Scudo Sports

eBay'dan alışveriş

Umut Kılınç37

Forum Demirbaşı
Tepki
138
Bisiklet
Salcano
Merhaba arkadaşlar,bisikletime bir kaç eşya lazım bunlarıda eBay'dan almak istiyorum.İstediğim ürün 0.99 $ ama bir kaç şey daha alacağım.Biraz öne telefondan girdim ve kargo ücretinin 6 $ olduğu gibi bir şey gördüm.Bu siteden alışveriş yapmak güvenlimi,kapıda ödeme varmı,kargo kaç günde gelir ve en önemlisi kargo ücreti bu kadar pahalımı?

Scudo
ebay güvenli bir site ve kapıda ödeme yok diye biliyorum ancak yurt dışından gelen bazı ürünler bizim gümrük yasalarımızdan dolayı gümrükten geçemiyor veya çok yüksek gümrük vergilerine tabi tutuluyor.

Tabii bu tüm ürünler için geçerli değil.

Ebayden bir arkadaşım fotoğraf makinesi aldı sorunsuz geçti eline ancak başka bir arkadaşım ondan görüp aynı makineyi almak istedi gümrükte oldukça yüklü vergi çıkardılar. Şansa kalmış sanırım biraz.

Kargo süresi gönderi yapılan firmaya bağlı.

Sonuç olarak 0.99 luk ürünü Türkiye'de bulabiliyorsanız (ki muhtemelen 4-5 liradır) bence ebayden almaya değmez.

Sadece tek ürün olsa almam ama bir kaç parça daha alacağım biraz daha araştırma yaptım bazı sitelere üye olmak falan gerekiyormuş paypal gibi.Araştırdım ebayda 1-2 $ lık ön-arka kuru kafa flaşör burada 35 tl :(

1-2 dolarlık ürünler daha yolda gelirken sarsıntıdan bozulur gibi abartılı bir şey söylesem... :)

Bence 25 TL için girmeyin ebay olayına ama siz bilirsiniz yinede.

Neyse ben vazgeçiyim bu ebaydan yarın mahalle bisikletçilerine-bir milyonculara falan bakarım.

(link) şuralara bir göz atın ve iyicene anlamadan olaya vakıf olmadan karar vermeyin o dediğiniz bir milyoncu ve mahalle bisikletcilerindede aradığını bulursun ama ucuz mal alacak kadar zenginseniz yorum yok.

selam,
sanırım ıstedıgınız tarzda urunler dx.com sıtesınde var.Bende epeyce parca getırttım.15 20 gunluk kargo suresı harıcınde bır sorun yasamadım.Kargo ucretı yok.Tavsıye edebılırım.

ben alışveriş yaptım 2 kere, sıkıntı olmadı hiç. satıcı bestseller ise hiç sıkıntı olmaz. irtibat kurduğun sürece ürün gelir. ama 1 ay sürer en fazla.

Ben geçen ay ebay dan alışveriş yaptın. Çinli bir arkdaşdan... bedava kargo ile 25 günde geldi... kapıda ödeme olduğunu sanmıyorum

E-Bay kendi içinde gayet güvenlidir ancak sizin de dikkatli olmanız gereken hususlar var. Örneğin; siparis verdiğiniz kişi daha önce kaç satış gerçekleştirmiş, bunlardan ne gibi puanlar almış, kaç yıldızlı bir satıcı vs. detaylara dikkat etmelisiniz. Ben sürekli oradan alım gerçekleştiriyorum ve hiçbir sorun ile karşılaşmadım.

arkadaşlar şöyle toplu bir aksesuar alışverişi yapacağım tek kargo ile nasıl getirtirim ne alayım nasıl alayım ben bu işi biliyorum yardımcı olurum diyenler var ise irtibata geçelim

şimdiden teşekkürler

@mustafa şan

Tüm ürünleri aynı satıcıdan alırsanız tek kargo ile gelir aldıklarınız..

@Edip Dinçer

ürün yelpazesi geniş önerebileceğiniz satıcı var mı acaba

eBay'den alışveriş yapmayalı uzun süre oldu..
Zaten çok uzun süre olmasa da öyle kullanıcı kullanıcı bilmek zor..

Yapabileceğiniz şey şu olur, istediğiniz ürünü aratıp çıkan sonuçlardan puanı yüksek bir kullanıcı seçebilirsiniz. Puanı yüksek olması çok ürün sattığı anlamına gelir ve muhtemelen ürün gamı geniştir..

Yok uğraşamam derseniz dx.com 'a da bir göz atabilirsiniz..

Ben ebaydan çok şey aldım şuana kadar 20 ürün almışımdır sadece biri elime ulaşmadı ondada satıcı paramı geri ödedi.. Ebay sanıldığı gibi güvenilmez bir site değil paypal üyeliğinizle kolayca istediğiniz ürünü alabilirsiniz.tabiki satıcının bestseller olması önemli.Kargoyuda PTT şubesine göndertin daha kısa zamanda ulaşır gider alırsınız
Mesela ben ürün alırken açık artırmaya girmiyorum alacağım ürünü aratırken "buy it now" ve "free shipping" butonlarını işaretlerseniz kargo ücretsiz olarak açık artırmaya girmeden ürünü alabilirsiniz

Ebay hakkında her türlü yardım edebilirim :)

Ebay konusunu her gördüğümde girip şunu yazmadan edemiyorum kusura bakmayın: ebay ile 2006 yılından beri mal alırım hiç kazıklanmadım.Sahibinden.com ve gittigidiyor'dan satış yapan vatandaşlardan yediğim kazığın haddi hesabı yok.

Başta almanlar olmak üzere internetten satış konusunda ingilize, amerikalıya, çinliye, tayvanlıya güvenirim, türke güvenmem.Hatta bir keresinde alman ebay üzerinden mal alacaktım, eleman türk çıkmıştı, almaktan vaz geçmiştim.

Tabi genelleme yapmak doğru olmayabilir ama; diğer saydığım ülkelerde dalavere akılarının ucundan geçmiyor, çok nadir.Bizde tam tersi.Dürüst olmak nadir rastlanan, ve rastlandığı zaman hayret edilen, alkışlanan, uğruna başlıklar açılıp "bakın dürüst bir adam var burada" diye teşekkür mesajları geçilen bir durum.Bizde 3'e aldığı malı kullanıp 5'e satmak, doğru dürüst çalışmayan malzemeyi sıfır çiziksiz diye kakalamak olmazsa olmaz satıcı davranışıdır.Para için her türlü yalanı söyleyen yurdum insanı ne hikmetse suratına karşı yalancı yada dolandırıcı denildiği zaman da kavga çıkarır.Pek bir gururlu oluverir.Ulan gururluysan madem niye milleti dolandırıyorsun hırsız herif.

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
Geri