Scudo Sports

eBay

Yılda 5 sipariş veya min 2 ayda bir sipariş uygulaması var. Benim bir siparişim bir önceki 1.5 ay önce verildiği için gümrükte kalmıştı. İşin ilginci gümrük memuru, sipariş gümrük muafiyet bedelinin altında olduğu için, gümrük vergisini alarak siparişimi vermeye de razı olamamıştı. "Şimdi git 15 gün sonra 2 ay dolacak o zaman gel buradan al" demişti :)
Gümrükle ilgili sağdan soldan duyulan şeylere güvenmeyin. Internetten gümrük müsteşarlığının resmi gazatede yayınlanmış en son kanununu bulup okuyabilirsiniz.

Scudo
@Güney Tuncer

sizin malinizin fiyati nedir ? benimkiler 20 lirayi gecmiyor ufak tefek seyler belki o yuzden ugrasmiyorlar kucuk seyler ile.

sizi bilmiyorum ama ben 2011 yılından beri 18 tane alış veriş yaptım yurtdışından

arkadaslarım bu durumda ben Chain Reaction Cycles sitesinden,tutarı 171 dolar olan Avid Elixir CR Carbon - X9 fren setini satın alırsam gümrüge takılır.?doğru mu? takıldığını varsayarsak ne olur? malzemeye el mi konulur yoksa %20 vergisini de ödeyip teslim alır mıyım?

@pitgabba

Gümrüğe takılır, size posta yoluyla ilgili gümrükten bildirimde bulunurlar, + %20 daha ödeyerek ürününüzü teslim alırsınız.

ebay de 340 dolarlık bi fren seti var.Satıcıya;''Bunu 75 euro altında gosterebilir misin ulkemin gümrük kuralları buna izin veriyor'' gibisinden mail attim ,kendileri de bana şöyle bir cevap verdi:''Thanks for your inquire , I can declare $85 under as a gift , when I despatch them, don't worry!
Greetings,''
.....evet arkadaşlar buna güvenilir mi bu fren seti paketi gümrüğe takılmadan bana gelir mi?

Aslında satıcı paketin üzerine düşük bir fiyat yazarsa ve gift olarak işaretlenirse takılmama şansı yüksek gibime geliyor.Ama yinede gümrük memuru önemli bir etken süphelenip acabilir gerçi açsa bile içinde fiyat belirten bi belge olmadıktan sonra nasıl gümrüğe takılacak ki ? Sonuçta satıcı 80 $ 'a sattığını söylemiyomu ?

konu sadece e-bay ıcın degıl. yurtdısından yapılan tum alısverısler ıcın gecerlıdır.
ayrıca 150€ luk lımıt 75 €'a ındırılmıstır.
yanı kısacası 75€'nun uzerınde herhangı bır urun aldıgında gumruge takılıp vergı odeme ıhtımalın cok yuksek...

evet yüksek ama satıcı bunu 80 dolar olarak gosterirse gumruk memuru bunu anlayamaz bence oyle degil mi?fiyat belirten bi belge yok? mesela AMERİKA da abim olsa ben ebay dan aldıgım malzemeye teslimat adresi abimin amerikadaki adresini gostersem abimde bana bu ürünü postayla gonderse bu durumda nasıl olcak yine gumruk memuru aynı muameleyi mi yapıcak?

Gümrük memuru isterse ürünün fiyatını araştırabilir. Yani 75 euro altında yazması garanti değil.

bu durumda cesur davranıp denemeye karar veriyorum.ürünün bedeli 250 dolar.gümrük memuru uyansa 250 dolara %20 ilave vergilendirmesini yapar totalde 300 dolar olur ben yine de turkiyedeki fiyatı 780 tl olan bi ürün icin iyi fiyat..hata edersin diyen yoktur herhalde degil mi arkadaslar.. ya simdi konusalım ya da sonsuza kadar susalım..saatlerimizi ayarlayalım 1 saat sonra eyleme geciyorum;)

bu arada %20 değil %18 vergi ödersin EU üyesi ülkeler için.
Korkma dedğin gibi en fazla vergisini verir alırsın ürünü. Koli küçükse gözden kaçma ihtimali de var. Özellikle takipsizse. Neyse umarım şansın iyi gider..

ben son zamanlarda e bayden surekli parca alıyorum hatta 1i ni kargoladıkları zaman 2. cisini sipariş ediyorum su anda sele ve borusu gidon ve boğaz 3 tane suluk pedal seti vs vs kısa aralıklarla alıyorum sadece bekliyorumki 1inin kargosu cıksın obutunu oyle alıyorum daha hic sorun yasamadım aldıgım parcalarda maksimum 100 150 dolar arası

Arkadaşlarım,

E-Bay'dan siparişim 20 gün önce geldi hemen hemen. Ürün tutarı 75€'ya çok yakındı. 1 tl gibi bir fiyat farkıyla yırttım. Ürün kargoya verildikten 7 gün sonra elimdeydi. İrlandadan geldi. Sporcu güneş gözlüğü idi. Ama ürünün üzerindeki zarfa gönderici etiket vurmuştu adres ve fiyat vardı. tutarı 50€ olarak göstermişti. Sorunsuz geldi. Bilginiz olsun. Düşük gösterirse işe yarar sanırsam. Tabi gümrük bankadan bilgi isteyebilir mi bilemiyorum. İsterse işte o zaman sorun olabilir ! bilgilerinize.....

Bir arkadaşım Tayvan'dan Pınarello Dogma alımıştı 600 dolara. Ama herhangi bir sorun olmadı. Rahat rahat gümrük vergisi bile ödemeden geldi.

@ali karagönlü

Ne zaman almıştı ki ? Gümrüğe takılmaması mümkün değil 600 $'lık bir malın. Ha ürünü gönderici fiyatını düşük göstermişse bişey diyemem !!!

merhaba

kusura bakmayın ozelden cevap veremiyorum daha 50 mesaj sınırım olmadı diye burdan yazayım ben e bayden gidon aldım 100 dolar dı sorun olmadı gene 100 dolara sele borusu sorun olmadı 120 dolara sele aldım sorun olmadı yani kısacası hic sıkıntı yasamadım ki bir sorun olsada %20 sini odeyim alabiliyorsunuz ürününüzü gümrükten 150 dolarlık bisey valla denemedim ama ben sadece aynı anda 1 den fazla urun almıyorumki paket buyuk olmasın kucuk paket olursa sıkıntı olmadan geliyor zaten oyuzden 150 dolara gidon bogazı alsanız bence sorunsuz gecer zaten kutusu kucuk olacak

100 dolar olanlar zaten sınırın altında kalıyor. 120 dolarlık sipariş ise gözden kaçmıştır. Dikkat çekmeyen paketi ufak siparişler için gözden kaçma ihtimali her zaman var, özellikle takipsiz kargo ile gönderildiyse. Bir de takip numarası C ile başlayan kargolar var bunlarda dikkatli olmak lazım, bunların boyutu büyük ya da küçük olsun denetim daha sıkı olduğu için yakalanma ihtimali çok yüksek, ayrıca teslim süreleri de çok uzuyor.

@İbrahim Aslanhan

Bazı durumlarda gümrükte takılmadan bu tür pahalı ürünlerin de geçtiği oluyor. Sanırım bazı koliler kontrol edilmeden gönderiliyor. Benim bir arkadaşım kendi motosikletine oldukça yüklü meblağ tutan birkaç parça almış, o da gümrüğe takılmadan gelmişti.
Yine de 1500€'nun üzerinde bir ürünü sipariş vermeyin, yoksa ticari ithalata girer ve gümrükten çekmek için çok zorlanırsınız.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
Geri