Scudo Sports

Düzenli bisiklet sürenler bakar mısınız? Bu haber beni korkuttu

m.klcts

Forum Bağımlısı
Tepki
403
İsim
Muhammed
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Doktorlar, çok fazla bisiklete binen erkeklerde 'üçüncü testis' görülme riski bulunduğunu, hatta kadınlarda da ilk testislerini edindirme riski bulunduğu uyarısında bulundu. GÜNEY Afrikalı doktorlar, düzenli olarak bisiklete binen erkeklerin, nadir de olsa görülebilen, bir 'üçüncü testis' gelişimine maruz kalabileceklerini tespit etti. Yeni araştırmanın sonucuna göre, bisiklet selesine düzenli ve uzun süreli olarak oturmadan kaynaklı sürtünmenin, kadınlara da ilk testislerini edindirme riski bulunuyor. Güney Afrikalı doktorların gerçekleştirdiği bir araştırmanın sonucuna göre, düzenli olarak bisiklete binen insanlar, nadir de olsa görülebilen, yeni bir 'testis' gelişimine maruz kalma riskiyle karşılaşabiliyorlar. Araştırmaya göre, söz konusu riskin oluşması halinde erkekler üçüncü bir testise, kadınlar ise ilk testislerine kavuşuyorlar. Araştırmaya göre, bisiklet selesine düzenli ve uzun süreli olarak oturmadan kaynaklı sürtünme, nadir de olsa kasıkta bir yumru gelişimine neden olabiliyor. Bu yumru, oluştuğu yer ve şeklinden dolayı, 'aksesuar' testis olarak isimlendirildi. South African Journal of Sports Medicine (Güney Afrika Spor Hekimliği) Dergisi'nde yayımlanan raporda, söz konusu yumrunun gelişmesi durumunda, ameliyat veya steroid enjeksiyon gerekebileceği, hatta hastanın, bu sporu bırakmak zorunda kalabileceği belirtildi. Araştırmaya göre, bazı durumlarda bisiklet selesini değiştirmenin de, yumrunun giderilmesine yardımcı olduğu saptandı. başına gelen varmı nası bi önlem alcaz

Scudo
akademik eğitim sisteminde dogmatik anlayışların yer aldığı, pozitif bilimlerle çelişen dallar barındıran, bilimsel altyapısı yetersiz üçüncü dünya ülkelerinden gelen aslen bilimsel olmayan ama kimilerinin deyimiyle ilmî olma iddiası olan sakat düşüncelere - en azından ciddi anlamda sorgulamadan ve bizzat araştırmadan - itibar etmeyin efenim.

@ozgur908 yalan haber mi:)

yanlış tespit

"ozgur908 kollarını çırparak uçtuğunu söyledi" demek yalan haber yapmak değildir sadece benim deli olduğumu gösterir, ha "kollarını çırparak uçuyor" derlerse bu yalan haber olur. böyle bir haberin aslı astarı olsaydı biliminsanları şu anda laboratuarlarda bisiklet selelerine organ dayayarak doku kopyalama işlerine girişirlerdi.

Bayanlara kotu

2 tane olsun. Fazla maldan zarar gelmez demiş atalarımız. :D şaka bir yana ben ciddi almıyorum ve bisiklete devam. Nadirde olsa diye göründüğü zaten cümle içinde geçtiği için tekrar bi ciddiye almadım.

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
Düzenli binmenin ötesine geçerim :D

Okurken defalarca dejavu olduk, sagolasin.

Valla ben 23 senedir kullaniyorum hala 3.yu goremedik, iki taneyle idare ediyoruz, garibanlik cok zor is!

Zaten;"aksesuar testis" tanımından,bunun testis bir haber olduğu belli ! :p

Bisikletin zararlarını görüp son anda kanepe yi icat eden abuziddin yangelipyatar aslında namazında niyazında bir adamdı. Onun yerine geçen şeytani fikirli ve üş testisçi yosi kohen bisikleti icat etti. Bu kadar apış arasına düşman olacak ne vardı.

İsviçreli bilim adamları konuya bekleniyor :D

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
Ben düzensiz sürüyorum, sorun yok.

:ckskc: Seledir o sele,3.sü olsa duramazsın. :koptum:

Geri