Scudo Sports

Düşük bütçeli bir Fixed Gear projesi

Arkadaşlar merhaba elimde bir kadro var buna fixie jant takımı alacağım.Fakat ilk defa yapıyorum bu işi.Dişli alıp kendim mi örmem gerekiyor yoksa direk takım olarak satan varmı?

Scudo
@kizilkayabilal ben de şu sıralar bir bisiklet topluyorum. hiçbir sitede takım halinde örülü rast geldiğimi hatırlamıyorum ancak pedalbisiklette uygun fiyatlı çember bulabilirsiniz :harika:

Herkese merhaba. Tam bugün konuyu hortlatacaktım @hasanwhite26 :)
Yaz geldi,ben bisikletin yanına geldim ve bu projeyi canlandırmanın vakti geldi.

Bilindiği üzere fixed göbeğim elimde. Yarın vakit kaybetmeden jant çemberimi sipariş edeceğim ve siyah tellerle ördüreceğim.

Sanırım bir de zincir almam gerekecek. Zinciri arka göbeğimdeki dişlilere göre alacağımdan,aynakol dişlileriyle uyumsuzsa bir de aynakol almam gerekebilir.

Bu işlemlerle bisikleti fixed gear bir bisiklet olarak yürür hale getireceğimi umuyorum.

Her türlü fikir,öneri ve görüşe açığım. Gelişmeleri paylaşacağım.

Saygılar...

Yine başka bahara kaldı hayaller. Mtb'mi yenileme şansı buldum,onu satıp bir tanıdığımın bisikletini uygun fiyata ve güzel bir ödeme kolaylığıyla alma şansım var. Bu şansı kaçırmak istemediğimden şimdilik bu projeye bütçe ayıramıyorum :suspus: En ufak bir gelişmeyi burdan paylaşacağım.

O halde Hayırlı olsun şimdiden.. :)

@sadık özer mavic aynı zamanda lastik ayakkabı kask giyim de uretiyor. Bu jantlarının kaliteli olmasına engel değil. Urun yelpazesi için mavicin sitesinde katalog mevcut.

Bence lastiklere de paraya kıyın. En hayati parça. Güzel retro görünümlü bi lastik iyi gider. Kadro konusunda siyah bordo falan boğmayın bisikleti. Açık mavi yapın jantları beyaz yapın mesela. Bindikçe binesiniz gelsin sprey boya konusunu silin aklınızdan. Bi kaportacıyla konuşup fırın boya yaptırın. Güzel bi proje olacak. Benim de niyetim var da 50den küçük bi nostalji kadro bulamadım henüz

Konuyu takip eden ilgilenen herkese selamlar.
Ne yeni bisiklet alabildim ne fixie toplayabildim. Elime geçen para nereye gidiyor anlayamıyorum. Durum çok fena içime dert olmuş durumda.

Kritik olabilecek bir karar aldım. Elimde hazır fixie göbeği varken olan jantıma taktıracağım onu. Yeni janttı yeni tellerdi 120-130 lira gerekiyor ki esamesi yok.
Hem bi an önce fixed gear bisikletim olması hem de fixed gear sürmenin nasıl bir şey olduğunu anlamak için böyle yapmaya niyetim var.

Düşük bütçeli dedik,yok bütçeli projeye dönüştü.

Biri beni durduracaksa,bunu hemen yapsın. Saygılarımla...

Geri