Scudo Sports

Durumu olmayanlar için bisikleti drobbar yapma projem

@Pisiklet Süren Adam
Eski tarz cırcır vites kollari bunlar hocam.eski mtblerde hep bunlar vardi

• Beğen
Tepkiler: Aruera
Scudo
Alıntı yapamadım hocam. Alp tigin beyin resmindekini merak ettim. Düz kullanımda elleri rahat ettirir gibi gözüküyor. Sizinki ve benimki aynı gibi.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Gökay Akçay
Teşekkürler hocam. Yanlız bu ürün 2x7 vites için gözüküyor. gerçi benim sistemde 2x7 ama 3x7 yapma niyetim var.
@mariokaldato
Üstad eklediğim foto.da vites kollarını gövdeye ekledim direksiyonda düz konumda sürmek zorlaşıyor.
197909

Gerçi yeni bisiklet aldım bu ay teslim alırım gibi. Ama oda 3x7 vites fakat onun gövde kalın böyle takamıycam başka bi canbazlık lazım gibi :)

• Beğen
@Pisiklet Süren Adam
Gidona tak usta hic gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: Aruera
@mariokaldato
Aynen dediğin gibi yaptım ama şöyle bi alternatifle
198484

Bide yeni Pisiklet aldım citybike ondada ef 41 şimanoy vites kolları çıktı. şöyle bişey yaptım şimdilik.
198485

Bu cihazı gravel/avarel yapma çalışmalarımız sürüyor :):):)

@Pisiklet Süren Adam

Abi fikir iyi niyetli ama o torneyler oraya hic olmamis bee :D digeri basarili ve amazink ama ayri mesele :D

@Pisiklet Süren Adam
Guzel olmus . Nasil memnun musun?

@mariokaldato
Hocam güzel değil çok güzel. Cırcır lar fasa fiso özellikle son viteslerde durmayıp vites küçültme si sonra büyütmesi beni böyle bi arayış içine soktu. Revoshiftleri gözüm kesmedi ama ilerde denerim belki.
Dediğin gibi fantazi. Ama altus lar müthiş çalışıyor.

• Beğen
@Pisiklet Süren Adam
Nasil monte ettin peki hocam onlari ? Normalde kelepçeler dar geliyor gidona ,gecmiyor.

@mariokaldato
Evet darlar. Döküm olduğu için genişletirken kırıldı. Bende spiralle ikisini kestim. Demirci den iki tane demir kıvırttım. Matkapla delip monteledim resimleri bulursam atarın

altus kelepçe.jpg

Dar kelepçeyi kestim yeni kelepçeyi demirciden kıvırttığımı takamadım. Çünkü 1.5 mm çelik açması ve kapaması zor geldi belki fren kollarını söksem geçerdi ama işime gelmedi. Onun yerine bilgisayar kasamdan kalan alüminyüm (senin deyiminle alemyüm) 2 mm civarı olan parça vardı onları kıvırdım deldim kola monteledim. Ucunada bir delik daha açıp gidona sabitledim.
Yav şu MTB cileri parça zenginliği ve ucuzluğu bakımından kıskanmıyor değilim. :)

Ucuza revoshift buldum ikinci el yanlız yol uzak üşenmezsem gidip alıp. Kesip biçicem onlarda güzel ama altuslar güzel çalışacağını zannetmiyorum. Bir tık basıyorsun vites anında yükseliyor veya alçalıyor. Önceki ümit çakma gravelde 11 28 ruble ve tourney /(turna) ile kullandım iyi çalıştı. Şimdi Mosso Monza Cyclecros topladım kırlarda dolaşıyorum :) Ondada arkaya 11 34 ve altus koydum yine bu kollar tıkır tıkır çalışıyorum. Vites değişimi baya güzel oldu.

Ama seneye STİ kolla çalışan telli hidrolik kampana buldum şu an tek marka satışı var Çağrı Terzi den gördüm (yotube de) . Seneye kadar hangi aynakol hangi ruble kullanacağım netleşsin. Ona göre kol alıcam malum kollar baya pahalı :)

Son düzenleme:
Elimdeki hidrolik kaliperleri mekanik ile takasladım, gidon ve sti kolları @Süper Dede sağ olsun 200 liraya bulduk, 200 liraya dropbar dönüşümü daha ne olsun ?

Vay beee yılların beleşcisiyim boyle başari hikayesi gormedim Tebrikler :D Harika olmuş bu arada " maryo bunu begendi "

Ama o gidon bogazi gozume uzun gozuktu ?

Uzmanlara bir soru sorayım. Acaba ilerde dropbar yapmayı düşünsem. Geometriden anlamıyorum ben. Acaba mosso legardamin geometrisi dropbara uyumlu olur mu yoksa boş bir fantazi mi olur. Screenshot_20191220_224904_com.whatsapp.jpg

Hiçbir şeyin uzmanı değilim ama dropbar ve fantezi deyince aklıma şu bisiklet geldi?

IMG_20191220_225953.jpg

Ultra mesafe yarışına bunun ile mi katılacaksınız yoksa fuji ile mi? Ama makine güzel duruyor.

Vay beee yılların beleşcisiyim boyle başari hikayesi gormedim Tebrikler :D Harika olmuş bu arada " maryo bunu begendi "

Ama o gidon bogazi gozume uzun gozuktu ?
Büyük üstat sayın @mariokaldato bizi de bu beleşçilik hakkındaki engin bilgileriniz ile aydınlatabilir misiniz? Hatta bir makale yazın diyeceğim ama herkeste beleşçi olursa o iş olmaz. Gizli yer altı kulübü falan kurarsanız ilk aday benim.

@z_g_h yabancı forumlarda nelere drop bar takanlar var. İş tamamen sizde bitiyor. ama ne kadar konforlu olur vs. onun hakkında bir şey diyemeyeceğim. En basiti flat gidondan kelebek gidona geçince alçak kalmış ve yükseltme aparatı ile sorunu çözmüştüm.
(link)
(link)
bu başlıktaki örnekler gibi, bendeki kafada hemen hemen buna yakın fat bike olmasa da bir 27.5+ veya 29" bisiklete böyle bir düşüncem var ama kafama yatan bir kadro denk gelmedi.
surly : ECR - Karate Monkey - Orge
marin pine mountain
salsa fargo

Son düzenleme:
Geri