Scudo Sports

E-tube uygulaması nedir? | Ultegra R8100 Di2 ve full carbon jantları hakkında bilgiler | SHIMANO

Özcan güler

Daimi Üye
Tepki
2.767
İsim
özcan güler
Bisiklet
Diğer

E-tube uygulaması nedir? Nasıl kullanılır? Yol bilgisayarına nasıl entegre edilir.
Ultegra R8100 Di2 ve full carbon jantları hakkında bilgiler vermeye çalıştım.
Eski ve yeni setlerimi karşılaştırarak düşüncelerimi paylaştım.
Yeni Jant setleri hakkında da deneyimlerimden bahsettim.

✩✩✩ INSTAGRAM: (link)

Daha fazla bilgi için linkleri inceleyebilirsiniz.
New Ultegra R8100 series: (link)
Brake system: (link)
Wheel technologies: (link)
E-tube technologies: (link)
Shimano electronics: (link)
Shifting technologies: (link)
More details: (link)
Science of speed: (link)
#etubeproject #shimano #özcangüler #ozcanguler

Scudo
Kafamdaki soruların cevabını bulduğum güzel bir video olmuş, teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Özcan güler
selamlar herkese,
105 di2 r7150 sistemimde e-tube project üzerinden ayarlarına ulaşmaya çalışıyorum ama passkey istediğinden bağlantı kuramıyorum. daha önce şifre değiştirmedim veya değiştirdiysem de şifreyi hatırlamıyorum ve sıfırlamam gerekiyor. PC üzerinden yapabileceğimi yazıyor anca uygulamada PC üzerinden de bağlantı kuramadım. SM-PCE02ile bağlantı kurmam gerektiği yazıyor.
bildiğim kadarıyla 12li yeni di2 sistemlerde bu aradaki aparat olmadan da bağlantı kurulabiliyordu. bu sıkıntıyı nasıl çözerim veya passkey nasıl sıfırlanır bilen veya yardımcı olabilecek babayiğit var mıdır?

selamlar herkese,
105 di2 r7150 sistemimde e-tube project üzerinden ayarlarına ulaşmaya çalışıyorum ama passkey istediğinden bağlantı kuramıyorum. daha önce şifre değiştirmedim veya değiştirdiysem de şifreyi hatırlamıyorum ve sıfırlamam gerekiyor. PC üzerinden yapabileceğimi yazıyor anca uygulamada PC üzerinden de bağlantı kuramadım. SM-PCE02ile bağlantı kurmam gerektiği yazıyor.
bildiğim kadarıyla 12li yeni di2 sistemlerde bu aradaki aparat olmadan da bağlantı kurulabiliyordu. bu sıkıntıyı nasıl çözerim veya passkey nasıl sıfırlanır bilen veya yardımcı olabilecek babayiğit var mıdır?
Arka aktarıcınin üzerindeki butona uzun süre basarak sifirlamayi denediniz mi?

@batikanunver araştırdım biraz. Kablo ile bağlayıp sıfırlanabiliyormuş. E-tubenin son versiyonu da sadece SM-PCE02 donanımını destekliyor. Bende o yüzden eski versiyonu indirip işlerimi hallettim ama eski versiyon 7100 serisini desteklemeyebilir. SM-PCE02 bizim Eskişehir'de Anıl Görkem Polat'ta vardı sanıyorum. Evde bisiklet bakım onarım yapan bir arkadaş.

@batikanunver araştırdım biraz. Kablo ile bağlayıp sıfırlanabiliyormuş. E-tubenin son versiyonu da sadece SM-PCE02 donanımını destekliyor. Bende o yüzden eski versiyonu indirip işlerimi hallettim ama eski versiyon 7100 serisini desteklemeyebilir. SM-PCE02 bizim Eskişehir'de Anıl Görkem Polat'ta vardı sanıyorum. Evde bisiklet bakım onarım yapan bir arkadaş.

yabancı forumlara da baktım aslında 1-2 çözüm önerisi var denedim ama işe yaramadı veya ben beceremedim.
eski versiyonu bulabilir miyiz acaba? bi denemek lazım yinede sanmıyorum ben de ama belli de olmaz belki destekler 7100 serisini.
çok saçma iş yav en yeni seri dedikleri seride bile ara aparat gerekli basit bir şifre sıfırlama işlemi için. SM-PCE02 bulmak zorunda kalmayız umarım.

yabancı forumlara da baktım aslında 1-2 çözüm önerisi var denedim ama işe yaramadı veya ben beceremedim.
eski versiyonu bulabilir miyiz acaba? bi denemek lazım yinede sanmıyorum ben de ama belli de olmaz belki destekler 7100 serisini.
çok saçma iş yav en yeni seri dedikleri seride bile ara aparat gerekli basit bir şifre sıfırlama işlemi için. SM-PCE02 bulmak zorunda kalmayız umarım.
Şöyle birşeyler okudum. Hali hazırda denemedi isen bir göz at.

You can reset the Wireless passkey - even if you don't know the current one - by connecting your bike to a windows computer/laptop using the charger.

Download e-tube for windows at (link)

Then do this:

• Connect the bike to your computer using the charger and Junction A
  • Open the e-Tube windows app
  • Make a connection by clicking "connection check"
  • Click "Bluetooth LE settings"
  • Set a new passkey

You can now use the passkey you just set to connect to your bike using BluetoothLE/ANT+. The Passkey is required for wireless connections only.

Also: if you really want to update firmware then I recommend using a computer (over USB) rather than the mobile app. It a bit safer. You can update using the mobile app, of course.. but as far as I'm concerned the mobile app's main feature is changing settings easily (out on the road).

More info:

• resetting your passkey: (link) (2nd half of page)
  • connecting to computer (link)

(link)

Geri