Ebay konusunu her gördüğümde girip şunu yazmadan edemiyorum kusura bakmayın: ebay ile 2006 yılından beri mal alırım hiç kazıklanmadım.Sahibinden.com ve gittigidiyor'dan satış yapan vatandaşlardan yediğim kazığın haddi hesabı yok.
Başta almanlar olmak üzere internetten satış konusunda ingilize, amerikalıya, çinliye, tayvanlıya güvenirim, türke güvenmem.Hatta bir keresinde alman ebay üzerinden mal alacaktım, eleman türk çıkmıştı, almaktan vaz geçmiştim.
Tabi genelleme yapmak doğru olmayabilir ama; diğer saydığım ülkelerde dalavere akılarının ucundan geçmiyor, çok nadir.Bizde tam tersi.Dürüst olmak nadir rastlanan, ve rastlandığı zaman hayret edilen, alkışlanan, uğruna başlıklar açılıp "bakın dürüst bir adam var burada" diye teşekkür mesajları geçilen bir durum.Bizde 3'e aldığı malı kullanıp 5'e satmak, doğru dürüst çalışmayan malzemeyi sıfır çiziksiz diye kakalamak olmazsa olmaz satıcı davranışıdır.Para için her türlü yalanı söyleyen yurdum insanı ne hikmetse suratına karşı yalancı yada dolandırıcı denildiği zaman da kavga çıkarır.Pek bir gururlu oluverir.Ulan gururluysan madem niye milleti dolandırıyorsun hırsız herif.