Scudo Sports

Duyunca şaşırdığınız şeyler

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Tepki
4.603
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
İlki benden gelsin...

Az önce tv de duydum

1930 dan günümüze kadar olan toplam Kadın belediye başkanı sayısı 119 muş... :bsmagryr:

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Scudo
Altın elementinin en “dövülebilir” madde olduğu, kibrit kutusu büyüklüğünde bir altın parçasının tenis kortu büyüklüğünde dövülebildiği.

Ucuz bisikletlerin uzun yillar dayanmasina karşın cok pahali bisikletlerin bir kac senede haşat olmasi tuhaf geliyor

Duyduğumda, gördüğümde şaşırmadıklarım şaşırdıklarımdan çok fazla..

''Seçim bir siyasi faaliyet değildir'' İnsanın zorla ufkunu iki katına çıkarıyor.:krsn:
Beni siyaset yapıyor diye eleştirmeyin;ben de kültür sanat faaliyetinde bulunuyorum.

Sadece karanlıkta salgıladığımız bir hormon(melatonin) olduğunu ve kansere iyi geldiğini vb. bir sürü yararı olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım. Gece uykusu önemli dostlar, uyuyun iyi gelir, iyi geceler ;)

@mariokaldato
Bunun sebebi pahalı bisiklet alanların sporu daha yoğun ve agresif yapmaları bence. Misal bakıyorsun, birisi gidip başlangıç seviyesi dağ bisikleti alıyor; sadece haftasonları kullanıp lastiklerin yıllardır eskimediğini, 2 yılda bir tane balata değiştirmediğini vs söylüyor.

Diğer yandan adam gidip trek 9.9.9.9 alıyor. Bir yarışta lastikler pert, balatalar bitmiş, arka aktarıcı yamulmuş vs.

Sonra yıllardır kullanıyorum, hiçbir parçasını değiştirmedim oluyor ?

Sadece 2018 bilançom
@Mustafa Zeybek
Kısaca eski ucuz bisikletlerin dayanması, pahalıların aşınması, üst seviye parçaların daha çabuk eskimesi gibi şeyleri duymak beni şaşırtıyor abi :komik: birinin sadece markete giderken kullandığın tourney ile birinin yarıştan yarışa koştuğu xtr aşınması elbet bir olmayacak.

Duyunca Şaşırabileceğim Şeyler;
1-Reis istifa etmiş
2-Kılıçdaroğlu istifa etmiş
3-Bahçeli istifa etmiş
:ssrtcbya:

Son yıllarda refah düzeyi en yüksek ülkeler arasına girmişiz... :koptum::koptum::koptum:
Tarımda Avrupada 1. sıradaymışız.... :koptum:

Türkiye'de ilk yol bisikleti yarış müsabakaları Bornova'da düzenlendi.

Ben şimdiye kadar öyle şeyler duydum, gördüm, şahit oldumki en nihayetinde şaşırma duygumu yitirdim. Bir adet şaşırma duygusu yitirilmiştir, hükümsüzdür. Ha @mariokaldato nun bir adet fondo kazandığını bile duysam ona bile şaşırmam. Yok ya o kadarda değildir herhalde. Bak buna hem çok şaşırır hemde çok gülerim.

@mehmetsunu

Şaşırıp dumur olacağım şeylerin başında @mehmetsunu 'nun velespit koleksiyonerliğini bırakıp icraate geçmesi olacaktır. Erciyes'e tırmansın demiyorum bi çarşı-pazar turu yapsın yeter :D

@Alp Tigin Tengrikut
Candan dostum bu forumda gerçek bisiklet işçisi kim dersen sen ile beni gösteririm. Neden dersen afedersin nerdeyse tuvalete bile bisikletle gidiyorum. Yılda bir 8000 km garanti vardır. Senide bilirim sende sessiz sedasız bisikletle olan aşkı muhabbetine devam ediyorsun. Bisikletin jantı bile dayanmadı sana. Sende reklam ve halkla ilişkiler mevzularına hiç girmeden bir karınca gibi sürekli doğru bildiğin yolda ilerliyorsun. Ama yolcuya da yol yakışır. Artık yola geçme zamanın geldi.

@mehmetsunu

Nice jant bitirmelere, lastik aşındırmalara diyelim aka..Yılda 8000 oldukça iyi. Ortalama günlük 21 km kaç kişi bisiklet kullanıyor. Zaman zaman zaman...Benim de eksiğim bu. Ne uzun mesafe planlarım var ama her zaman tek tabanca. Benim doğamda böyle kurallar kendime göre. Onun da yeri farklı ama bol molalı, çaylı sohbetli sürüşler beni daha yorar. Mola vermeden 70 km ve devamı..

Benim emektarı yola çevirebilirim ya da işte bu diyebileceğim sağlam bir klasik denk gelirse o da olabilir. Sabırlıyım beklerim..

Geri