Scudo Sports

eBay

eBay'dekiler Tayvan üretim diye biliyorum (hepsi öyle ama onlar bir değişik. Gri ürün diyorlar onlara yanlış hatırlamıyorsam).
Garmin'in çıkarttığı güncellemeleri direk yükeleyemiyorsunuz. Garmin Tayvan'ın çıkardığı güncellemeleri beklemeniz gerekiyor.
Çakma değil o ürünler ama böyle ilginç bir durumu var :).

Bir de uluslararası garantiye dahil olmuyor oradan alırsanız.

• Beğen
Tepkiler: celikeren
Scudo
ebaydekiler bireysel satıcı olduğu için gümrüğe takılmama ihtimali var. benim aldığım karbon kadro takılmamıştı.

Fiyatın yazdığı bölümün altında "Shipping" bölümü var. Oraya bakarsan hangi ülkelere yüklediklerini anlarsın. Gönderen 229 USD olarak beyan ederse %20 gümrük vergisi ödersin ama ebay satıcıları genelde düşük miktarlar beyan ediyor vergi ödemiyorsun. Bir başka yöntem de amerikadansatinal.com adresinde ücretsiz bir hesap oluşturuyorsun. Ebay hesabında o adresi sevkiyat adresin olarak tanımlıyorsun. Ürün amerikadansatinal.com posta kutuna gelince onlar Türkiye adresine gönderiyorlar. Değerini de düşük beyan ediyorlar. Böyle bir cihaz için senden 21 USD taşıma ücreti alırlar. TNT ile 3 günde eline geliyor.

• Beğen
ebay üzerinden yüksek fiyatlı ürün alma taraftarı değilim. Şu an için alınabilecek en iyi yer burası diye düşünüyorum.
(link)

Gümrük vergisi dahil, kapı teslim fiyatı yaklaşık 920 TL'sı. DHL ile geliyor. Edip dostum sağ olsun bana alırken çok yardımcı olmuştu.

ebayde shipping kısmında ne yazıyor?

may not to ship Turkey yazıyorsa kargo yoktur.shipping kısmında free yazıyorsa bedavadır. eğer bir bedel varsa yollarlar ama o bedel de fiyata eklenir.

takılma işi biraz şans işi. normalde 75 Euro sınır ama ürün paketinde ne olduğu belli olmuyor çoğu zaman.

• Beğen
Herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Acaba TR den mi alsam diye düşünüyorum şimdi. Gelipte gümrükte kalıp sonra garanti ve yazılımsal sorunlarla karşı karşıya kalırsam sıkıntı yaşarmıyım diye rahatsızlık duyuyorum. Erdal bey sizin verdiginiz adres ingiltereden mi gönderiyor? DHL in böyle bir uygulaması oldugunu bilmiyordum.

Tüm paketler x-ray cihazlarından geçiyor. Garmin gibi bir ürünü gümrük ödemeden teslim almak, hele ki royal mail ile gelecek ise, %10 bir ihtimaldir bence. Bu ürünü Türkiye'den alıp boşuna fazla para ödemeyin. İngiltere'den geliyor, 2 gün içinde gelir, gümrük işlemi sonrası 2-3 gün sonra da elinize ulaşır. Gümrük vergisini isterseniz kapıda kredi kartınız ile ödeyebilirsiniz.

Cihazın ne olduğunun önemi yok beyan edilen değer (ya da faturada yazan değer) esasdır. X ray'den geçtiğine çok şüphem var benim paketlerimi basbaya açıyorlar. Sonra da bantlıyorlar.

arkadaşım 150 dolarlık bakım ürünü sorunsuz getirdi. hatta genelde bu şekilde alışveriş yapıyor

Paketleri açıyorlar evet, ancak x-ray'den geçip şüpheli gördükleri paketleri açıyorlar.

Türkiye fiyatlarına baktım. Çok farklı fiyatlar var. En düşüğü 1350 TL. Bu durumda Avrupa'dan ya da Amerika'dan almak en uygunu. Cihaz arıza yaparsa geri gönderme imkanın her zaman var.

Çok iyi, süreç bu şekilde işliyor ise yurt dışı oldukça fiyat farkı yaratıyor. Peki bu sitelerde kredi kartı taksit olayı olmaz değil mi?

Yurt dışında ( internet alışverişleri de dahil) 100 TL üstü harcamalara Axess ve Adios kart 3 taksit yapıyor. Başka yapan kartlar var mı bilmiyorum.

@Erdal YILMAZ bey evanstaki verdiğiniz linkten mi aldınız siz? pakette tam olarak neler var?

Evet o adresten satın aldım. Paket içeriğinde her şey var. Ürün bütün güncellemeleri almaktadır. İçeriği şöyle gösterebilirim.

Senin aldığın Bundle'dı değil mi? Bir an "benimkinden premium bant çıkmadı! Nasıl çıkmaz lan!" diye hiddetlendim :)

Ben fransadan alacaktır tr haritası güncelleme kilitini açtırma fiyatları ile biri 90$ 65$ istedi bay tekin garmin disbiritoru su anda bende 1000 modelini almak istiyorum ama biraz daha bekleyip araştır derim ben öyle yapıyorum ...

Erdal bey tecrübenize dayanarak verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Tnt express de çalışan birisi olarak daha önce görmediğim bir gümrük çekimi işlemi bu. Bugun bizim customs bölümüyle konuştum konuyu, bizimle taşısak ne öderim? diye. Aldığım cevap, 180 tl ordino+100 tl gibi ardiye+ ürünün gümrük tarife koduna karşılık gelen vergi dilimi ile vergilendirmesi muhtemel %18 bunları topladığıma ortalama 1250-1300 tl ye denk geliyor. sizin söylediğiniz ile arasında çok fark var. yerimden kalkmadan kapıma kadar daha uygun fiyata getirecek olmaları beni şaşırttı doğrusu. kararsız kaldım ne yapmalıyım sizce?

Biraz önce forumdan bir arkadaşımız, bahsettiğim siteden garmin edge 510 satın almış. Hatta bununla ilgili kendisiyle mesajlaştık. Size yaşadığım süreci ve yapmanız gerekenleri yazayım. Öncelikle bu ürün ülkemize DHL ile gönderiliyor. Ürünü satın aldıktan bir süre sonra, size takip numarası içeren mail geliyor.

DHL'in sayfası üzerinden ürünün nerede olduğunu takip ediyorsunuz ve ürün ülkemize giriş yapar yapmaz DHL'i arayıp ürünü sorgulatıyorsunuz. Size gümrük çekimi yapılabilmesi için mail ile bir form gönderecekler. O formun çıktısını alıp doldurun, form ile beraber kimlik fotokopinizi de taratıp, ürünü aldığınız internet sitesinin adresini de ekleyerek verdikleri adrese mail atın. Ürün 48 saat içerisinde gümrükten çekilip, kapınıza DHL ile gelecektir. Vergiyi ürünü alırken görevliye ödeyin ve ürünü teslim alın.

Ben bu şekilde %18 gümrük vergisi dahil, (döviz yükselmeden önce sanırım 5 ay olacak) 820 TL civarına almıştım. Her şey bu kadar basit. :)

Geri