Gezi kısa güzel olmuş.Ve Biraz öce başka bir geziye avrupa saygı ve övgüyü her anlam da hak ediyor.."Yaşam kalitesi,İnsan'a verilen değeri" açıkca gösteriyor..Emeğine sağlık.Güzel paylaşım...
Çevre yolundan döndüm dönerken, yaklaşık 36 km, giderken ise çarşıdan gittim 24 km..kapıkule-svilengrad 20 km..şehir içinde de bayağı bir turladım yaklaşık 115 km falan yaptım.
@Recep Özlem
Ben teşekkür ederim.Dostum çok isterdim de, vizem bitti bidahaki yaz şengen vizesi çıkartma niyetindeyiz, olursa hep birlikte gideriz bg'ye
Kaşar kelimesinin Yahudi kosher'inden geldiğini ;Osmanlı'da da ilk defa Edirne'deki Bulgar ustalar tarafından yapıldığını duymuştum . Aslı astarı var mı bilemem.
Güzel bir gezi gerçekleştirmişsin, seni kutlarım .Resimler sayesinde Svilengrad hakkında bir fikir sahibi oldum. Sınırdan kaç km ?Paylaşım için teşekkürler.
Svilengrad sınırdan 14 km.
Sınır kapısı + 2km Kapitan Andreevo +12 km Svilengrad
Svilengrad'a kadar bu güzergah son derece rahat, yol ve trafik sorunu yok. İdeal bir parkur. Şehir de çok şirin ve güzel - her yer yeşillik. Günübirlik gezi için biçilmiş kaftan; yeme-içme ve zaman geçirme seçenekleri var. Otogardaki bisikletçiyi es geçmeyin - her şey var, fiyatlar da çok iyi.
Fakat Svilengrad'tan sonrası Plovdiv'e kadar dar ve çok işlek bir yoldan gidiliyor (araç için rahat fakat bisiklet için çok sıkışık ve tehlikeli bir yol). Sürücüler ülkemizdekilere göre çok daha anlayışlı fakat yol koşulları anlayışlı olmaya da pek uygun değil
Ben de arkamda dizilen arabaları görünce dumur oldum ama onların sabrı da bir yere kadar sonuçta...
Aynı yerde beni de köpekler kovaladı
Ama ısırmalarından değil, vızır vızır trafikte birden yola çıktıkları için çiğnenmelerinden korktum.
Ben geçerken orda kimse yoktu, sahibini görebilseydim söyleyecektim.
Bu arada, grup olarak Svilengrad gezisi düzenlensin Ergun hocam.
Bulgarca rehberiniz hazır