düşüş sonrası psikolojik travma

Kayıt
20 Ocak 2015
Mesaj
70
Tepki
22
Şehir
Denizli
Bisiklet
Specialized
İyi akşamlar herkese yaklaşık iki ay önce kar sonrası dağda iniş yaparken singletrack parkurlardan hep kullandığım rampalardan birinden zıpladım inişinde ise teker çamur sebebiyle yolu kavrayamadı düşüşte kaskı kırdım ilk vuruşumda, ikincisinde ise kaşım yarıldı diz ve dirsek ise cabası omzumda ezilme... çok hafif atlatamadım o sefer yani:kötü: kaşımda izden başka kalan tek etkisi psikolojik oldu düşüşümün... artık bisiklet sürerken kendimi rahat hissedemiyorum sürekli korumasızlık hissi düşme korkusu eskisi gibi hareketler ve agresif sürüşten eser yok:( ağırdan alıp alışmayı denedim kendime zaman verdim ama durum aynı.. bu konu hakkında yapabileceğim nedir bilgisi önerisi deneyimi olan abilerim paylaşabilirse sevinirim
 
Scudo

mehmet ulaş

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Temmuz 2014
Mesaj
1.062
Tepki
571
Şehir
İstanbul Çengelköy
Bisiklet
Mosso
Aynısı bendede var yazın kaza yapmıştım baya ciddi kazaydı dikişler sargılar hala sürerken düşünüyorum şimdi düşücem az kaldı diye tek çözüm kafaya takmamak bence
 
  • Beğen
Tepkiler: melih parlak

semih59

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Mart 2007
Mesaj
916
Tepki
1.427
Yaş
65
Şehir
İstanbul
İsim
Semih Saygın
Bisiklet
Scott
Bende aynı korkuyu düştüğüm zaman sonrası yaşadım özellikle düştüğüm parkura devamlı pedalladım düşme hissi veren korkuyu yendim düştüğün yere gene git pedalla.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
daha iyi işte, kazayı ucuz atlatmışsınız, artık temkinli kullanırsınız. ailenize, arkadaşlarınıza lazımsınız.
 

CandanC

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Nisan 2011
Mesaj
1.968
Tepki
1.347
Yaş
46
Şehir
Ankara
Bisiklet
Whistle
bir de düşüşlerinden ders alamayanlar var.. onların durumu daha kötü...

demek ki siz bisikletinin fiziksel durumu ile kendi becerilerinizi yanlış hesaplamışsınız... hepsi bu... doğru hesapladığınız an kendinize güveniniz gelir bence... dert etmeyin.
 
  • Beğen
Tepkiler: melih parlak
Kayıt
20 Ocak 2015
Mesaj
70
Tepki
22
Şehir
Denizli
Bisiklet
Specialized
@semih59
Aklımda olup da denemediğim taktiklerden açıkçası fark ettim ki hep kaçmışım korkumdan aynı parkurda aynı rampadan geçerken hiç başarılı zıplayış denemedim işe yaraması temennim teşekkür ederim:harika:

@CandanC
Aslında bisikletim yaklaşık 3 haftalıktı alışmadan birbirimize bi delilik yaptık ondan olacak :koptum:
 
  • Beğen
Tepkiler: CandanC ve semih59

Efe Cycler

Aktif Üye
Kayıt
5 Temmuz 2013
Mesaj
189
Tepki
91
Yaş
22
Şehir
Bursa
İsim
Efe Çetin
Bisiklet
Salcano
Aynı durumu bende yaşıyorum.bundan 2 hafta önce bisikletle merdivenden inerken düştüm.Şimdi merdiven yanınından geçerken bile korkuyorum.
 

ahmet21

Üye
Kayıt
7 Ocak 2015
Mesaj
36
Tepki
12
Yaş
28
İsim
ahmet can ogan
Bisiklet
Trek
geçmiş olsun 2-3 ay önce kaza yapmıştım üstelik kendi hatam değildi buna rağmen bir süre sürerken kendimi diken üstünde hissettim emin ol bu durumun sürerek geçer ancak ayrıca kafanda bu olay bir korku değil tecrübe anısı olarak yer etsin
 
  • Beğen
Tepkiler: melih parlak

The UGUR

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Ocak 2015
Mesaj
2.274
Tepki
2.174
Yaş
28
Şehir
ankara
İsim
Uğur
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Benim altımdan kaçtı resmen bisiklet kavşağa girerken hem de o kadar araba arasında.Bacaklar bildiğin iptaldi kazadan sonra 2 - 3 hafta.Dersimi aldım, artist gibi yatmaya gerek yok dedim kendime sonuçta Mtb idi o.Demek istediğim korkmaya gerek yok, eğer ne yapıp ne yapmamanız gerektiğini öğrendiyseniz.Acı gerçek şu, bisiklet bu her taraf açık tüm kontrol sende.Hata pek affetmiyor.Ona göre davranmaktan başka da şans yok.Kask tek koruyucu ne yazık ki.Kendinize güvenin yeterli.Biraz daha temkinli olduktan sonra sorun olmaz
 
  • Beğen
Tepkiler: melih parlak

S26

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Şubat 2007
Mesaj
2.741
Tepki
1.453
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Amoeba
Geçmiş olsun. 2 ay çok yeni sayılır bence korkunun tamamen geçmesi için.

8 ay önce virajda kaydım ve asfaltı sağ dirseğimle karşılayıp kol kemiğinin omuz kısmını kol kemiğimden ayırdım. Kırıldı yani. Platin takıldı. Dirsek yere vurunca omuz nasıl gitti orasını hala anlamış değilim ama neyse konu bu değil. 4 aydır motorla, 3 aydır da bisikletle tekrar sürüşe başladım ama hala kayma korkusu var. Korkunun zamanla azaldığını hissedebiliyorum ama halen tam geçmiş değil. Belki de koldaki ağrının hala tam geçmemiş olmasının etkisi vardır (doktor ağrı için en az 1 sene diyor).

Hele hele 2 sene önceki kazadan (2013 eylülde forumda olanlar hatırlar belki) kalan psikolojik etki hala devam ediyor. Sola dönecekken eskisi gibi gidemiyorum durup yolun boşalmasını bekliyorum. Araçlara alışmak için uzun süre trafikle beraber akma çalışması yaptım ama tedavide vücut çok hamlaştığı ve bunu atlatamadan ikinci kazayı (omuz kırılması olayı) geçirdiğim için trafik akışına performans eksikliğinden dolayı ayak uyduramıyorum hala. 7 km mesafe en kısa 20 dk'da bitiyor (o da rüzgar arkadan eserse). 15 km üzerini ise hiç deneyemedim daha. 2 senedir daha önce hiç bisiklet kullanmamışım gibi takılıyorum. Artış var mı var. Ama yeterli değil benim için.

Toparlamak gerekirse; "kazanın ya da hasarın ciddiyeti ile kendine tekrar güven gelme süresi veya kullandığımız araca tekrar alışma süresi doğru orantılıdır" sonucuna vardım kendi çapımda. Yani pes etmeden, ağırdan almaya devam ederek sürmeye devam et. Bak ben varım burada örnek olarak, moral bozmaya gerek yok. Çok yavaş da olsa, anlık bir gelme de olsa o korku eninde sonunda gidecektir.
 

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.463
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yeni aldığım bisikletle iki tehlikenin kıyısından döndüm. Düz yolda 40 la giderken hani yolda bir asfalt bozukluğu olurda önceden fark edemezsin bisikletin tekeri lönk diye çukura girince farkına varırsın ya işte öyle bir yol bozukluğuna denk geldim. O arada gidonu tutmak ile tutmamak arası kavramıştım. Gidon elimden bir anda boşladı. nerdeyse sağ tarafıma doğru yola uzanıyordum ki gidonu tekrar düzelttim.
İkincisi % 15 lik eğimi olan bir yokuşu iniyordum. Bu yol boyunca bir kablo genişliğinde açılıp sonra üzerine yama yapılan ve diğer asfalt alandan iğreti duran yol çalışmaları vardır ya teker bir ara oraya girdi tabi bisiklet bu ara 60 lara çıkmış eğer girmiş olduğumuz yol derinleşseydi yanmıştım. Neyse hızı azaltıp tekrar daha düzgün asfalt kısma çıktım.
SÖzün özü bisiklet sürerken her zaman tetikte olmak gerekiyor. Her türlü ihtimali düşünmek gerek. Tam kontrolü sağlayacaksın ve yoldaki en ufak kusurların bile bisikleti ciddi tehlikeye atacağını bilmek gerekiyor. Birde yokuş aşağı hızla inmek bisiklet sürmek değil. Düz yolda 50-60 la giderken hiç bir endişe duymuyorsun ama altındaki bisikletin sürekli ivme kazandığı yokuşlar çok tehlikeli aman aman.
 

Y.Genç

Üye
Kayıt
20 Nisan 2015
Mesaj
65
Tepki
82
Yaş
45
Şehir
İstanbul
İsim
Yasin Genç
Bisiklet
Bisan
Zamanla korku geçmiyor biraz şekil değiştiriyor.
Artık bir tık daha ilerisini kestirebiliyorsunuz. En iyi yanı artık aynı koşullar oluştuğunda başınıza gelecekleri biliyorsunuz.
Bisikletinizin karakterini ve sınırlarını iyi öğrenmek gerekiyor.
Geçmiş olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: melih parlak