Scudo Sports

eBay

Ben de bir kez pedal istemiştim eBay dan. Gelmedi. Sonra eBay money back guarentee ile parayı geri almıştım. Eğer o üründe de eBay money back guarantee varsa siz de alırsınız diye düşünüyorum.

Scudo
@Kaan T.
inşallah alırım ciddi bi rakam sonuçta bekliyorum meçburen bu arada durmadan maillelmeler oluyor aslında ebay ın türkiyede bi ofisi var gittigidiyoyla aynı firma sonuçta ama türkiye ofisi ne telefona cevap veriyo ne de maillere

@Kaan Türkan

Adamı tanıyıp tanımamanın önemi yok, satış sistemi dolandırıcılığa müsait değil, müşteriyi koruyan bir sistemleri var.

@clubber
farkındaydım zaten dediğinizin yanlış anlamanızı istemem beni size karşı bişey demedim benim şu anki tek sorunum ürünün tahmini teslim tarihi dolduğu için ürünü kayıp olarak gösteriyo ve parayı iade etmiyo 4 nisana kadar beklememi söylüyo

@clubber
@clubber
Ebay sisteminde nasil bir sey dolandiricilari önlüyor bilgi verebilirmisiniz. Ben en gec iki günde bir ebayden alis veris yapiyorum ve böyle bir önlem göremedim dolandiricilik hakkinda.
Bukadar güvenmeseniz iyi olur sonucta ebay sadece bir acik artirma sitesi ve saticililarla hic bir alakasi yok. Sahsen ben su ana kadar 3 saticiyi polise dolandiriliciktan dolayi sikayet ettim. Dolandirmaya karsi ebay hic bir sorumluluk kabul etmiyor ve ilgilenmiyorda. Hattada ödemelerde dolandirilmamak icin lutfen PayPal, ebay plus hakkini kullanin ve feedbacklerini iyi okuyrak alisverisinizi yapin diyor.
Eger ebay plus yada PayPal ödeme hakkini kullanirsaniz güvende oluyorsunuz. Aksi taktirde hic bir güvenliginiz yok malesef.

@clubber
Ebay ile PayPal gecen seneye kadar beraber calisiyorlardi ama gecen sene malesef ayrildilar. Sadece ebay den alin mali PayPal üzeri öderseniz güvrnde oluyorsunuz.

@Murat Cömez in yorumuna katılıyorum. Dolandırıcıyı önleme gibi bir şey yok. Adam ilanı açtı, siz aldınız parası nı ödediniz, ürünün gelmesi 1.5 - 2 ay desek sizin para o süre boyunca işletilebilir.Ki benim yaptığım alış veriş te 50$ dan 110 tane ürün satılmıştı.Parasını 2 ay sonra geri aldım varın gerisini siz düşünün. E bay bu tarz dolandırıcıları sisteminden men ediyor bu bir önlem değil başka bir hesap ile tekrar giriş yapılabilir. Yani siz siz olun paypal sız yurtdışı alışveriş yapmayın.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
RI882436397CN

Benimde bu ürün halen Guanzoghu'da bekliyor gözüküyor,ne olacak ? 1 ay oldu yaklaşık.

@Murat Cömez

Şu yazıdan Ebay hakkındaki bilginin "sıfır" olduğu anlaşılıyor.

Ürün gelmezse veya tanımlandığı gibi değilse veya başka bir sorun varsa, şikayet açıldığında para geri iade ediliyor. Daha nasıl koruyacak?

Ürünü Ebay'den aldığınızda Paypal'dan başka ödeme seçeneği zaten yok.

Haaaa Ebay'deki satıcı ile Ebay dışında ticaret yaparsanız o zaman Ebay'in yapabileceği bir şey yok.

@D.Mustafa

Para Paypal ile ödeniyor. Para Paypal hesabında bekliyor hemen satıcıya aktarılmıyor. Şikayet halinde müşteriye iade ediliyor. Zaten para satıcıya aktarılmış olsa dahi şikayet halinde (ürün gelmemişse veya haklı bir şikayet halinde; satıcı sorunu çözmezse) para iade ediliyor.

Paranızı iki ay sonra iade aldığınızı yazmışsınız, o kadar beklemeseydiniz, şikayet oluşturulduğunda kısa bir süre içinde satıcı sorunu çözemezse para iade ediliyor. Ayrıca para iadesi alınmışsa dolandırıcılık bunun neresinde açıklar mısınız?

@Murat Cömez

Her ürün açık arttırma ile satılmıyor, bazı ürünler açık arttırma ile satılıyor, bazı ürünler açık arttırmaya tabi olmadan satılıyor bazı ürünler de karşı teklif istenerek satılıyor. Çok farklı satış şekilleri var.

Ayrıca satıcılarla çok alakası var. Ebay satıcılara ürünlerini satma imkanı sağlayan (güvenli tahsilat ve ödeme sistemi ile) bir platform.

@clubber E bay i paypal olmadan kullandığımı düşünelim. Adam benden parayı aldı ürünü gömdermedi ne olacak bu durumda?(Dolandırıcılık).2 ay keyfiyetten bekleme gibi bi durum söz konusu değil, ürünlerin teslim tarihleri var ve malum türkiye ye gelen bir ürün 2 haftada adrese ulaşmayabiliyor gümrük-kontrol vb. gibi nedenlerden dolayı.

@D.Mustafa

Ebay'i Paypal olmadan kullanamazsın. Dolayısı ile dolandırıcılık mümkün değil.

Ebay paypal olmadan kullanılır paypal kullanmak zorunda değilsiniz, çek, banka havalesi, gelip al ve öde vs seçenekleri kullanabilirsiniz eğer satıcı izin veriyorsa. Ödeme şeklini ebay değil satıcılar size sunuyor. Garantiyi ebay vermez paypal kullanırsanız paypal verir. Ebay size garanti vermez para falan da ödemez. Paypal çok farklı bir sistem.
Bir arkadaş da para paypalda bekliyor siz onay verince aktarılır demiş. Bu gittigidiyorun sanalpazarın sistemi ebay veya paypalda böyle birşey yok. Evay de onay dahi yok. Sadece yorum yapabiliyorsunuz satıcı ve ürün hakkında. Paypaldan ödeme yaptığınız an para alıcının paypal hesabına trak diye geçer. Satıcı da anında parayı kredi kartına veya banka hesabına aktarabilir işlem anında olur ama paranın karta veya hesaba geçmesi bankalar arası transfer özellikle de uluslararası ise birkaç gün alır ama para zaten hesaptan çıkmıştır geçmiş olsun. Paypalın garantisi ise paralarını sigortalamış olmasından kaynaklı problem olduğunda geri ödeme garantisi verir.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@clubber
Her seyi anladikta ebayi paypal olmadan nasil kullanamiyorsun onu anlamadim. Diger yazdiklarinizda pek dogru degil lutfen yanlis bilgi vermekten vazgecin.

Demek ki neymiş başkalarını bilip bilmeden bilginiz sıfır filan gibi laflar kurmamak lazımmış.
Bilmediğinin bile farkında olmamak ve başkasına bilmişlik taslamak. En sevdiğim.

@D.Mustafa
Mustafa bu nedense bazi kisilerin icin de var, yenilgiyi kabullenemeyen kisiler herzaman kayip edenler olur.

• Beğen
Tepkiler: D.Mustafa
Geri