Scudo Sports

Düz gidon yol bisikleti

Yani benim bahsettiğim bisikletler fitbike mı oluyor?
Bu fitbike tekerleri yol bisikleti ile aynı kalınlıkta mıdır ?

Fitbike da deniyor, flatbar yol bisikleti de deniyor ama genelde fitbike.
Lastikler yol bisikleti ile yakın kalınlıklarda oluyor ama fren, vites gibi donanımları dışında lastik seçimi de yol bisikleti lastiklerinden oluyor. Yakın zamanda yol bisikleti lastiklerinin kalınlaşıyor olması onların lastiklerini de etkiledi.
Çoğu kişi ince lastikli trekking bisikletlerini de fitbike kategorisine sokma eğiliminde ama benim kabul ettiğim fitbike ya da flatbar yol bisikletinin ana kriteri, gidon ve STI yerine düz kollar dışındaki tüm bileşenlerin ve kadro yapısının yol bisikleti bieleşen ve yapılarında olması. Yol kadrosu, kaliper ya da disk frenler, Claris ve üstü yol bisikleti vites sistemi.

• Beğen
Tepkiler: ozic ve MakRo
Scudo
Ben FX2 kullanıyorum, düz gidon bir yol bisikleti mi değil mi bilmiyorum lakin fitness bisikleti kategorisine giriyor yanılmıyorsam. Bazen flat bar olduğu için beni mutlu etse de özellikle engebeli yollar ve rampa çıkarken, düz sıcak asfaltta sürdüğüm zamanda keşke bir drop barım olsaydı dediğim oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Ben FX2 kullanıyorum, düz gidon bir yol bisikleti mi değil mi bilmiyorum lakin fitness bisikleti kategorisine giriyor yanılmıyorsam. Bazen flat bar olduğu için beni mutlu etse de özellikle engebeli yollar ve rampa çıkarken, düz sıcak asfaltta sürdüğüm zamanda keşke bir drop barım olsaydı dediğim oluyor.
Bende de fx 7.2 var. Barendli elcik kullaniyorum ve ozellikle uzun yolda cok rahatlatici oluyor.
Bir dönem bisiklete 3x8 sti kol ve dropbar da taktim. Düzde hızım oldukça fark etse de rampada degismedi. Sanirim bu bisikletin kadro geometrisi rampa cikmaya pek elverisli degil.
Simdi tekrar flatbara cevirdim, bir de gravel.lastigi taktim, gayet rahat ve kullanisli

Bu da fotosu
IMG_20220802_064718.jpg

Geçmişte alt yapısı da müsait olan yani kelebek ya da dropbar gidon takabilmek için gidonu dışa katlanan tiagra yol setli Dahon Visc D18 katlanır bisikletime dropbar gidon takmayı çok istedim ancak satıp dropbarlı tur bisikleti almak nasip oldu.

İlerleyen zamanlarda mtb ye dropbar gidon takmak istedim yine satıp dropbarlı gravel almak nasip oldu.

Bence dropbarın keyfi bambaşka bişey

Bende de fx 7.2 var. Barendli elcik kullaniyorum ve ozellikle uzun yolda cok rahatlatici oluyor.
Bir dönem bisiklete 3x8 sti kol ve dropbar da taktim. Düzde hızım oldukça fark etse de rampada degismedi. Sanirim bu bisikletin kadro geometrisi rampa cikmaya pek elverisli degil.
Simdi tekrar flatbara cevirdim, bir de gravel.lastigi taktim, gayet rahat ve kullanisli

Bu da fotosu
297785 dosyayı görüntüle
Aynı bisikletin bordo rengi olanı arkadaşımda var. Çok dik yokuşlarda bisikletin önü kalkması benden mi yoksa kadronun yapısından mı kaynaklanıyor bilmiyorum.
Bu bisikletin en sevdiğim yanı hemen hemen her yolda rahat gitmesi.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Bu bisikletin en sevdiğim yanı hemen hemen her yolda rahat gitmesi.
ben aslında bu bisikleti tam da bu yüzden tercih ettim. bununla uzun tur da yapıyorum, arada basıp performans da yapıyorum, stabilize yollara ve çamura da giriyorum, hepsinde sorunsuz gidiyor.
yol ve mtb de var ama en sevdiğim bisikletim bu. diğerlerinle yapacaklarım sınırlı çünkü.

yeni bir flat bar yol bisikleti yükleniyor arkadaşlar. bence çok güzel olacak
beklentiyi çok da yükseltmeyeyim. önde claris olacak
Herkese mutlu yıllar . Gidona ve
elciklere kadar parçalar bike 24 ten sipariş verildi. heyecanla bekliyorum. İnşallah çok güzel olacak

Geri