kudret Kurtcebe
Rotayı gidip şöyle sizin için bi turlasam mı acaba! Off çok zor geldi:eek::eek::eek:

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@ahmetyavuz

arkadaki eğim anlık 21 'dir bura göçbeyli-bıçkıdere-göçbeyli etabıdır istanbulun en çetin idman yeridir,burada 17 eğimler vardır ve üst üste gelir burada 28 km durmadan gitmek aynen 40 km demektir ,yunus ile bu rotada keşif yapmış idik yunusta rotayı beğenmiş idi..ilk 26 km 'de zaman barajına takılmamak için yarın bu etapta durmadan basacağım,

@Kudret Kurtcebe
@Kudret Kurtcebe abi çok çalış. Çünkü yarışta taraftarları olacak tek kişi sensin!

@ahmetyavuz

valla teşekkürler ,yanlız iyi olan kazansın diyorum
üç rakip belirdi,
derecelerine baktım bayağı iyi kısada ve uzunda

1- ali rıza fırıncı
2- zafer yalın
3- cihat yurtsever

tabi 500 kişi olunca kayıtlar kapanacak ,ismail iltır ve faik yağcı katılabilir ,,en iyi dereceleri yapanları takibe aldığım için kimin ne olduğunu nasıl ortalama yaptığını biliyorum.ahmet hidayet dostumuz eski milli ,gerçi tabi eski sporcular girince iş biraz riske giriyor ,
onların tecrübeleri çok fazla,
yani çok yarış koştular,ahmet hidayet dostumuzda listede yok gerçi,
kocaeli spordan mehmet bozdemir o da müthiş..oda listede yok

Yarış atmosferi çok güzel oluyor. Rampalar da tam dişime göre. Süpürgeye yakalanmadan bitirirdim sanırım. Ama bana çok uzak. Bizim belediye Tekirdağ'a feribot koyardı her yaz. Henüz ses yok.
@Kudret Kurtcebe abi başarılar dilerim. Organizasyonu sana bahsettiğim Mutlu Bey düzenlemiş. Büyük ihtimalle kendisi de yarışır, birincilik ödülü cepte kalır :)

@mutlu07

''bütün marmara kaydolmuş resmen ha''

@Bahadır S.

istanbulda olsaydı katılım fazla olurdu demek istedim

bir arkadaş bütün marmara kaydolmuş resmen ha deyince ona cevap olarak bende az katılım dedim

kime göre fazla size göre fazla bana göre az

@Serkan Mıstınoğlu

ekimden beri bisiklete binmiyordum geçen hafta başladım yarış olduğunu daaha bugun forumda tesadüfen gördüm :D

(link)

toplam 439 kişi kayıt yaptırmış ,yanlız listede 7 isim elenme durumunda ,doğru bilgi içermediği için..

Hani limit 400dü. Kayıt sayısı 400ü geçti ve hala da kayıt almaya devam ediliyor.

@Ahmet.KOÇ

itirazlar olunca kapasite 500 'e çıktı,yanlız etap gördüğüm kadarı ile bayağı zorlu çıkışlar ve inişler ile dolu ,bu bakımdan kaza ihtimali var ...sayı çoğaldıkça bu kaza riski dahada artabilir. ,26 km 'yi 2 saatte geçemeyen aynen diskalifiye olacak 26 'ıncı km 'de istasyon olacak ,burada hakem heyeti olacak anladığım kadarı ile..

@Kudret Kurtcebe

Bir yarış organizasyonu için çok fazla bir sayı bence. Tabi katılanların çoğu laylaylom eğlence amaçlı katılıyor olacak ama bu yarışı ciddiye alanlar için riskli bir durum oluşturuyor. Tek çare yarışa en önden başlamak. Yoksa bu kalabalıktan sıyrılana kadar iş işten geçer.

@Ahmet.KOÇ

süratli başlamak doğru karar,53-39 arka 11-23 ve 11- 28 'ler uçuşa geçecek ,52 ayna kolda dahil ,50-34 'ler sıkı bassada diğer ayna kollar ile nasıl rakip olacak bilemem kondüsyona bakar bu iş . ayrıca ,mtb 'de çok sıkı olanlar olabilir ,
fakat, kontrolsüz güç güç değildir ilkesinden hareketle, gücünü ilk 30 km 'de bitiren 70 'inci km 'de dağılabilir.

peloton eğer 4 'e bölünür ise ilk pelotonu kaçıran ikinciye tutunur ise kürsüde şansı olabilirmi
göreceğiz..

(link)

10.9 km sonra 10 eğim ,15 'inci km 'de 15 eğim gözükmekte ,,

15 ve 16 km 'ler arası ciddi eğimler göze çarpmakta

19-20-21 km 'lerde aynı durum,
23 keza,

Geri