Scudo Sports

Düz yolda yaptığınız maksimum hız?

Merak ettğim şu bisikleti alıp direk işe gidiyim mi? Yoksa 2,5 ve 5km kısa sürüş ile antreman yapmalımıyım? Bu yol beni çok yorar mı? Ne kadar sürer tahimini? Evden ne kadar erken çıkmalıyım?

Scudo
Merak ettğim şu bisikleti alıp direk işe gidiyim mi? Yoksa 2,5 ve 5km kısa sürüş ile antreman yapmalımıyım? Bu yol beni çok yorar mı? Ne kadar sürer tahimini? Evden ne kadar erken çıkmalıyım?
Güven kazanmak için sürüş antrenmanı yapabilirsiniz ama güvenli bir yol ise hemen başlayabilirsiniz de. Yeterince yavaşsanız hiçbir yol sizi yoramaz :) Mesafeyi bilmiyorum ama yeni başlayacağınız için 10 km/h ortalama hız hesaplayıp çıkabilirsiniz bence evden.

Belki bu şekilde yüksek hızlara çıkılabilir düz yolda.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Çok saçma iş olmuş. Pratik olarak hiç bir işe yaramaz. O oranlara ne bacak dayanır ne diz.
Hocam yeri degil ama elimde bu model bisiklet var cube stereo hybrıd 160 hpc tm 625 buna arka ön canta takılırmı takılırsa görüntüsü kötü olurmu acaba

Hocam yeri degil ama elimde bu model bisiklet var cube stereo hybrıd 160 hpc tm 625 buna arka ön canta takılırmı takılırsa görüntüsü kötü olurmu acaba
Lazımsa çanta takılır. Görüntüsü de size kalmış. Size iyi görünüyorsa başkasının ne düşündüğünün önemi yok.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Ben burdaki mesajları okuyunca hayret ediyorum. Sanırım ben çok yavaşım. Dağ bisikleti ile düz yolda 35 görebildim. Ortalama 19-20km hızla ilerliyorum. Öğrenmek istediğim bu hızımı nasıl arttırırım değil de, Trekking bisiklete geçince aynı kondisyon ve performans ile hızım ne kadar yükselir onu merak ediyorum. Ona göre bisiklet değiştirmeye karar vereceğim. Şimdiden teşekkürler...

Ben burdaki mesajları okuyunca hayret ediyorum. Sanırım ben çok yavaşım. Dağ bisikleti ile düz yolda 35 görebildim. Ortalama 19-20km hızla ilerliyorum. Öğrenmek istediğim bu hızımı nasıl arttırırım değil de, Trekking bisiklete geçince aynı kondisyon ve performans ile hızım ne kadar yükselir onu merak ediyorum. Ona göre bisiklet değiştirmeye karar vereceğim. Şimdiden teşekkürler...
İnsandan insana göre değişir diyebilirim. Dağ bisikletinden hibrit bir bisiklete geçince doğal olarak hızın da artacak fakat ne kadar artar atmaz orasını maalesef hiç kimse bilemez çünkü herkesin kondisyonu farklıdır. Örneğin bende hibrit bisiklet var ortalama hızım 20km/h bir dağ bisikleti kullansam yarı yarıya fark eder diyebilirim. Senin kondisyonun ve kas kuvvetin benden daha iyidir, daha fazla hızlı gidebilirsin bu şekilde.

• Beğen
Tepkiler: hsencan
Trekking bisiklete geçince aynı kondisyon ve performans ile hızım ne kadar yükselir onu merak ediyorum. Ona göre bisiklet değiştirmeye karar vereceğim.
Bisiklet değiştirmek yerine sadece lastik değiştirmeyi düşünebilirsiniz. trekking ile dağ bisikleti arasındaki en büyük fark zaten lastikler.
Kaliteli bir tur lastiği ile ciddi bir fark görürsünüz. tavsie edeceğim lastikler schwalbe marathon greenguard, schwalbe marathon almotion veya schwalbe marathon supreme.

• Beğen
Kısa süreliğine de olsa 47 i gördüm.

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
%10-15 lastik farkı olur. paraşüt etkisi yaratmayacak dar kıyafetler aero oturuş kilitli pedal derken daha ciddi kazançlar olabilir aynı bacak aynı bisikletle.

• Beğen
Salcano NG750 ile ön 3 arka 7 son viteste en son gücümle çevirdiğimde 48 50 yapıyorum. Yokuş aşağı ise rekorum 66.8

• Hahaha
Tepkiler: enzo
Bende sabit olarak düz yolda 130km/s hizi yaklasik 25-30km kadar tutabiliyorum ama ondan sonra bi yorulma geliyor ve sonra ortalama 80 - 90km/s oluyor. yokus yukari en fazla 60km/s oda 3-4km kadar, yokus asagi ise 180ni gördüm.

Son düzenleme:
Bende sabit olarak düz yolda 130km/s hizi yaklasik 25-30km kadar tutabiliyorum ama ondan sonra bi yorulma geliyor ve sonra ortalam 80 - 90km/s oluyor. yokus yukari en fazla 60km/s oda 3-4km kadar, yokus asagi ise 180ni gördüm.
Sizin pısıklette hız sabitleyici var heralde

internette bike calc tarzında siteler var. trekking icin gormedim ama yol bisikletlerinde, lastik çapı, aynakol/ruble dişli sayıları ve sabit kadans üzerinden hesaplama yapıyor. ona göre hangi viteste, kaç kadansla ne kadar hıza ulaşırsınız görebilirsiniz.

Geri