Scudo Sports

eBay

@Murat Cömez

Okuduklarını anlamamak... Ebay'i Paypal olmadan kullanamazsın diyen zaten benim. Türkçe anlıyor musunuz?

Scudo
@gokhankoc

Ebay'de böyle ödeme şekilleri yok. Ebay'in hizmetlerinden yararlanabilmek için sadece Paypal ile ödeme yapılabilir.

@D.Mustafa

Orada yazan şey benim dediklerim. Paypal'a banka hesabını tanımlayarak nakit kredi oluşturup ödeme yapabilirsin. Bunu anlamalısın. Başka ödeme şekli yok.

@clubber 2002 den beri ebayden alışveriş yapıyorum.
Okumak iyidir tavsiye ederim linke göz atın.
(link)

@gokhankoc

Sen okusan daha iyi olur. :)

Verdiğin link Ebay'in kendi sayfası değil. Ve bilgiler doğru değil. Özellikle nakit ödeme bilgisi yanlış. Özellikle Ebay elden para ödemeyin diye uyarır.

@clubber
(link)

Hala diretiyorsanız benden pes :)

@clubber You can pay for items on eBay using PayPal, credit or debit cards
Bak hiç bişey bilmiyorsan şunu kopyala google ceviriye bi yaz. Ama dur sen ben sana türkçesini yazayım. You can pay= Ödeyebilirsiniz / for items on eBay= ebay de ki ürünleri / using PayPal= paypal kullanarak / , = virgül / credit= kredi / or= yada / debit = banka / cards =kartları ile. Yani diyor ki illa paypal a gerek yok sadece kredi yada banka kartı ile de ödeyebilirsiniz diyor.

@gokhankoc

Restricted kısmı gayet açık. Esas benden pes. Allowed kısmı zaten benim dediklerim.

@D.Mustafa

Zaten oradaki ödeme şekillerinin hepsi Paypal ile yapılan ödeme şekilleri. Anlama zorluğunuz var.

Paypal haricinde kredi kartınla ödeme yapabilmen için yine "Ebay içinde" satıcının ödeme sürecini yaratmış olması gerekir diyor ki hiçbir satıcı bunu yapmıyor. Yaptığını iddia ediyorsan bir tane Paypal haricinde ödeme yapıp göster.

Ebaydan ürün alırken ürün açıklamasını iyi okuyup takipli olarak ürünü alırsanız bir sıkıntı yaşamanız durumunda paranızı %100 geri alırsınız.

Neden açıklamasını iyi okuyun diyorum bir kez iphone kutusunun resimlerini çekip telefon özelliklerine kadar açıklamada yazıp not olarak sadece kutusu satılıktır yazan bir satıcı parayı geri ödememişti :)İlanda belirtmiş sonuçta =)

@gokhankoc

"Not Allowed" olanların listesine de bakın derim.

@clubber Şunu dedikten sonra sizi muhattap alıp birde kredi kartımla ödeme yapıp ürün alacağım ve size bunu ispatlayacağım öylemi. Kendi yanlışınız da devam edin. Konu başlığı ne amaçla açılmış nereye gelmiş.

@D.Mustafa

İddia ediyorsanız ispatlamalısınız. Yazanlar çok açık. Arkadaş ödeme yöntemleri listesini gönderdi. Herşey açık neyi iddia ediyorsanız ispatlamalısınız.

@D.Mustafa

Ödeme yapmanıza gerek yok. Ebay içinde olmak şartı ile Paypal dışında kredi kartı ile yapılan ödeme ekranının ekran resmini bile alsanız yeterli.

@clubber
Anlama zorlugu sizde var herhalde.

1. Benim arkadasim ebay online call centerinde calisiyor, herhalde siz ondan daha bilmeyeceksin.
2. bu benim 2008 beri ebay üyeligim.
bewertungen.png

3. Bu ebayin satis yapilan esyalari ödeme secenegi.

- Ebay plus: Bu sizin deginiz ödeme sekli, yani parayi ebaye gönderiyorsun ve aldigin sey gelmese parayi sana geri veriyor. Mal gelene kadar para saticiya verilmiyor.

- PayPal ile ödeme: Parayi PayPala yatirdigin an satici parasini hemen kullana biliyor, sorun cikarsa PayPal avatajlarindan yani paran sigortali oldugundan dolayi geriye alabiliyorsun.

- Lastschrift: Bu secenek hesapnumarani saticiya veriyorsun o parasini senin hesabindan aliyor

- Kreditkarte: Bu secenek Kredikarti ile ödeme secenigi

- Barzahlung bei Abholung: Bu secenek elden teslim alirsaniz pesin ödeye bilirsiniz secenegi

- Überweisung: Hasabinizdan kendiniz ödeyin secenegi

- Auf Rechnung: Mal size gelir ve paketin icinde birde ödeme faturasi oluyor, bunuda 14 gün icinde ödeme sansiniz var.

Ebay bezahlung.png

Bu bir dolandiricinin feedbacki, sadece yüzbinlerce dolandirici feedbaklerinden birini size misal olarak gönderiyorum.
bewertungen 1.png

Bence daha fazla konu hakkinda tartismayin.

NOT: Türkce anlamiyormusunuz cümlesine gelince, ben pek alnamiyorum ama anladigim kadari ile siz hic anlamiyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: gokhankoc
@Murat Cömez

Arkadaşın gönderdiği ödeme yöntemleri listesi var. Orada herşey yazıyor. Merak eden orayı okur öğrenir.

Dolandırıcılık olayları Ebay'in kabul ettiği ödeme seçenekleri dışında bir seçenekle yapılırsa olabilir, Ebay'in kabul ettiği seçeneklerle ödeme yapılırsa dolandırıcılık imkansız. Çünkü herhangi bir sorunda Ebay araya giriyor. Ben de yıllardır Ebay'den alım yaparım. Defalarca para iadesi almışımdır, satıcılar itiraz etmeden iade yapmışlardır, satıcı iade yapmamışsa Ebay yapmıştır.

Son yıllarda satış da yapmaya başladım. Paranın nasıl hesabıma geldiğini de çok iyi biliyorum.

Eğer dolandırıcılık yaşadıysanız lütfen daha detaylı, ödeme yönteminizi de belirterek anlatın ki öğrenelim.

@clubber
benim durumun ürünün tahmini geliş süresi doldupu için bişey yapamıyorum ama ürünü almadığımı belirttim böyle bi durumda nasıl bi yol izliyolar biliyomusunuz

Barzahlung bei abholung seçeneğiyle Almanya Bottrop dan bir firmadan hafif deforme olmuş sıfır bir Liebherr Humidor ZKES 453 satın aldım. 2500 euroluk bu cihazı 650 euro civarına satın aldım satıcı 3 hafta benim Almanyaya gidip almamı bekledi çünkü zaten hasarlı cihazı Almanya içinde dahi kargoya vermek istemiyordu. Gittim parayı verdim cihazı arabanın bagajına attım paketleyip attım uçağa getirdim. Ebaye de yorum girdim adam da benim için yorum yazdı.
Geçen hafta İtalyadan vintage Alan bisiklet aldım. Haftaya Bolognaya uçup parasını sayıp bisikleti alıp getiricem.
Daha ne anlatayım da sizi ikna edeyim. Konu nereye gelmiş? Bir de size "siz" diye hitap eden birine senli benli hitap etmeyin lütfen.

• Beğen
Tepkiler: D.Mustafa
@gokhankoc ingiltere de hasarlı bir kansi vardı fiyatı çok uygundu bende düşündüm gidip alsam mı diye ama bütçe darlığından beçeremedim. Ama en azından bunu yapan birinin olması sevindirici :harika:

@clubber
Ödeme secenegini ögrenmek istiyorsaniz söyliyeyim. Ben PayPal la ödedim ama ürün gelmedi. Evet ben parami PayPaldan geriye aldim ama bu saticinin dolandirici olmadigini göstermez, cückü yinede dolandirmaya devam edecektir.
PayPal ve ebay plus sadece alici icin bir güvencedir baska birsey de degildir.
Birde yukaridaki fotografdaki yükledigim secenekler ebayin sayfasindan alintidir, kendim yazmadim ve bu secenekleri ebay sunuyor.

Geri