Scudo Sports

eBay

@gokhankoc

Bu şekilde alım-satım için hiç bir engel yok. Ama Ebay'in ödeme şartları dışında yapılan bir yöntem. Bir sorun olduğunda Ebay'e başvuramazsınız.

Scudo
@Murat Cömez

Geri alınmış bir para için dolandırıcılıktan bahsedilmez. Benim dediğim de budur. Satıcı ile sorun yaşarsınız ama paranızı geri alırsınız. Ebay'de parası geri alınmış bir satış için satıcıya olumlu/olumsuz yorum dahi yazamazsınız. Ebay bunu engelliyor.

Özellikle Çin'den gönderilen mallarda bana da malın gelmemesi çok oldu ama paramı hep iade aldım. Zaten Ebay'in güvenilirliği burada yatıyor.

@clubber
Siz haklisiniz, paypaldan para geriye alinca satici dolandirici olmuyor bu ayni birisi adam öldürünce ve hapise girip cezasini yatip cikinca katillikten kurtuluyor gibi bir sey.
Size kollay gelsin, siz devam edin. Ben pes ediyorum.

@Murat Cömez

Zaten alıcı için güvenceden bahsediyorum. Başka ne olacaktı ki?

@Murat Cömez

Anlamsız bir karşılaştırma. Zaten Paypal ödeme sistemi dolandırıcılığı önlemek için alıcının haklarını güvence altına alan bir sistem. Paranızı iade edince konu kapanır. Parayı iade alınca sorun nedir anlamıyorum.

@clubber
Sorun parayi alsanda almasanda satici dolandirici olarak kalacaktir. Bukadar bencil olmayin, o kisiye baskalari baska siteden yada ebay üzeri baska ödeme secenigini kullanmis ve magdur olmus olabilir. Sizi dolandiramadiysa baskasini dolandirmistir ve o kislerede yaziktir. Sadece bu durumda ben kendimi düsünmem ve o kisiyi dolandiriciliktan dolayi sikaet ederim ama ebaye degil direk polise.
Sizin ilk idda ettiginiz ise ebayde dolandiici olamaz cünkü buna ebay izin vermiyor du, simdi ise ödeme secegine döndünüz. PayPaldan parayi geri alabilecegini herkes biliyor.
Bizim sizden ögrenmek istedigimiz ebay dolandiricilari nasil bilip taniyorda ebaye acount acmiyor.

@Murat Cömez

Polis parası iade olmuş bir ticarete karışmaz ki? Polis mahkeme de değildir. Mahkemeye gitseniz hakim kardeşim paranı geri almışsın dolandırıcılık suçu oluşmamış diyecek.

Ürünün gelmemesi satıcının suçu da olmayabilir. Postalarda bazen kayıplar olabiliyor.

@Murat Cömez

Murat Bey merhaba, ebay üzerinden yaklaşık 50 alış verişim oldu. Bunların yanlış hatırlamıyorsam 3-4 tanesi, ürün elime ulaşmadığı için para iadesi oldu.

İade yapan satıcılar halen satışlarını yapmaya devam ediyorlar, ve binlerce olumlu yorumları var. Olabilir ürün posta da kaybolur, ulaşmaz. Ancak bu para iadesi satıcının dolandırıcı olduğu anlamına gelmiyor.

@Murat Cömez

Ebay'de dolandırıcı olamaz demedim, dolandırıcılık olamaz dedim. Çünkü ödeme sistemi alıcıyı koruyan bir sistem, dolandırıcılığa izin vermiyor. Sizin Türkçe çok kıt anlamıyorsunuz. Dolandırıcı kelimesinin bile anlamını bilmiyorsunuz. Kafanıza göre herkesi dolandırıcılıkla suçlayamazsınız.

@clubber
Bu kanun ozaman türkiyede öyle ama almanyada malesef öyle degil. Kargonun takip numarasi vardir ve ne oldugu meydana cikar. Bir dolandiricinin zaten polisde kayiti vardir ve arastirilir ve bulunur. Almanyada husisi ebay ve online satisi icin polisin özel bölümü var ve ilgileniyorlar.
Ha saticinin basina ilk defa böyle birsey gelmistir ve size geri yazar durum anlatir ve paketiniz kargoda kayip olmustur der ve ispatlar ve paranizi kendiliginden size geri iade eder, ozaman tabiki durum degisir. Ama size hic bir aciklama yapmasa ve cevap vermese o zaman is yine degisir.

@Kaan Türkan

Belirli süreler içinde şikayet açabilirsiniz. Hatırladığım kadarıyla 90 günlük süreniz olması lazım. Bu süre geçmediyse ingilizce bilen bir arkadaşınızla Paypal hesabınıza girip şikayet oluşturun. Ne zaman aldınız, ne kadar süre geçtiğini bilmediğim için genel yazıyorum.

@Murat Cömez

Ticaret kanunları ülkeden ülkeye değişmez. Paranızı hangi şekilde olursa olsun iade almışsanız dolandırıcılık suçu oluşmamıştır. Siz gidin şikayet edin yine de ne alacaksınız merak ediyorum. Adam diyecek ki paranı iade aldın daha ne istiyosun?

Başlığı açan arkadaş anlayacağını anlamıştır umarım.

@clubber
Ben yine bukadar türkce bildigime sükür ediyorum, dolandiricinin da ne oldugunu iyi biliyorum. Beni salak yerine koymaniza gerek yok.

"Ebay'de dolandırıcı olamaz demedim, dolandırıcılık olamaz dedim."
Ama malesef oluyormus demekki. Ozaman Ebay'de paypal ödeme hakkini kullanirsaniz dolandırıcılık olamaz demeniz daha mantikli olurdu.
Ha birde PayPal bana su parayi geriye iade etmedi. Ben bu parayi sadece bir harf yanlisligi ile yanlis e-mail adressine gönderdim. Bana gönderdikleri masaj söyle. Bu sizin sucunuz bizi ilgilendirmez, parayi alan kisiyle konusun, paranizi geri verirse tamam, vermese avukatiniza basvurun dediler.
Parada böylece gitdi, alan kisi hic bir mesajima cevap vermedi.
PayPalin birde böyle bir yüzü var.
paypal.png

Dosyalar

• upload_2016-3-20_21-33-29.png
    upload_2016-3-20_21-33-29.png
    95,4 KB · Okunma: 7
@Murat Cömez

Başlığı açan arkadaş ihtiyacı olan bilgileri almıştır umarım. Başlıkla ilgisi olmayan konulara girmeye gerek yok.

@clubber
herkeze cevapları için teşekkür ederim ama kafam iyice karıştı anda ben kısaca şunu öğrenmek istiyorum tahmini teslimat süresi dolan bir ürünün parası nasıl iade ediliyo yanda nasıl bir işlem yapılıyo

@Kaan Türkan

Teslimat süresi ile doğrudan alakası yok. Teslimat süresine takılma. Satın alma yaptıktan sonra herhangi bir sebepten şikayet oluşturma süren 90 gün. Gelmemiş ürün olabilir, bozuk gelmiş ürün olabilir...

Paranı iade alabilmen için şikayet oluşturman gerekiyor.

@clubber
teşekkür ederim cevabınız için çözüm merkezi aracılığıyla epey bi yazıştım ve onlarda 4 nisan a kadar süre verdiler benim korkum süre dolunca para direk satıcıya gidiyo zannetmemdi

@clubber Siz daha ne yazdığınızı bilmiyorsunuz. Konuyu amacından ilk saptıran kişisiniz. Sonrada saçma sapan bilmiş tavırlar ile milletin kafasını karıştırıp en sonra da "Başlıkla ilgisi olmayan konulara girmeye gerek yok" diyorsunuz. Hakketten merak ettim bu neyin kafası
http://www.hizliresimyukle.com/images/2016/03/20/ebay.png

@Kaan Türkan

Belli bir süre geçmeden de şikayet açamazsınız. Bugün satın alıp yarın şikayet açmak mümkün değil.

@clubber
tamamdır yardımınız için çok teşekkür ederim meçbur bekliycem 4 nisana kadar

Geri