Eastern Harvester Custom Edition ( 13.11.10 )

Enes Gül

Daimi Üye
Kayıt
5 Haziran 2008
Mesaj
223
Tepki
120
Şehir
Doruklarda
Öncelikle herkeze merhaba,
Bmximi şu an itibariyle son haline getirmiş bulunmaktayım artık başka parçaya ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum şu anda gayet hafif ve sağlam bi makina birkaç parça değişmeden önce 11 kg dı ama değişen parçalarda büyük bi ağırlık farkı olduğu için 10.2 kg falan olduğunu düşünüyorum tam tartmadım ama en fazla 10.5kg olduğuna bisikleti görenlerde şahittir :) Ve en önemlisi herşey için Kadıköy bisiklet evine (HKK BMX) yani Hakkı abime çok teşekkürler :)
Bmx parça listem ve resimleri :

Kadro : Eastern Harvester frame 20.75
Gidon : Odysey Gar young bar 7.75
Maşa : Khe Cirrus
Aynakol : We The People 3pc
Boğaz : Eastern
Fren kolu : Tektro Q
Fren makinası ( Arka ) : TRP
Arka çember : Macneil Dub Rims
Arka Göbek : Primo Cassette Hub
Ön arka lastik : Snafu Kevlar
Ön Çember : Macneil Dub Rims
Ön Göbek : Dk
Sele, sele borusu : Èclat
Gyro set: Snafu Mobelus
Dişli : Shadow
Pedallar : Odysey Magnesium Pedals
Pegler : Federal Bmx



http://img691.imageshack.us/img691/8015/35813942.jpg

http://img718.imageshack.us/img718/9411/35448145.jpg

http://img87.imageshack.us/img87/2083/33786082.jpg

http://img191.imageshack.us/img191/5159/76514640.jpg

http://img694.imageshack.us/img694/8994/96202661.jpg
 
Scudo

Hakkı Özen

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
873
Tepki
975
Şehir
İstanbul
:cool: En iyi street bmx'lerinden biri, belki de Türkiye'nin eniyisi. Güle güle kullan Enes'im...:in:
 
  • Beğen
Tepkiler: Enes Gül

Enes Gül

Daimi Üye
Kayıt
5 Haziran 2008
Mesaj
223
Tepki
120
Şehir
Doruklarda
@HAKKI ÖZEN

Teşekkürler hakkı abi daha değişcek parça olduğunu düşünmüyorum en iyi parçaları topladık :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakkı Özen

psychobmx!

Daimi Üye
Kayıt
19 Kasım 2007
Mesaj
213
Tepki
453
Şehir
istanbul
@HAKKI ÖZEN

En iyi street bmxlerden biri sözüne katılabilirim ancak, türkiyenin en iyisi demek çok yanlış. en iyi 2 makine şuanda sunday garry young signature pro ve sunday aaron ross signature pro'dur türkiyede;):cool: saygılarımla,psychobmx!

İşte Türkiyedeki Kral Bmxler en iyisi bu iki Bmx'tir! son sözü resimler anlatsın. prosfesyonel değil bu bmxler profesyonelin profesyoneli;)

Sunday Garry Young signature pro;):cool:
(link)
(link)

Sunday Aaron Ross signature pro;):cool:
(link)
(link)

Saygılarımla,psychobmx!
 

psychobmx!

Daimi Üye
Kayıt
19 Kasım 2007
Mesaj
213
Tepki
453
Şehir
istanbul
sunday garry young signature pro şuanda bakırköyde dirty erhan'dadır. sunday aaron ross signature pro ise eskişehirde birindedir. bu iki bmx amerikadan türkiyeye sadece birer tane gelmiştir. sipariş üstüne isteyen getirebilir..;) 2011 model. Bu bmxleri yakından gördüğünüzde içinizin gideceğinden şüpheniz olmasın. Resimde duruşundan daha etkileyici. Açıları muhteşem ötesi:) Testten geçirilmiştir:);)
 

M.Burak KARADAĞ

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Eylül 2010
Mesaj
2.643
Tepki
1.894
Yaş
30
Şehir
İstanbul, tatil dönemlerinde Ankara
Bisiklet
Carraro
:D gördükçe street e başlayasım geliyor :)
 

Hakkı Özen

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
873
Tepki
975
Şehir
İstanbul
@psychobmx!

Bmx'ler süpermiş...! Hayırlı olsun Erhan'a, Yeni bir konu açalım bence bu Mükemmel yeni street bmx'leri için ve fotolarını bekliyorum Mami, ayrıca sen parça olarak da açıkla ki forumdaki arkadaşlar yeni başlaycak olan kişiler için fikir edinmiş olsunlar tüm özellikleri ve fiyatları hakkında ne kadar SUNDAY BMX'ler...?
 
  • Beğen
Tepkiler: psychobmx!

psychobmx!

Daimi Üye
Kayıt
19 Kasım 2007
Mesaj
213
Tepki
453
Şehir
istanbul
@HAKKI ÖZEN

Evet hocam güzel düşünmüşsün. Bu konu üzerinde bir çalışma hazırlığı içine giricem o halde arkadaşlarımla beraber en kısa zamanda..

saygılarımla,psychobmx!
 

Konuralp Erdil

Aktif Üye
Kayıt
6 Şubat 2010
Mesaj
136
Tepki
53
Şehir
Eskişehir
Sunday Aaron Ross Signature Pro bende :D Gerçekten parça kalitesi olarak çok çok iyi bir bisiklet aldığımdan beri hiç bir sorun yaşamadım gayette memnunum. Sunday almak isteyene (sig'in alt modelleri dahil) çok rahat tavsiye edebilirim. Ayrıca sağlam ve hafif olduğunu da herkes biliyor zaten :)

Beraber sürmek isteyen olursa Eskişehir'e bekleriz ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: Muhammet48
Kayıt
9 Aralık 2010
Mesaj
15
Tepki
1
Şehir
u.k,tr
psychobmx!

Pro'nun prosu hıc gulecegım yoktu :) Buradakı amac ne? En ıyı bısıklete sahıp olmakmı?Hem kendımıze hemde yenı baslayacak olanlara soylememız gereken marıfetın bısıklette degıl surucusunde oldugu, yoksa MFM olsa ne olur yada Bianchi... Yeni Başlayanlarda bilhassa çok görüyorum bisiklet üzerinde okadar kafa yoruyorlarki hangi parça,hangi aksesuar,hangi renk derken işin içinden çıkamıyor.tabi bunda büyüyen bir sektörün etkilerini görüyoruz.helekı yurtdısında daha cok.sadece bmx içinde değil snowboard,ski,trial,skate'tede aynı sorunlarla karsılasmak mumkun.Forumdada sıkca okudugum bırcok unlu markanın bısıkletlerı burada baslangıc sevıyesınde gorulup daha yuksek fıyatlılar onerılıyor.bulundugum cevredekı skatepark'larda gorsenız belkıde bınmeyecegınız bısıkletlerle adamlar herturlu curb,raıl ,staır'e gozunu kapamadan gırebılıyor.cunku tek dusundugu bısıkletını gelıstırmek degıl ;kendini gelistirmek.yazdıklarım nacizane fikirlerimdir kimseyi elestirmek yada tebcil etme amaçlı yazılmamıştır.Velhasıl özetle bisiklet firmalarının yönlendirdigi şekilde degilde kafanıza göre takılın bisikletinizi sevin , zevk alın

saglıcakla
 
  • Beğen
Tepkiler: msquared

Konuralp Erdil

Aktif Üye
Kayıt
6 Şubat 2010
Mesaj
136
Tepki
53
Şehir
Eskişehir
yazdığın şeye katılıyorum doğru söylüyorsun. iş her zaman için sürücüdedir bisiklet sadece sürücüyü destekler. ben yaklaşık 1 yıl street'dj ile uğrastım ama sarmadı bmxe geçtim. ve araştırarak sorarak karar verip bisikletimi aldım. emek veriyorum karşılığınıda alıyorum :)
 

psychobmx!

Daimi Üye
Kayıt
19 Kasım 2007
Mesaj
213
Tepki
453
Şehir
istanbul
@miral atlı



Yapan her bmx'le yapamaz! Eskiden şuan bulunduğumuz zamandaki hareketler varmıydı? Yoktu tabiki. Sebep sürücüdenmi? Hayır! O zamanın sürücüleri iyi süremediğindenmi? Hayır! Eskiden bmx'ler ağırdı arkadaşım. Kaç yıllık bmxcisin bilmiyorum ama biz yıllarımızı verdik. 20 kg'lık bmxlerle büyüdük. sen 20 kg'lık bmx'le şuanki hareketleri yapta göreyim. Boş boş konuşuyorsun. Yok ticari amaçlar yok şu yok bu. Saçma sapan şeyler. Bu bmx'ler hafiflemeseydi şimdi yapılan flatland,street,vert,dirt jump kategorilerinde yeni olan new school hareketlerin hiç biri çıkmazdı. Yapan her bmx'le yapar deyip çelişkiye düşürme insanları. Günümüzde Bmx'lerde hafiflik ve sahip oldukları açılar önemlidir. renkmiş şuymuş buymuş onlar sadece tarza yönelik şeyler.

Pronun prosuna gelince güzel arkadaşım. Yazdığım profesyonelin profesyoneliydi ama aynı anlam taşıdığından sana anlayamayıpta güldüğün o cümleyi ifade edim. Yoksa anlayacağın yok belli..

Pro'nun pro'su=>Pro(Garry Young), SUNDAY GARRY YOUNG SİGNATURE BMX ise o pro'nun bmx'i..

Kalkıpta yeni başlayanlara ağır açısı olmayan bmx'mi önerelim arkadaşım. Yok bianchi yok salcano açısız saçma sapan bişi onlar, bmx demiyoruz biz onlara. Bildiğin çocuk bisikleti.
Yapan her bmxle yaparmış. O zaman Tofaş şahinle Ralli yarışlarına girelim.
Sen şimdi burda vurgulamak istediğimide anlayamazsınya neyse.
Anlayan anladı..

saygılarımla,psychobmx!
 

Hakkı Özen

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
873
Tepki
975
Şehir
İstanbul
BMX'e gönül veren biri olarak, sizler gibi bende zor şartlarda senelerce kötü ve ağır bmx'ler ile sıkıntılar çektim. İlk old school bmx'ler, hafifdi fren problemleri vardı ve kadrolar kırılıyordu. Sonra daha ağır ve sağlam kadrolu bmx'ler çıktı. Bir anda ilk platformlu kadrolar tarih oldu ama bu seferde Muhammed'in dediği gibi ağır olduklar için çoğu hareket zorlaştı. Ve şu güne geldiğimiz de artık kimsenin ne kırılacak nede ağır bmx ile kendini kandırmasına gerek yok. Bu günün şartlarında gençler çok şanslı bunu bilmeliler ve unutmamalılar. 10-15 sene önceki teknoloji kullanılmıyor, kimsenin geriye dönmek istediğini hiç sanmıyorum. "İyi bmx'çi kendini iyi BMX ile ifade eder". Muhammed, kardeşim sana katılıyorum. Kendimizi kandıramayız. Çünkü; vücudumuzu fit tutmalı ve iyi beslenip, iyi uyuyup eğlencemiz olan BMX'i asla eziyete dönüştürmemeliyiz.
1) Demir değil chromboly kadroları tercih edin,
2) Fiyat yerine markayı araştırın,
3) Renge bakıcağınıza , parça kalitesi ile ilgilenin..!

( FREESTYLE BMX ) İyi BMX; sizin hayata bakış açınızı ve tarzını daha iyi ifade etmenizi kolaylaştırır. Lütfen pc başında değil kendi özel alanlarınızda bmx ile ilgili kafa yorun...!
 

Konuralp Erdil

Aktif Üye
Kayıt
6 Şubat 2010
Mesaj
136
Tepki
53
Şehir
Eskişehir
Dostum benim konuya da "talibim bu bmx'e yazmışsın" burayada kac tl istersin yazmışsın. Burası Satılık bisikletlerin konulduğu bölüm değil. Bisiklet arıyorsan Satılık Bisikletler bölümüne gir. Zaten bu konu ve benim açtığım konu içinde de 'satılıktır' gibi bir kelime yok. Zaten kimse böyle bir bisiklet toplayıpda özel durum olmadığı sürece satmaz :D :)