Scudo Sports

Edirne-Yunanistan

Yeni fark ettim af edersiniz, aynen öyle sadece 15 tl :)

Scudo
Güzel bir avrupa gezisi olmuş. Bu gezini bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim. İnşaallah Avrupanın içlerine doğru ilerler oralarıda tekrar fetedersin.

• Beğen
Tepkiler: Tunahan_06
bu aktiviteleri sürekli yapıyormusunuz bende düşünüyorum yunanistana gitmek ama çorludan katılacak arkadaşım yok olanda ya iş durumu yada pasaport bneim pasaport yeşil olunca sıkıntı yok gidecek arkadaş olursa katılmak isterim dedeağaçta bir gece kalmalı falan

@Tunahan_06

Güzel tur evet. Ama herşey bi yana hiç tanımadığınız bir ulus
hakkındaki bu cümleniz beni ziyadesi ile irrite etti..

Dönüşte: Türk askerlerinin fotoğrafını da çekip; hiç türkçe konuşmasaydınız, güzel bir mukayese şansınız olurmuş...

Benim pasaportumun süresi dolduğu için bu yaz çıkamayacağım,Edirne Bisiklet Kulübü'nün günübirlik bir etkinliği olacak isterseniz bi göz atın.

Tan Yücel, Yalnız ben orada askerin fotoğrafını çekmedim özellikle,o bölgeyi çekiyordum ve karşılaştığım tutumla siz de karşılaşırsanız bu kadar ılımlı yaklaşacağınızı sanmıyorum.

Merhaba Arkadaşlar;

Foruma yeni üye oldum . Bende eğer kısmetse 2 Temmuz sabahı yanımda bir arkadaşım ile birlikte Edirneden yunanistana geçeceğim. Günü birlik yakındaki köy ve kasabaları dolaşıp akşam dönmeyi planlıyoruz. Esasında İpsaladan yunanistana giriş yapsak dedeağaca geçecektik ama edirne ipsala arası bayağı bir mesafe o yüzden pazarkule den gireceğiz. Gezinin ayrıntılarınıda burada yazarım.

ben yunanistan'da öğrenciyim. bu yaz memlekete geri geldiğimde oradaki bisiklet fiyatlarının yüksek olması nedeniyle bisikletimi türkiye'den aldım. benim sorum acaba hangi gümrük kapısından geçtiğiniz? çünkü ipsala gümrük kapısından hiç bisikletle geçene rast gelmedim, bisiklet (hatta motosiklet) vb. motorsuz taşıtlar için herhangi bir peronda koymamışlar her iki gümrüktede.

açıkçası yunanistan gümrüğünü de bisikletle geçmeye pek niyetim yok otobüsün bagajına atıp götürmek istiyorum ama gümrükte sorun çıkar mı ve ya vergi talep ederler mi diye gümrük mevzuatını düşünmekten de kendimi alamıyorum. bu yüzden eğer ki sorun çıkarsa hazırlıklı olup hangi giriş kapısından bisikletle çıkmam gerektiğini araştırıyorum.

bildiğim kadarıyla pazarkule sınır kapısından bisikletle giriş çıkış yapanların sayısı oldukça fazla ama onunda ne yerini ne yolunu biliyorum. en kötü ihtimal oradan geçip en yakın kasabada bir otobüse atlayacağım.

Merhaba Arkadaşlar
Almanya için aldığım Schengen vizemin bitmesine 4 gün kala bir macera yaşıyayım diye bisikletle Yunanistan'a geçmeye karar verdim. İstanbul'dan arabaya yüklediğim bisiklet ile Cuma akşamından eşimin akrabağlarının yanına geçtim. Sabah 6 gibi kayınbiladerim ile birlikte Pazarkule'ye doğru yola çıktık. Türk ve yunan sınırından bir sıkıntı olmadan geçerek Kastanies kasabasının içine girdik. Buradan otoyola çıkıp Soufli kasabasını hedef alarak pedal çevirmeye başladık. Arada önümüze gelen tüm kasabalarda durup bol bol fotoğraf çekildik. Gerçekten güzel ve eğlenceli bir yolculuk oldu. Bir kez lastik patlaması dışında da bir sorun yaşamadık. Fotoğraflarla birlikte daha detaylı bir yazıyı en kısa zamanda yazmayı düşünüyorum.

• Beğen
Hocam Edirne'ye gelirseniz merkezden Pazarkule sınır kapısı 8-10 km kadar tutuyor, beni arayın gelmeye çalışırım ve yol tarifinde de bulunabilirim.

• Beğen
Tepkiler: mehmet ünal
Öncelikle tebrik ederim Cok güzel bir tur olmuş :in: Ben de edirneye bu yaz sonu taşınacagım karabükte okuyorum ama yazları edirnede olacagım artık.. seneye ben de böyle birsey yapmak istiyorum ancak merak ettiklerim var tabiki.. :)
*Yeşil pasaport işlemleri ne kadara maloldu.
*Orada Konaklamayı çadır ile sağlayabilirmiyiz?
*Yiyecek ve içecekler ne kadar hatırladığınız fiyatları yazabilir misiniz?
bunları cok merak ettim yardımcı olursanız cok sevinirim. :)Seneye yazın ben de gelmeyi düşünüyorum. Ve Kron Xc 250 Aldım bu yurt dışı gezisi için yeterli midir? :rolleyes:

O zaman Yunanistan fiyatlarıyla malzeme veya bisiklet alabiliriz?

Teşekkürler Tunahan,

Açtığını yoldan bizde geçen hafta sonu eşimle birlikte Yunanistan'a gittik. Bizim fazla kondisyonumuz olmadığı için Orestiada'ya kadar gidebildik. Yaşadığımız en güzel haftasonlarından birydi.
kişi başı sadece 15 TL masrafla hafta sonu başka birülkeye gitmek gerçekten bize çok lüks geldi.
Yol dediğin gibi hemen hemen düz sayılır. fazla zorlanmadık. Dönüş çok daha kolay oldu. Orestiada meydandaki cafe de birşeyler içtik ve etrafı gezdik. insanlar çok iyidi. Eşim üzerine bilmeden "İstanbul"yazılı bir tişört giydiği halde hiç bir tepki almadık. bilgi sorduğumuz kişiler çok yardımcı oldular.

herkese tavsiye ederiz.

• Beğen
Yarın bu yolu bir arkadaşımla beraber gideceğim, hadi hayırlısı, gerçekten de banada ilham kaynağı oldunuz, teşekkür ederim...

Geri