Scudo Sports

Efsane bisiklet şampiyonu var mı?

Scudo
@mariokaldato

aman raşit bime dikkat ve e a- 101 'e,aldığın mamüllerin içindekiler kısmını oku,okumadan hiç bir şey almıyorum

Efsane kelimesi bu aralar olur olmaz her şeye kullanılmaya başlandı. Adam giydiği pantalona bile efsane diyor. İlginç. Kelimenin benzetme yönü itibariyle efsane bisikletçilere baktığım zaman geçmişte Eddy Merckx, Miguel Indurain, Bernard Hinault, Greg Lemond gibi şampiyonları görüyorum. Bu isimlerin günümüzde yaşıyor olması, bir tanesi TDF'de ödül veriyor, diğeri yorumculuk yapıyor vs. büyük bir şans. Ama ben bu adamları geçmişte hiç izlemedim.

Yarışlarını izlediğim kişiler içinde efsane şampiyon benim için Spartaküs. Adına web siteleri açıldığına ve kazanamadığı yarışlarda bile sevgi gösterileri gırla gittiğine göre galiba bir çok kişi için böyle. Rüzgarın oğlu, Zamana karşının üstadı, klasiklerin savaşçısı. Yeri geldiği zaman ''Siz hepiniz, ben tek'' diyerek pedal bastığı zamanlar benim için unutulmaz anlar. Sadece tek günlük yarışlarda değil, büyük turlarda da bir çok birinçiliği vardı. Hakkında motor ''mu kullanıyor lan bu'' diye söylenti çıkaranlara cevabını ta yıllar önce daha 17 yaşındayken olimpiyat ve dünya şampiyonlukları kazanarak vermişti aslında. Doğuştan yetenekliydi çünkü. Yakın zaman önce Phil Gaimon diye emekli bir bisiklet sporcusu zat kitabında Cancellara'nın bisikletinde motor olduğunu düşünüyorum, bana pedal çevirmesi tuhaf geliyor deyince Cancellara'dan cevap sert geldi. ''Kitabını satabilmek için adımı kullanma. Formumu kaybedeli çok oldu ama gel istediğin yarışta yarışalım. El mi yaman bey mi yaman görelim''
454605f269bd562f6e116d63a3412bd7.jpg

Halen yarışanlar içinde ''efsane'' bisikletçi kim var? gelmiş geçmiş en iyi sprinter, sprinterlerin üstadı Mark Cavendish var. Ağzı biraz bozuk ama ağzı dışında tekniği taktiği muhteşem. Kazandığı birinciliklerle zirvede. En yüksek güce ulaşanların içinde değil, onların hemen dibinde. Ama gücünü uzun süre sürdürebiliyor ve bitiş çizgisini gördüğünde... Durdurulamıyor.
Mark-Cavendish.jpg

Bu sezonda, 2017'de yani, UCI puan listesinin zirvesinde Greg Van Avarmaet vardı. Nice dördüncülüklerden, ikinciliklerden bu noktaya geldi. Biraz soğuk bir arkadaş ama fazlasıyla savaşçı karakterli. 2018'de de Peter Sagan'la beraber damgasını vurur diyorum. Team Sky'ın, hem Britanya'daki dopingli çanta hem de yeni ortaya çıkan sablutamol davalarının bitmesini hasretle bekliyorum.
3F1B7B3600000578-0-image-a-23_1491754077522.jpg

Onu bunu boşverde @Kudret Kurtcebe baba bu sene Ronde van Vlaanderen'i kim kazanır? Bana dünyada hiç kimse bu seneki kadar GVA kadar, Vlaanderen'i isteyen yok gibi geliyor. Roubaix'le beraber bu ikisi zor kazanıldığına göre hangisini isteyecek...

Hahaha ,taşı gördüm ,uyandım.,bu taş bana bir etabı hatırlatıyor

Paris rube,,,,,,,,,,

Gelsin,nisan .

Tom Boonen olacaktı,Philip Gillbert biraz daha genç olacaktı,bir de GVA ve Sagan tadından yenmezdi.2017 neydi öyle.

@MehmetAliB.

Klasiklerin kraliçesi malum Paris Roubaix. Her ne kadar Roubaix demokratik bir yarış olsa da, ödülünü en çok isteyene, en çok hak edene kazandırsa da GVA'nın yeniden almasını çok isterim. Böyle söylüyorum çünkü GVA bence bu sene Vlanderen'i daha çok istiyor. Rüyalarında Rubeyi değil Belçika'nın Vlanderen topraklarını görüyor. İşin kötüsü @hamlet2006 hemşerisi Philip Gibert'te aynı rüyayı görüyor. İkisini bir arda hedeflemek zor çünkü. Ard arda geldiklerinden form durumları yetmeyebiliyor. Spartaküs bu ikisini üst üste kazanan nadir isimlerden bu arada.
Sagan'a gelince. Sagan'ın 1000. kez yeşil mayoyu giymesi çok da bir şey ifade etmiyor. O yüzden ''efsane'' olabilmesi için popülerliğinin dışında klasiklerde de başarılı olması gerekiyor. Potansiyeli fazlasıyla var çünkü. Çok günlük yarışlarda mükemmel. Ama aynı mükemmellik tek günlük yarışlarda yok. Sagan'ın rüyası da galiba Roubaix.

Gelsin Nisan

@MehmetAliB. Cadel Evans hakkında düşünceniz nedir?Ona da müzmin ikinci derlerdi.2011 de şeytanın bacağını Tour de France da kırmıştı.Zamana karşısı kötü olmayan genel klasmancıydı.Kariyerinin başlarında dopingle ile ilgili birşeyler var mıydı tam hatırlayamıyorum.Tek başına domestiği olmadan Andy Schleck ile savaşmıştı

Açilin beyler ben efsane şampiyonum,beynimi arıyorsunuz,alayiniza toz yuttururum,bak,bı gün saganla yarişiyordum,naber lan şebek dedim,tempo 60 felan nabzı tavan yaptığı için buyur abi diyemedi,neyse 198.km deyiz yörü len senlemi ucraşcam la dedim,bastım öne 60 ile giderken birden 70 km hıza çıkardım tempoyu,neyse bu arkadan böğüruyor abiiii abii diye başka bişey diyemedi ne var lan dedim,bekle nolur dedi tekrar görü len dedim koydum gittim,bı baktım en önde contador naber lan dedim abi iyi dedi,km olmuş 230,yokustayiz abi bana koyma nolur diye salya sümük ağlıyor yok yok korkma seni rezil etmicem çakal seni dedim bu çok sevindi,eyim tabi o an 18 felan finise kaldı 50 km,contadora abim ben gider dedim sieeee dedim buda aabiiii diye bağırıyo sus lan dedim bide bunu tokatladim,mina koyam bastım gittim,300. Km finiş vardı geçtim tek başına bekle dur gelen yok oradan bı salçalı tost çay söyledim masa atım finise bekliyom,inanır mısınız 37 dakika bekledim hepsini,buda böyle bir anim işte,hepsi geldi elimi öptü sonra.gecen sene Fransa turunda 7 etap zaferinden sonra zevk vermemeye başladı bu yüzden bende artık ülkemde biniyom arada pislete..

@hamlet2006 Hocam TDF'de tek bir etap kazanmış kişi bile övgüyü hak ettiğine göre Cadel Evans sarı mayoyu kazanmış övgüyü fazlasıyla hak ediyor derim. Gördüğüm kadarıyla dopingi de yok.
Şampiyonları anarken dopinkli miydi değil miydi diye anmak ne kadar kötü. 90'lar 2000'ler çirkin dönemlermiş. Artık yeni bir dönem başladı deniyor. Kontroller daha sıkı, bakış açısı daha güzel. Yanılmıyorsam TDF 2015'te ilk kez katılan İtalyan bir genç vardı. Kaçışı tek başına yapıp yorulma belirtisi bile göstermeksizin birinci olmuştu. Ertesi gün dopingi açıklandı. Bunlar iyi göstergeler. Bu doping meselesi bisiklet sever için ince kırmızı bir hat olmalı. Azalsın bitsin gitsin inşallah

Tom Dumoulin;arkasındakiler Kolombiyalı Quintana ve Messinalı Nibali
2091150-43818217-1600-900.jpg

Tom Dumoulin,mükemmel bir zamana karşı spesiyalisti.Bergen'deki Zamana karşı dünya şampiyonasında Froomey'e 1 dakika 22 saniye fark atacak kadar özel bir zamana karşı şampiyonu.

Aynı zamanda kilo vererek All rounder olma yolunda muazzam bir adım attı.Giro'da Quintana ve Nibali gibi genel klasmancıları geçerek şampiyon oldu.
Tour de France'da Froomey cevap verebilecek belki de tek adam.Yaşı da genç

(link)

bence bu listeye gorillayıda eklemek gerek. En azından doping konusundaki görüşleri oldukça kesin ve sertti.
indir.jpg

@mehmetsunu
Geçmişte Marcel Kittel ile birlikte verdiği bir röportajında Sky takımının iki liderinin(Bradley Wiggıns ve Froomey) de astım olmasının ilginç ve kabul edilemez olduğunu , bunların profesyonel bisikletçi olmaması gerektiğini söylemişti

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@hamlet2006

Bu nibali bir zaman önce aracın deryasına kapılmış idi,,,:islik::koptum:

0.15 'den itibaren olay başlıyor

@Kudret Kurtcebe Nibali o etaptan sonra Vuelta'dan diskalifiye edilmişti:)
Takım aracına tutunmuştu:kötü:

@hamlet2006

Zati bu konu bir bakımada kimler eskiden ne yaptı ? Doping alanları bu konuda ifşa etmece,arabanın deryasında gidip şike yapanlar vs vs :islik::islik:

@Kudret Kurtcebe Kudret Ağabey oldu da Froome'yi Tour de France 'a almadılar, men ettiler. O zaman kim alacak yarışı ?

@hamlet2006

Valla gençler alsın bence yeni yıldızlar çıksın ortaya,olay bence bu olmalı

@Kudret Kurtcebe Ben Tom Dumoulin alsın isterdim ama O Tour de France 'a katılmayacakmış:(
Romain Bardet olabilir.İyi tırmanışçıdır yalnız zamana karşısı çok kötü.Hem genç ,hem ahlaklı

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Geri