Scudo Sports

Düz yolda yaptığınız maksimum hız?

Bu konudan benim anladığım mtb kullanıcılarıda yol kullanıcılarıda içten içe bir hız tutkusu var acaba herkes araba kullanıyor mu ben biraz tedirgin oldum ;)

Scudo
@Kudret Kurtcebe
Tavsiye için teşekkür ederim. Yolun hemen hemen tam ortasından dikkatli şekilde sürüyorum. Otobüsler zaten hızlanamıyor çünkü 700 metrelik yolda 3 durak var. Yayalara dikkat ediyorum. Zaten bu rekoru yaptığım zaman seti yeni değiştirdiğim zamanlardı. Ne değişmiş görmek için bu kadar yüklenmiştim. Tam 30 saniye farketti başlangıç seviyesi seti değiştirdikten sonra. İnanılmazdı.
Screenshot_20180210-223717.png

@Bisiklet sever 93
Kısa mesafede hayır. Şöyle anlatayım, iki hobi bisikletçisi olsa, biri dağ biri yol kullansa sonuç bu şekilde olabilir. Ancak iki yarışçı olsa, biri dağ biri yol kullansa, dağcının yolcunun yakınına bile yaklaşma ihtimali yok.

Hobi kullanıcıları çok hız yapamayacağı için rüzgar da az olur. Ama yarışçılar yukarılarda yazıldığı gibi 70 km hızlara çıkabildiği için dağ bisikelti kullanan birinin yolcuyu geçme imkanı yok.

Mesela bu segmentte yol bisikelti kullanan arkadaşımla hemen hemen yan yana giderken; şu segmentte Check out this segment on Strava: (link) — askeri yol down eğimin az olduğu yerde yan yana gidebiliyoruz. Eğim arttığında o pedal basmadan dropbara yapışıyor, ben ise 78 cm gidonla ne kadar aero pozisyona girilebiliyorsa girerek, var gücümle basıyorum. Yine de arayı bile kapatamıyorum. Yani yol bisikletinin dağı geçmesi için kullanıcısının da iyi olması gerek.

@Fırat Ç.
Ya karbon maşaya sahip karbon dağ bisikleti ve 26x1" lastikler ile gaza gelip bastın(bacaklar 150 devir ) ya da kullandığın uygulama bozuk(uygulama gps var mıydı) . Ben ölüm inişimde fren patlaması sonucu (lastikler de 80psi slick) uçurum kenarından indim. 85-87 arasında bir hıza ulaştım maalesef. Sonuç ise 15 takla. Sen buradan 100 ile insen bir şey olmaz (!). Yer Uzunalıç Köyü inişi Antakya Hatay. Beklerim.

@Fırat Ç.
Peki doğru mu kamyon arkası bu şekilde gitmek? Bu sözüm herkes için. Sonra köpek ölüsü gibi eziliyorlar yolun ortasında. Şehir içi yolsa ani fren yapabilir kamyon o yüzden arkasında durmayın. Anayol ise zaten orada gitmeye hakkınız yok. Bir daha sakın deneme bunu insanlar okur özenir o zaman suçlu sen olursun.

@The Best
Evet haklısınız ilk başlarda arkadaşa uyup yapmıştım artık dikkatli kullanıyorum :)

@Fırat Ç.
O da arkadaşın olsa buna teşvik etmezdi . Bunlarin aynısı motosiklet camiasında da var. İki ay sonrasında cenaze namazı kalkıyor. Bisiklet sorumluluktur başıboşluk değil. Trafikte şaka olmaz yani.

Kuleli askeri lisesi önünde kamyon arkası 60+ yaptığımı biliyorum. Küsüratını hatırlamıyorum. Düzlük bitince bi dil sarkması olmadı değil :) en yüksek sanırım 89 yapmıştım tarabya bayırından inerken, orda da tırsıp yokuş ortasını geçince frenlemeye başlamışyım.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Telefondan açılan Strava bende çoğu zaman maksimum hızı yanlış göstermişti. Okula gidiş gelişlerimde maksimum hızıma baktığımda 78 i bile görmüşlüğüm var ki ozamanki km saatime göre o hız 48 idi :D

Aşağıdaki alet ile Maltepe Sahilde 52 gördüm ancak gel gör ki 30 ortalamayı tutturamıyorum çoğu zaman :)
Tünellerde çok hız yapılıyor birde, Altunizade tünelinde 60-65, ver elini 67Km hızlara çıkabiliyorsun dişli oranların müsaade ederse.
Rüzgar olmadığı için resmen uçuyor gibisin, hızlandıktan sonra kolay kolay da yavaşlamıyorsun. Tabi bu söylediklerim ışık görünene kadar :)

Dosyalar

• IMc5MZQ.jpg
    IMc5MZQ.jpg
    163,9 KB · Okunma: 46
@The Best
Anayol otoban değil de bölünmüş yol olarak geçen bir yoksa bisikletin yasal olarak kullanma hakkı var ve bölünmüş yollarda bisikletin yasal hız sınırı 45 km/h'dir.

Hızlı gitmek marifet değil, önemli olan nasıl gidileceğini bilmek, felsefesine göre yaşıyorum. :) Tabi ara ara ne haldeyim diyip hız denemesi yapılabilir, uygun şartlar ve hava koşulllarında.

• Beğen
Tepkiler: monder33
@Knight Rider
Hocam istersen 100 olsun buradaki mesele güvenlik. Gözünü seveyim gaza getirme apaçileri

bu hızlarda giderken ne kadar sürede frenleyebileceğimizi yarıştırsak peki? bu hızlarda yapacagınız hafif kazalar bile ölümcül olacaktır

(link) Trainer üzerinde ne rüzgar engeli ne de rüzgar yardımı olmadan. 0 eğimde 2. kademe de 57,6 km.

• Beğen
Tepkiler: Eroseros
srtava da kayıtlarım var nevşehirde her daim yazın bile rüzgar çok çıkıyor düz yolda maksimum33-35 km arası gördüm salcano xrs 030 ve carraro 062 ile

Düz sayılabilecek bir 1 km lik yol. Ortalama 41.5 Max 46.4. Bu 50-60 ortalamalar hızlar nasıl oluyor pelatonla mı gidiyor herkes? :kötü:
bBLQjd.jpg

@sargonnas
Ben bu ve benzeri birkaç başlıktan tek sonuç çıkartabildim;

GPS kaydı almak, km saati kullanmak, ince lastikler ve büyük aynakol dişlileri hızınızı acaip azaltıyor :koptum:

Carraro 224 ile düz yolda 54 km, yokuşta 68 km hız yapmıştım

Geri