Scudo Sports

Duyduk duymadık demeyin.

@bisikletebin
Haberin doğruluğu için haberin kendisini göstermek ??? Bravo... İşinize gelen kısmı bir tarafa bırakmak ne kadar basit değil mi?
Bende bu haberde Faruk denen adamı bir kenara bırakıyorum. Ve koskova bir yalan haber kalıyor geriye...

Nasa'nın bu adama verdiği ödülle ilgili bilgi bulan olursa (Nasa kaynaklı) ben bizzat bu Faruk beye yardım edicem çalışmalarında söz olsun :D:D

Scudo
@BerkEvren abicim uğraşma anlamaz ya sabahtan beri okuyorum yemin ederim ben çıldırdım burda, sen NASA yı sorarsın adam sana inatla nobeli gösterir, bi de üstüne dalga geçer gibi onu bunu bi kenara bırakalım bilmem ne der, boşver abi he de geç

• Beğen
Tepkiler: kraftwerk
@Burak Kuruoğlu O anlamaz, başkası anlar... Bu yalan haberlerin yayılmaması için ne yapsak kardır bence.

@bisikletebin

Ateş yeşil diye yeşil enerji demiş mesela :) Baktığında komikte :)
(Yanma reaksiyonu ile yeşil enerji üretemezsiniz gerçek dünyada... İşin temeli maddenin formunu bozmadan enerji elde etmektir)

@BerkEvren Dediğiniz gibi Nasa Kimya Ödülü yok.
@bisikletebin Sadece ara motorunda bu şekilde aratınca haberlerde geçen bu 3 kelime üzerinden bir arama yapıp, arama sonucunu ortaya koyuyor. Öte yandan dediğiniz gibi Nobel Ödüllerini bilmeyen yoktur. Hatta en son olarak Akkuyu Nükleer Santrallerinin reklamında oynayan Nobel ödüllü Türk Matematikçi Aziz Sancar var.

Burada bu yok bu var diyoruz diye genelleme yapılıp Türkiye'nin gelişmesini, borun çıkmasını veya işlenilmesini istemiyorlar diye bir algı oluşmasın. aksine bende ülkemin üst refah seviyesine çıkıp oraya buraya bağlı olması yerine kendi ürünlerini üretip satmasını isterim. ama yukarıda bir arkadaşında dediği gibi ben ilk okuldan beri bor muhabbeti dönüyor gidiyor. Hatta en bilineni " biz bir kamyon veriyoruz adamlar bize bir şişe kadar veriyorlar" Devletin bu konularda insanları biraz tatmin edip gerisini getirmediğine inanıyorum. Yani göstermelik 3-5 destek verip sonra ört bas oluyor. Bor işine karşı değilim, bu işlerde benimde arkadaşlarım uğraşıyor borun zenginleştirilmesi daha fazla enerji verimi veya bor ile çalışan jenaratör vs. gibi konularda. Neyse uzatmaya gerek yok hakkımızda hayırlısı olur inşallah.
Nobel Ödülü'nü nasıl bilmeyelim en troll klibin adamı orada şarkı söylüyor.

@Afyon35
Sorun okumamakta esasen...
Yolladığınız haberden alıntı;
Kaynak : marmaragazetesi.com

(Zaten konu olan haber de o siteden kopyalama)

@BerkEvren Hocam burada ki gençler de ödül almış ama metin yazarının aklı neredeyse Türkçe'mize uygun bir şekilde vermemiş ilgili kısmı
"American Chemical Society’den ikincilik ve NASA’dan üçüncülük ödülleri alırken; kimya alanında da ikincilik büyük ödülüne layık görüldü"
Kaynak;(link)

Ya haber kaynağında bir sıkıntı var ya da herhangi bir araştırma ödüllerinden birinin verilmiş olması lazım kimya alanında olduğu için de sonunda kimya'yı ekleyivermiş olabilirler:komik::komik:
Ama mühim olan ülkemizde işlenmeyen denen Bor hakkında bir ilerlemeyi ülkemizde kaydetmişler

@Pamuk Ee hocam profilinde Mustafa Kemal Atatürk olan birisi dalga geçerken siz konuyu bile okumazken nasıl gelişmemizi bekliyorsunuz ki ben burada Türk milletini çözmüş değilim

@bisikletebin
@bisikletebin
Hocam kimseyle alay etmek haddim değil.
Benimkisi latife sadece.

Bu ülkenin yerinde sayma sorunu LİYAKAT sahibine değil cemaat, partizan, hemşehri, akraba, ahbap vs. ye Değer ve mevkii verilmesinden kaynaklanmaktadır.
Yoksa güzel ülkemde nice yetenekler ve beyinler var.
Devlet yönetiminde LİYAKAT oldukdan sonra Bor olmasada Ülke atılım yapar zaten.

Allah size, mutlaka emanetleri [işleri] ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder.) [Nisa 58]

seçim yaklaştı ya şimdi bor çıkar petrol buluruz bi kaç yerde doğalgaz buluruz... uçak filan yaparız süper güç oluruz... aferim bize....

arkadaşın dediği gibi iyi uykular Türkiyem

@Afyon35

Konuyu okumadığımı söylemiştim polemiğe girmekte istemiyorum fakat fikrimi önemsiyorsanız; Türkiyenin gelişmesinin tek yolu tam bağımsızlıktır...

Kesinlikle haklısınız bu da çalışıp ülkeye birşeyler kazandırmadan geçer bence iyi akşamlar herkese :)

Seçim öncesi bu tür haberlerin çıkması normaldir arkadaşlar. Yakında yerli ve milli, araba ve uçaklarımızı da görebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@atasoy

Bu ülkenin insanlarının ürettiği icatlara buluşlara gerekli önem verilmiyor ve hayata geçirilmiyor. Bundan daha beteri kendi insanının başarısını takdir edip desteklemeye bile gerek görmeyen bir insan zümresi var.

@BerkEvren

Çok iyi laf cambazlığı ortadaki başarıları perdelemez.

@hamlet2006

bu video size bor hakkında yeterli bilgi sunabilir.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Gerçekten ortada bir başarı var. 2-3 uyduruk haber ve blog sitesiyle, kopyala yapıştır bir metinle böyle ilgi çekmek takdir edilesi. Bence Nasa Yılın Erkeği ödülünü de alır yakın zamanda :snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: kraftwerk
DUYDUK DUYMADIK DEMEYIN. Dünyayı sallayan bedava eletrik uretme makinesi! Izmir kentinde yasayan bir kisi bedava elektrik uretmenin yolunu buldu. Bor gibi madenlerin yaninda degersiz kaldigi bu sistem ile cok buyuk bir basariya ulasacagiz.Bati'nin bize dayattigi enerjinin korunumu gibi sacmaliklari kenara birakacagiz. Enerjiyi korumak zorunda kalmayacagiz. Nasil calistigini anlamak icin videoyu izleyin.

Geri