Scudo Sports

eBay

Scudo
Bende bir kaç deneyim yaşadım, paylaşmak isterim... Şişirilmiş kargo ücretlerine dikkat edin , sadece ürün ucuz diye kesinlikle aldamayın önemli olan kargo dahil, toplam maliyetinin ne olduğudur.... Diğer bir konuda ortalama teslimat süresinin 15 gün olduğu gerçeğidir... Yani sipariş verirken 15 gün beklemeyi göze alın derim...Ayrıca son stok durumu için birde mesaj atınız satıcıya , daha sağlam olur işiniz... EEEENNNNN önemlisi ise sipariş verirken kredi kartı bilgilerinizi gireceğiniz için , kesinlikle internet kafe vb.. yerleri kullanmayınız, mutlaka antivirüs programı güncel ve aktif bir bilgisayardan ödeme işleminizi yapınız... İnternet kafelerden kesinlikle ödeme yapmayınız...Saygılarımla

kargo sureleri daha oncede yazıldıgı gibi oldukça değişken. amerika'dan gelen bir ürün 20 günde gelirken ingiltere'den gelen 5 günde gelebiliyor. ortalama olarak en geç 15-20 günü aşan bir ürüne rastlamadım henüz.

ebay'den rahat alış veriş yapmak için de paypal kullanın derim. zaten oradaki satıcıların büyük kısmı sadece paypal kabul etmekte. alıcılar içinde en güvenli yol paypal.

son olarak satıcı alışveriş bittikten sonra sizden feedback yani referans istemekte dogal olarak. sitede satıcının sayfasına girip oraya sattıgı ürünün kaliteli veya kalitesiz oldugunu yazabiliyorsunuz, satıcı ile ilgili küçük bir anket dolduruyorsunuz ve satıcıyla ilgili iyi kötu düşünceleri belirtebiliyorsunuz. oldukça faydalı bence. tabi aynı şey sizin içinde geçerli. o da sizin ödemeyi hızlı yapıp yapmadıgınızı, bilgilerinizn yeterli olup olmadıgını vb şeyleri yazabiliyor. tabi alış veriş yapılan insan hiç tanınmadıgı için bu bilgiler hayati deger taşımakta.

• Beğen
Tepkiler: Serkan Demir
@emre evgin

%90 bütün satıcılar PayPal denilen sanal bir hesap üzerinden alışverişi gerçekleştiriyorlar.Paypal hesabın yoksa üzülme ebay senin için bir tane geçici oluşturuyor istersen bilgilerimi kaydet diyerek o hesabı hep açık tutabiliyorsun.Bende forma ve gözlük sipariş ettim.Parayı yatırdıktan 1-2 gün içinde satıcılar kargoya vermiş oluyor.(my ebay>purchase history'den kargoya verilip verilmediğini görebilirsiniz)

• Beğen
Sanırım, EMS ile kargo takibi yapabiliyorsunuz değil mi? Benimkini kontrol ettiğimde 27sinde Pekinden yola çıkmış gözüküyor, sonra bir hareket yok, sanırım İstanbul'da gümrüğe geldi, oralarda bir yerlerdedir, ya da ptt dağıtım merkezine de gönderilmiş olabilir belki. Siz de ürününüzü güle güle kullanın.

• Beğen
@oguzcigsar

Paypal bile kullanılsa (bir kere PayPal'e kredi kartı bilgileri girilince bir daha bu bilgileri girmeden ödeme işlemleri PayPal üzerinden yapılıyor, ve çoğu satıcı ödeme sistemi olarak PayPal kabul ediyor) yine de güvenli bir bilgisayar çok önemli, PayPal şifresinin elden gitmesi de oldukça tehlikeli olabilir.

• Beğen
Ben paypal+sanal kart kullanıyorum.Sanal kartın içi her zaman boş oluyor. İnternet bankacılığından limit ayarlıyorum alışveriş yapacağım zaman. İnternet bankacılığına giriş içinde şifre+parola+sms onayı gerekiyor. Böyle biraz daha güvenli..

• Beğen
Ürün fiyatını düşük yapıyorlar bunu kargo parasına ekliyorlar ki ucuzdan pahalıya doğru listelendiğinde ilk sıralarda yer alsın diye ;) kargo fiyatlarına bu yüzden mutlaka dikkat edin ;)

Ürün elime geçti, kalitesi oldukça güzel..

27sinde kargoya verilmişti bugün 9u..

Alışverişi de paypal+sanal kart ile yapmıştım.. Bonusun sanal kartlara 100 Tl harcamada 30 Tl indirimi vardı, ama henüz düşmediler.

Tavsiyem ürünü kullanmadan önce bir iki su yıkamanız, malum uzakdoğudan gelen tekstil ürünlerinde boya kullanımı standartları biraz düşük olduğundan akma olabiliyor. İlk yıkamada cilde çok fazla bulaşmaması için yıkanması öneriliyor.

• Beğen
ah şu beklemek olmasa çok güzel oluyor bende baya bir ürün aldım 7 günde gelnde oldu 20 günde gelende. sipariş edenlere tavsiyem devamlı adreste duran biri olmasıda önemli örneğin ben işyerimin adresini veriyorum ki devamlı birileri bulunuyor kargomu tesllim alıyorlar yoksa gelip geri gitse kargo bidaha nereden bulcam artık belkide geri gidecek :(

• Beğen
gelen ürünlerin fotoğraflarını varsa memnun olduğunuz veya olmadığınız yönlerini paylaşırsanız çok memnun olurum :) iyi forumlar..

Geri