Scudo Sports

eBay

Salı günü (21.05.2013) merlincycles'dan aldığım dış lastikler bugün (24.05.2013) PTT kargo ile elime ulaştı :) .

Scudo
@Edip Dinçer

İmkansızı başarmışlar. DHL ancak bu kadar hızlı getirir.

evanscycles ile gelenler de yaklaşık olarak bu kadar sürede geliyor.
Sanırım İngiltere'den gelen paketlere ayrı muamele yapılıyor.

Çünkü bir siparişimde Çin'den ve İngiltere'den gelen paketler aynı anda Türkiye'ye giriş yaptı.
Çin'den gelenin elime ulaşması yaklaşık 2 hafta sürdü.
İngiltere'den gelen Türkiye'ye giriş yaptıktan 1 gün sonra elimdeydi :) .

@Edip Dinçer

Merlincycles a mail atıp sordum ayakkabı almak istiyorum ROYAL mail ile gönderirmisiniz dedim bana korkarım tnt yada ups ile göndeririz dediler..anlamadım gitti. Bu arada chainreaction 7 dolar kargo parası almıyormu??

@Mehmet Kepme

Belki de belli bir büyüklüğün üstündeki paketleri özel kargo ile gönderiyorlardır. Bilemiyorum ki..
İngiltere kaynaklı çoğu site kargo ücreti olarak aşağı yukarı o kadar alıyor.
Evanscycles : 4.99£
Merlincycles : 5.92€
Chainreactioncycles : 4.93£

@Edip Dinçer

Büyük ihtimalle dediğiniz gibi, pedal almayı düşünüyorum umarım ROYAL mail ile gönderirler.

Alışverişler sadece kredi kartıylamı gerçekleşiyor acaba?

@Edip Dinçer
Sizin PTT şubesine Bravo ! Benim siparişim Evanscycle'dan 17 sinde çıktı hala ptt ile gelicek diye bekliyoruz. DHL ile 2 günde gelmişti adamlar sistemli çalışıyorlar.

@Kerim BEŞER

Allah allah.. Evanscycles ile yaptığımda da en geç 5 günde bilemedin 1 haftada elimde oluyor benim.
Tahminimce sizin paketin gelmesi de yakındır Kerim Bey :)

• Beğen
Tepkiler: Kerim BEŞER
@Edip Dinçer
Umarım gelir Edip bey bu arada ne kadarlık bir sürede kargo ulamaşsa evanscycle'ı sıkıştırmaya başlıyoruz :)

ben şunu anlamadım anlamadım muhabbet neden evans cycle a kaydı yahu? bunu sevmediğimi belirtmek isterim ki çokta sıkıntı değil keyfimize bakalım neticede ama gelmedi meret ne yapsak dükkan paypala sor diyor paypal bizde değil diyor 20 gün oldu paramı istesem verirler mi? haklımıyımdır beklemelimiyim?

Cengiz kusura bakma çok dağıtmışız gerçekten.
20 gün olduysa PayPal'dan 'Dispute' aç ve bunu yaptığını satıcıya bildir. Ya paran iade edilecek ya da aynı ürün tekrar gönderilecek. Eğer satıcı 3-5 gün daha bekle dispute açma derse dinleme, çünkü onun için de bir zaman kısıtlaması var.

• Beğen
Tepkiler: Cengiz Parlakgül
Ebay dan ürünler bi ay olmadan korkmamak lazım.Bende daha önce tamam gelmese de boş ver artık geçti dedikten sonra elime ulaştığını biliyorum.Adamlar gönderim yapıyor bizim ptt lerde bazen sorun oluyor.Benim bütün ürünlerim gelmişti.Bi fener'im gelmedi bekle bekle sonra satıcıya mesaj attım gelmedi diye.Yenisini gönderiyorum eğer diğeri de elinize ulaşırsa geri gönderirsiniz diye mesaj yazdı.İkinci gönderdiği 1,5 haftada geldi sonra ilk gönderdiğinden 1 senedir hala ses yok.

İlk siparişimi 16sında verdim ebayden. Takip numarası verdiler kargo Türkiyeye girene kadar takip ettim sonrası yok. Valla kötülemeyeyim diyorum falanda şu ülkede bir şeyin adam gibi yapıldığını henüz göremedim. Bakalım haftaya cuma elime ulaşır diye bekliyorum.

@Hakim Arslan
Daha önce getirttiniz mi? Ben araba parçası çok getirdim ve gümrükte malın faturasıyla sizin kredi kartı veya paypal ödeme slibinizi karşılaştırıyorlar. Uyumsuzluk varsa direk hediye ediyorsunuz malı, artık öyle kolay değil malesef işler...

Arkadaşlar Yurtdışından çoğu defa alışveriş yaptım. Aynakol geldi, Kask geldi vs. vs..

Gümrük sınırımız 75 €'dur. 75€'yu aşarsanız mal gelir gümrüğe takılır. Benim kask ve eldiven geldi İStanbul'da DHL'den gümrüğe takıldı. DHL beni aradı durum böyle dedi. 65 TL gümrük çekim bedeli + ürünün %18 kdv'sini ödeyerek ürünleri alabilirsiniz dedi ben de kabul ettim. Mailime bir forum gönderdiler. Onun çıktısını aldım imzaladım. Faxladım geriye. Ödemeyi de belirttikleri hesaba yatırıp dekontu e-mail ile yolladım. Ürünüm geldi :)

Kısacası 75€'dan yukarı tutarda bir ürün alıyorsanız gümrüğe takılır. Sizi ararlar siz de gereken işlemleri takip eder ürünün gümrük çekim bedeli+ürünün %18 kdv sini öder alırsınız. Bu kadar basit.

Geri