Scudo Sports

E3 Binckbank Classic 2019

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Tepki
35.918
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
MİNİ RONDE

Geçtiğimiz senelerde E3 Harelbeke olarak bildiğimiz,yarı klasik bu sene E3 Bincbank Classic ismiyle karşımızda.Bu yarışa yarı klasik dememizin nedeni yarışın Omloop Het Nieuwsblad ve Ronde Van Vlaanderen yarışlarının bir karışımı gibi olması.

E3 yarışının bu seneki ikinci versiyon posteri
e3-binckbank-second-version-poster-2019.jpg

Yarışın ilk posteri büyük tepki görmesi nedeniyle kaldırıldı.:snzdglsn: Kaldırılması da doğru oldu.

E3 Bincbank Classic, 10 gün boyunca bize heyecan verecek olan 4 yarıştan oluşacak Flaman Haftasının ilk yarışı niteliğinde.
Bu 4 yarış:
1.E3 Bincbank Classic 29 Mart
2.Gent Wevelgem 31 Mart
3.Dwars Door Vlaanderen 3 Nisan
4.Ronde van Vlaanderen 7 Nisan

E3 Bincbank, Rondenin topraklarından ,yollarından tepelerinden geçer.Bundan dolayı bu yarı Flaman Klasiğine Ronde'nin kostümlü provası hatta ''Mini Ronde'' de diyebiliriz.
Yarışın karekteristik özelliği birçoğu Ronde 'de de geçilen ''Hellingen'' olarak adlandırılan kısa,sert ve pave taşı döşeli yokuşları bulundurması ve Flaman topraklarının daracık yolları.Ayrıca rüzgara açık düzlükleri ve yarışa ismini veren ''E3 otobanı'' diğer özellikleri.

Ünlü bir hellingen olan Paterberg'ten bir görünüş
1200px-Paterberg_in_de_gelijknamige_straat_-_België.jpg

Bu yarışın Ronde'den temel farkı önem derecesi.Ronde van Vlaanderen daha büyük ,daha önemli,daha ikonik ve şöhretli bir yarış ,bir monument olduğu için bisikletçiler daha temkinli ,daha kontröllü geçerken; E3 daha açık,daha az kontröllü bir yarış.Bundan dolayı E3 Bincbank daha heyecan verici,daha öngörülemez, karma karışık değişik bir yarış.

Yarışın ilk bölümü nispeten düz bir rotada başlayacak ve daha sonraki ikinci bölümde tam 15 tane hellingen geçilecek.Bunlar arasından Taaienberg,Paterberg,Oude Kwaremont,Karnamelbeekstraat,Tiegemberg yarışın önemli hellingenleri ve yarışa direkt etki edecek bölümleri.Yarışın 40-50 kmlik bölümünde heyecanın tavan yapacağını öngörmeye gerek yok.

E3 Bincbank Classic'in parkuru

FAVORİLER

Yani hangi ''Kurbağa Prens'' tacını Harelbeke'de takacak.

Geçen yıllarda kazananlar:
2108: Niki Terpstra
2017: Greg Van Avermaet
2016: Michal Kwiatkowski
2015: Geraint Thomas
2014: Peter Sagan

Yarışın Ronde'nin kostümlü provası niteliğinde olduğunun altını çizmiştik.Ronde'nin favorileri ,bu taşlı klasiğin de favorileri olarak değerlendirebiliriz.

Yarışın sonunda büyük bir ihtimal klasikçilerden birini göreceğiz.Geçmişte grupların sprint attığı da görülmüş ancak bence sprinterlere düşürmeyecekler gibi.

Oliver Naesen inanılmaz formda, bu formunu taçlandırmak isteyecektir.
bettiniphoto_0324332_1_1024px.jpg
***** Oliver Naesen, Peter Sagan, Wout Van Aert
**** Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Niki Terpstra, Bob Jungels
***Zdenek Stybar, John Degenkolb, Yves Lampaert
** Dylan van Baarle, Alberto Bettiol, Tiesj Benoot, Matteo Trentin, Sonny Colbrelli
* Jasper Stuyven, Magnus Cort,Luke Rowe

e3-harelbeke-2019-profile-c136191a76.jpg

Mutlaka izlenmesi gereken bir yarış olduğunu düşündüğümden bu yarış hakkında yüzeysel olarak da olsa birşeyler karalayım dedim.

Scudo
Nedense ben klasikleri turlar dan daha fazla sever oldum heyecanlı bekliyorum. furum olmadığından da olabilir:snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Abdülkadir Ergin

Geçtiğimiz günlerde yapılan Strade Bianche yarışının Piazza del Campo meydanına çıkan final punchy yokuşunu gördüğümde aklıma benim de Mardin gelmişti.

Eminim ki bu uygarlıkların beşiği kentte yokuş finalı yapılacak onlarca otantik punchy yokuş vardır.
5b165a5cbf49c219b09cb3f3.jpg

Bu da Strade Bianche final yokuşu
b9a703abc581a7d1c8c939ac112dc366.jpg

Klasikleri tahmin etmek zor..Favoriler arasından iki ismi öne çıkarayım..
-Wout Van Aert;24 yaşında..Mart ayında 3 klasik yarışında 6,3 ve 13.olmuş..Bunlar iyi sinyaller..
(link)
-Niki Terpstra;34 yaşında..Çok deneyimli birisi..Geçen senenin kazananı..Mart ayında Belçika'daki 3 klasik yarışta iki defa üçüncü,bir defa da 20.olmuş..
(link)

Quick Step ders vermeye devam ediyor.Zdenek Stybar E3 Harelbeke'de alfa kurdumuz oldu.
2535030-52599310-2560-1440.jpg

Klasikleri neden sevmeliyiz,en güzel cevabı taktikleri ile Quick Step veriyor.

Kuurne–Brussels–Kuurne'de Bob Jungels tek başına kaçarak,mutlu sona ulaşmıştı..Bu yarışta da aynı şeyi denedi ama bu sefer geriden gelen özellikle Greg Van Avermaet,buna izin vermedi..Yanındaki Wout van Aert ve Alberto Bettiol ile birlikte çalışarak,Bob'u yakaladılar..Bu üçlünün arkasında hiç çalışmadan gelen Zdenek Štybar,Bob'un yakalanmasından sonra kaçmayı iki kez denedi ama gücü yetmedi..Çünkü Greg,Wout ve Alberto çok diriydiler..Sprinte kadar geldiler ve sprintte yaklaşık 20 km hiç çalışmadan gelen Zdenek Štybar,son gücüyle sprinte asıldı ve kazandı..Açıkcası favori gördüğüm Wout van Aert ve bu sene çok çabalayıp hep geride kalan Greg Van Avermaet'in kaybetmesine üzüldüm:(
Greg Van Avermaet,Valencia'da bir etap kazandı ama böyle bir yarışı bu formuyla kazanmalı artık..Önümüzdeki yarışlarda Greg Van Avermaet'in kazanmasını isterim..Wout van Aert'in de önemli bir yarışı kazanmasını istiyorum..Yazık oluyor çünkü..Quick step güçlü takım olmanın nimetlerinden faydalanıyor..Yarışı kazanan Zdenek Štybar,ikinciden/üçüncüden/dördüncüden güçlü filan değildi..

Yalnız çok iyi bir yarış oldu..O yollar,o seyirciler,hatta o ağaçlar nedir öyle:harika:

Sagana gökkuşağı mayo doping yapıyordu galiba ortalarda yok bu yıl her yarışta takım arabasıyla kavga ediyor bisiklette sorun var havası yaratmaya çalışıyor İtalyanlardan artistlik hareketleri iyi öğrenmiş Almanları eziyor

• Beğen
Tepkiler: celilcetiner
14 Nisana ne kaldı . Son iki hafta diğer yarışlar yalan tek gerçek paris roubaix

Dün yapılan bu yarışı anlatan Sarper Günsal'ı eleştireceğim biraz:hhhhhh:
1-Geçen sene yapılan Paris Roubaix yarışında,Sagan'ın arkasında ikinci gelen Sılvan Dillier'in ŞANS eseri ikinci olduğunu söyledi..!
Berkem itiraz etti ama bu potu toparlaması imkansızdı,toparlayamadı zaten..Hem Sagan,hem de Sılvan,inanılmaz bir şekilde pedal çevirdiler..İkisinin de bisikleti yola tutunmakta zorlanmıştı..Sagan'a ayak uydurmaya çalışırken,Sılvan ciddi bir kaza geçirebilirdi..Kaçmaya çalışan Sagan'a,inanılmaz bir tepki vererek tutunması,Sılvan'ı ayakta alkışmamız için yeterlidir..Böyle bir gerçeğe rağmen,Sılvan'ın şans eseri ikinci olduğunu söylemek,Sarper'e hiç yakışmadı..!
2-Dün kü yarış sonu çok heyecanlıydı..Zdenek Štybar,iki defa atak yapmaya çalıştı ama kaçamadı..Takım arkadaşı Bob'ta uzun süre kaçtığı için yorgun düşmüştü..Yarışın bitimine sanırım 7 km kala,Zdenek Štybar'ın kopup kaçamaması sonrasında,Sarper şöyle bir şey dedi;''artık Quick stepe bu yarış gitmez..''Hem Bob'un hem de Zdenek'in kaçamaması ve kendilerini çok yormaları yüzünden böyle bir şey dedi ama böyle net ifadeler kullanması da yanlış..Bu lafı ettiğinde,kaçan grubun önünde Zdenek Štybar,üç kişi arkasında da Bob vardı..Bob öne geçti,haliyle Zdenek Štybar geriye geçti ve Sarper sustu:hihi:
Yarışı da Zdenek Štybar kazandı:hihi:
Sarper Günsal,acele etmeyin lütfen..
3-Yarış bitti,pazar günü oy kullanmamızı tembihledi..Ne gerek var buna?!

Sarper Günsal ın anlatımları banada itici gelmekte.Olmuyor işte .Bence Berkem tek başına anlatsa daha iyi.
Sarper in birde hiç inandırıcı olmayan şaşkınlık ifadesi içeren sözlerine çok gülüyorum olmuyor kardeşim :D

@scottrek
Hepsini seviyoruz ama yanlışlarını da belirtmek lazım..Bazen tozutuyor işte:hhhhhh:
Geçen gün Can Ayhan'a dikkat ettim,çok güzel yarış anlatıyor..:harika:

Adamla kişisel bir sorunumuz yok tabiki de ama işte herkesin sunum kabiliyeti yok :D

@Tuars07

Bisiklette sorun yoksa yokuşları neden normalden büyük viteste çıkmaya çalışıyordu? Profesyonel biri böyle küçük hesapların peşinde koşmaz.

Galiba sporculardan birisinin attığı suluk,Sagan'ın aktarıcısına çarpmış ,bu da sorun yaratmış.Bundan dolayı yavaşlamak zorunda kalınca ön grupla teması kaybetmiş.
Sagan'a bisikletinin veya bacaklarının sorun olup olmadığı sorulduğunda her ikisi de diyerek tek sorununun mekaniksel olmadığını, Greg van Avermaet'in yokuştaki kritik atağına cevap veremediğini de söylemiş.

@alicangul29
Saganı severiz ben mecazi olarak dedim bisikletin en renkli simalarındandır

@hamlet2006
Greg çok kötü silkeledi Sagan’ı. Ben bu yüzden bu sporda genelde iyi yokuş çıkabilenleri seviyorum. Düz yolda herkes kaptan.

@ippon

Greg de anca milleti silkelesin. kendine çok güveniyor, her kaçanı geri getirmeye çalışırken ikidir enerjisi kalmıyor. CCC'nin taktik değiştirmesi ve biraz destek atması lazım, tek kişiyle olacak iş değil yarış kazanmak. en azından bu taktiklerle.

Geri