Scudo Sports

Edirne'den- Roma'ya 2. gün

Tepki
232
Bisiklet
İdeal
Sabah karpostallık gündoğumu manzarasıyla uyandık.. kamp malzemelerini çadırımı topladım yola koyulduk.. alexandroupolis'ten çıkmadan önce bi market gördük.. CITY AB bizdeki BİM,A101 gibi.. fiyatları da çok makuldu.. bana yunanistan'da suyun çok pahalı olduğunu sölemişlerdi.. burdaki 1.5lt su fiyatını görünce bizdekinden daha ucuz geldi.. (0,15 cent).. gene alexandroupolis çıkışındaki otobanda dikkatimi çeken bişi oldu.. ilk defa bisikletlilere bu kadar saygılı insanlar gördüm.. adamlar bisikletli görünce senden 2 şerit uzaklaşan oluyorneyseki burdan konservelerimizi ekmeğimizi suyumuzu aldık koyulduk yola..

Xanthi(İskeçe)'ye gitmemiz için bugün mecburen otobandan girecektik..gene lanet o hapis yol.. pedallıyorken otobanda çöp kutuları gördük gerçekten şaşırdık.. ben bazen bizim şehir merkezlerinde çöp kutusu arıyorum.. adamlar otobana bile çöp kutusu koyuyor dedim kendi kendime.. gene bu hapis yol otobanda devam ederken incir ağaçları gördük.. bayağı yedik buralarda.. bi de o kadar açken karşımıza çıkmıştı.. tur arkadaşıma boşuna kur'anda incir geçmiyor değil dedim gülümseyerek..

Otobanda dev vinç kamyonlarıyla yarışıyorduk.. hatta bi ara onlara fark attık.. mola veririken yetiştiler bize.. nereye felan gibisinden roma dediğimizde gene aynı yüz ifadeler felan.. öğlen ortasında Komotini'ye vardık.. öğlen sıcağında basamazdık... girdik bi parka açtık matları dinleniyorken bi baktık çok yakından bi ezan sesi geliyor... çok şaşırdım lağn.. yani elin ülkesinde böyle ezan felan böyle bi acayip oldu..2-3 saat kestirdikten sonra gene pedallamaya devam ettik

Komotini'den Xanthi'ye doğru pedalladık.. yol üzerinde 4-5 Türk köyü felan da gördük.. hep inişlere denk geldi biz de duramadık yoksa içine girmek isterdim :) en azından bi eppek felan isterdim..
Genel olarak bugünki yoldan pek haz etmedik.. yani insan yurtdışına çıkınca beklentisi yüksek oluyor.. gene bizim kıyı şeridi kentlerimiz gibiydi şuana dek turun gidişatı..

----

Xanthi'ye vardığımızda hava karardıydı.. neyse şehir merkezini turlayalım da nevarmış görelim dedik.. bi halt yok aynı bizim kentler hiç sarmadı felan kamp alanı arıyorken bi baktık hava bozuyor..bi anda kara bulutlar felan bayağı rüzgar da var.. ucuz hotel varsa orada kalalım dedik.. yoksa kamp atalım diye anlaştık..

Booking.com'a bakmak için wifi aradık bi motosiklet bayiine girdik wifi istedim hotel için.. kendisi sağolsun bayağı yardımcı oldu arkadaşını felan aradı bizim için.. dükkanın karşısındaki hotelle anlaştık.. (2kişilik oda günlük 28€ HOTEL XANTHİ) fiyatı iyi geldi.. hem 2 gün güneşte pedallamışız bayağı ter içinde felan turun ilk günleri daha alışmamışken.. hotel iyi gelir diye duş felan alırız diye.. tabi bana biraz ters geliyordu ama ihtiyacımız vardı.. Konforizmden kaçmışken daha 2. günü gene konforizme yenildik ;)

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Scudo
Paylaşım için teşekkürler,yolun açık olsun.Takipteyiz:)

Eppek :)))))
Kazasız belasız bol eppekli(odun) bir tur

Bu sene, gittiğiniz güzergahtan ben de İtalya'ya gittim. İskeçe (Xanthi), gördüğüm şehirlerin arasında en güzellerinden biriydi diyebilirim. Bi' halt yok, aynı bizim kentler gibi demenize hayret ettim.

Tur bitti arkadaşlar.. canlı paylaşmıyorum bilginize

Usta bi Kavala'yla iskeçe'yi karşılaştırsana.. belki de ben iskeçe'yi tam manada gezmedim.. ama bizimkilerden pek bi farkı yoktu şehir merkezinin

Geri