Scudo Sports

Dura Ace mi? Sram Force mu?

Shimano'nun saçma sapan zincirleri o kadar kilo ve güç kaybetmeme rağmen bana 2-3 bin km. gidiyor.
10bin km nin sonunda 105 sette kullandığım shimano zincir ölçüldüğünde 0.5 lik bir uzama dahi olmamıştı...
(Sürüş yapılan yerlerin profili %95 tepelikler)

Scudo
Konu, campagnolo fetişine döndü 😄 o zaman campagnolo olmasaydı, sram ve shimano arasında kalsanız hangisini tercih ederdiniz şeklinde sormak lazım soruyu 😃

Konu, campagnolo fetişine döndü 😄 o zaman campagnolo olmasaydı, sram ve shimano arasında kalsanız hangisini tercih ederdiniz şeklinde sormak lazım soruyu 😃
Sram hiç tecrübe etmedim ama sram red fren koluna bir bisiklet dükkanında elimle bas çek yaptım hissiyatı çok yumuşak ve güzel gelmişti :)

Olmasaydi yol bisikletini sürmeyi birakirdim. :koptum: :koptum:

Saka saka eger Campy olmasaydi tercihim Shimanodan yana olurdu, tüm MTB'lerimde Shimano kullaniyorum ve cok uzun senelerdir hic bir sorun yasamadim. Bilmiyorum ama Sram bana sanki oyuncak gibi geliyor yani her an kirilacakmis gibi bir his veriyor.

Olmasaydi yol bisikletini sürmeyi birakirdim. :koptum: :koptum:

Saka saka eger Campy olmasaydi tercihim Shimanodan yana olurdu, tüm MTB'lerimde Shimano kullaniyorum ve cok uzun senelerdir hic bir sorun yasamadim. Bilmiyorum ama Sram bana sanki oyuncak gibi geliyor yani her an kirilacakmis gibi bir his veriyor.

MTB de shimano sorun yaşatmadıysa, korkmanıza gerek yoktur o halde 😄 ben de aynı hisleri shimano için düşünüyorum, yani hissiyatım öyle.. Bunun sebebi de japonların tip ve tekonolojileri.. Yani amerikan endüstrisi ile japon endüstrisi ni düşününce, amerikan argesi daha ağır basıyor.. Fakat yine de kötü diyemem.. Shimano kullanmam da demiyorum ama imkanım olsa ben sram alırım..

Japon endüstrisi ile Amerikan endüstrisi arasında hiçbir fark yoktur. İkinci Dünya Savaşı'ndan öncesi hakkında konuşuyor olsaydık, evet kesinlikle Japon endüstrisi tercih edilebilirdi. Ama 1945 sonrasında Amerika o iğrenç kapitalist kültürü ile Japonya'ya resmen tecavüz etmiştir. Japon olan ne varsa kirletmiş, lekelemiş, kendine benzetmiştir. Bugün ortalama bir modern Japon'un Amerikalıdan hiçbir farkı kalmamıştır. Sözgelimi Haruki Murakami'nin herhangi bir kitabını Donald Johansson adıyla Amerika'da bastır, kimse bu Japon edebiyatı ürünüdür diyemez, aradaki farkı eleştirmenler bile anlayamaz. Endüstride de durum aynı.

😱😱😱
Ya bu adamlar değil mi dünyaya makina satan?

Elbette ama makine olarak ne var mesela? Japon? Yazılım, teknoloji, askeri endüstri vs konularında amerikalılar çok iyiler.. Japonlar ise yardımcı ya da destek teknolojilerde iyi bir çizgi yakalamış.. Zaten japonya ve Güney Kore, Rusya ya karşı amerikanın iç cebinde taşıdığı ve ambargo altında tuttuğu bir ülkedir. Bu konuyu fazla da uzatmaya gerek yok aslında. Japonlar ın da iyi olduğu yerler vardır, Amerikalıların da.. Ona bakılırsa İtalya nın da söz konusu olan teknolojileri ve endüstrileri var ama japonya ve abd kıyasında bu iki ülkeden sonra sıralanır.. Ama 2-3 gündür forum arkadaşlarımızın campagnolo çıkışı oldu ve o bir İtalyan.. 😁

Soru : 20 kişilik bir grup sürüşünde , herkes aynı markanın , aynı modelinin , aynı senenin kablosuz grupsetini kullanıyor olsun. Birisi arka rublede büyük dişliye geçmek için hamlesini yapıyor . Bir kişi vites değiştirmek isterse ,kablosuz sistem olduğu için tamamının vites sistemi etkilenir mi ? Yani herkezin bir anda vitesi atar mı ? Etkilenmiyorsa nasıl oluyor ?

Soru : 20 kişilik bir grup sürüşünde , herkes aynı markanın , aynı modelinin , aynı senenin kablosuz grupsetini kullanıyor olsun. Birisi arka rublede büyük dişliye geçmek için hamlesini yapıyor . Bir kişi vites değiştirmek isterse ,kablosuz sistem olduğu için tamamının vites sistemi etkilenir mi ? Yani herkezin bir anda vitesi atar mı ? Etkilenmiyorsa nasıl oluyor ?
20'de 20 şeklinde olmasa da, pro peletonda 25-30 kişinin aynı model kablosuz grup seti kullandığı oluyor. Birbirlerininkini etkilemiyorlar. 50-60 bin kişilik statta aynı marka/model telefon kullanan binlerce kişi olduğunda da sinyaller karışmıyor...

Her bisikletin vites sisteminin çalışma frekansı farklı olduğundan etkilenmez. Ayrıca frekans aynı olsa bile vites kolları ve aktarıcılar önceden eşleştirildiği için sadece birbirlerinden gelen sinyallere cevap verir.

Hayir etkilemez, hepsi ayri ayri codlanmis sistemler. Sizin dediginiz gibi olsa, ozaman 5-6 tane ayni yil ayni model vw passatlari yan yana park edince tek bir uzaktan kumandali anahtar ile hepsinin kapisi ayni anda acilmasi gerekiyor ki bu mümkün degil.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Elbette ama makine olarak ne var mesela? Japon? Yazılım, teknoloji, askeri endüstri vs konularında amerikalılar çok iyiler.. Japonlar ise yardımcı ya da destek teknolojilerde iyi bir çizgi yakalamış.. Zaten japonya ve Güney Kore, Rusya ya karşı amerikanın iç cebinde taşıdığı ve ambargo altında tuttuğu bir ülkedir. Bu konuyu fazla da uzatmaya gerek yok aslında. Japonlar ın da iyi olduğu yerler vardır, Amerikalıların da.. Ona bakılırsa İtalya nın da söz konusu olan teknolojileri ve endüstrileri var ama japonya ve abd kıyasında bu iki ülkeden sonra sıralanır.. Ama 2-3 gündür forum arkadaşlarımızın campagnolo çıkışı oldu ve o bir İtalyan.. 😁
kawasaki gibi mühendisliğin her dalında dünyanın en iyi ürünlerini üreten bir firması var. japon ordusuna uçak bile üretebilen bir firma. bugün belediyenin büyük dozerlerinden birini gördüm, kawasaki üretimiydi. fotoğraf makinelerinin %90'ı Japon. Dünyada en çok araba üretip-satan iki ülkeden(Almanya ve Japonya) biri. balık oltası denildiğinde akla ilk shimano gelir. II. Dünya Savaşın'ı kaybettikleri için Almanya'yla beraber Abd'nin güdümüne girdiler. Bu iki ülke zincirlerini kırabilirse, sivil teknolojilerini askeri sanayiye yönlendirip yine zirveye yerleşir. Shimano nun yaptığı hata, vites setlerini çok fazla kategoriye ayırıp alt ve orta seviyede kaliteyi düşürmeleri. isteseler malzeme kalitesini artırıp campagnolo gibi vites setleri de üretebilir ama o zaman da fiyatı uçar. campagnolo nun fiyatına bakınca f/p oranı shimano ya göre baya geride kalıyor. bana kalırsa bu dünyada en iyi teknoloji Almanlarda ve Japonlarda var

kawasaki gibi mühendisliğin her dalında dünyanın en iyi ürünlerini üreten bir firması var. japon ordusuna uçak bile üretebilen bir firma. bugün belediyenin büyük dozerlerinden birini gördüm, kawasaki üretimiydi. fotoğraf makinelerinin %90'ı Japon. Dünyada en çok araba üretip-satan iki ülkeden(Almanya ve Japonya) biri. balık oltası denildiğinde akla ilk shimano gelir. II. Dünya Savaşın'ı kaybettikleri için Almanya'yla beraber Abd'nin güdümüne girdiler. Bu iki ülke zincirlerini kırabilirse, sivil teknolojilerini askeri sanayiye yönlendirip yine zirveye yerleşir. Shimano nun yaptığı hata, vites setlerini çok fazla kategoriye ayırıp alt ve orta seviyede kaliteyi düşürmeleri. isteseler malzeme kalitesini artırıp campagnolo gibi vites setleri de üretebilir ama o zaman da fiyatı uçar. campagnolo nun fiyatına bakınca f/p oranı shimano ya göre baya geride kalıyor. bana kalırsa bu dünyada en iyi teknoloji Almanlarda ve Japonlarda var

Doğrudur ama iş motor ve otomobille bitmiyor.. Amerika da sadece ağır maden sanayii ve uçak endüstrisi bile dünya argesini yer bitirir.. Adamlarsaki uranyumu yakıt olarak kullanan uçak gemileri ve bundan 40 yıl öncesinin tankları bile hala zırh bilgileri gizli tutuluyor.. Burda aslında abd japonya çekişmesi konu değil. Zaten her türlü abd açık ara önde.. Burda shimano nun 10 dan fazla vites grubuna karşılık, sram ın giriş seviyesi shimano nun orta veya orta üst seviyesine tekabül ediyor.. Keza campagnolo da direk iki markanın da üst seviye vites grubu seviyesinden pazara giriyor.. Haliyle 10 larca shimano görmemiz gayet normal iken, campagnolo ise belki koca şehirde 10 kadar bisiklette vardır.. İşte kıyası tam da burda yapmak lazım.. Mesela sram apex mi shimano sora mı? Tiagra mı rival mi? Yoksa campagnolo athena mı? Mesela? Kimse shimano ya laf etmez aklı başında bir bisiklet sevdalısı.. Benim düşüncem de bu yönde..eminim bu markaların zirveleri de çok harikadır.. İnş hepimize birgün kullanmak hatta sahip olmak nasip olur 😅 ama öne çıkılan konular var elbet.. Garmin uyumlu sram red mesela..

Bu arada ben de japon mallarına özellikle de felsefeyle yaşayan, ruha sahip bir ülke olmasından dolayı her zaman saygı göstermiş ve içten içe Japonca bile öğrenme dürtüsü yaşar yaşar vazgeçerim.. Her telefonum Sony dir, eşime de öyle kullandırırım ama Sony pek çok ülkeye ülke markalarına lens, pil, TV paneli, opk zoom, kamera parçaları, konularında çok kez lisanslı ürün vermiştir ama pazardan çekilme kararı almış olması bende derin üzüntülere bıraktı hislerimi.. Düşünsenize, adamların kendi memleketindeki marka, dünya markası ama ilk 5 te telefon satışlarında Sony yok.. 😒 Birinci kim olsa beğenirsiniz? Apple 😟

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Doğrudur ama iş motor ve otomobille bitmiyor.. Amerika da sadece ağır maden sanayii ve uçak endüstrisi bile dünya argesini yer bitirir.. Adamlarsaki uranyumu yakıt olarak kullanan uçak gemileri ve bundan 40 yıl öncesinin tankları bile hala zırh bilgileri gizli tutuluyor.. Burda aslında abd japonya çekişmesi konu değil. Zaten her türlü abd açık ara önde.. Burda shimano nun 10 dan fazla vites grubuna karşılık, sram ın giriş seviyesi shimano nun orta veya orta üst seviyesine tekabül ediyor.. Keza campagnolo da direk iki markanın da üst seviye vites grubu seviyesinden pazara giriyor.. Haliyle 10 larca shimano görmemiz gayet normal iken, campagnolo ise belki koca şehirde 10 kadar bisiklette vardır.. İşte kıyası tam da burda yapmak lazım.. Mesela sram apex mi shimano sora mı? Tiagra mı rival mi? Yoksa campagnolo athena mı? Mesela? Kimse shimano ya laf etmez aklı başında bir bisiklet sevdalısı.. Benim düşüncem de bu yönde..eminim bu markaların zirveleri de çok harikadır.. İnş hepimize birgün kullanmak hatta sahip olmak nasip olur 😅 ama öne çıkılan konular var elbet.. Garmin uyumlu sram red mesela..
ABD nin uçak, güdümlü füze ve jet motoru teknolojisi de Almanlardan geliyor. savaştan sonra Alman bilim adamları ABD ye götürüldü, onların menfaatine çalışmaya başladı. NASA nın uzay projesini bile o dönemde Abd ye getirilen Alman bilim adamı yönetmiş. detaylarını araştırıp öğrenebilirsiniz. iş araba ve motor üretmekle bitmiyor diyorsunuz ama Hitler en iyi askeri araçları üretebilmek için araba üreten firmaları askeri sanayiye yönlendirmesiyle başarmış. yani en iyi arabayı üretebiliyorsan, oradan kazandığın mühendislik bilgisiyle tankın da en iyisini üretebiliyorsun. Hitler bu gücün farkındaydı, bu yüzden tek başına dünyaya kafa tuttu. ama çok hızlı ve saldırgan davrandığı için kaybetti. japonların kamera konusunda bu kadar iyi olmaları da askeriye için dürbün üretmekten geliyor. nikon ilk olarak dürbün üreten bir şirketmiş, orada kazandıkları optik teknolojisi şu anda dünyada hala en iyilerden. vites sistemi konusunda shimano sayesinde 3. dünya ülkelerinde satılan uygun fiyatlı bisikletler bir grup sete kavuşabiliyor. mesela türkiye de üretilen düşük kaliteli gıda ürünleri (tayaş, bifa gibi markalar) nepal gibi fakir ülkelerin marketlerinde satılıyor. ne kadar ekmek o kadar köfte misali

24 senelik sporculuğumda, 4-5 sene kadar Shimano Ultegra ve Dur ace , onun dışında Campagnolo kullandım. Son topladığım bisiklette 11 li Campagnolo Super Record set mevcut. Anlatılmaz yaşanır...Screenshot_20210504-223916_Facebook.jpg

Son düzenleme:
24 senelik sporculuğumda, 4-5 sene kadar Shimano Ultegra ve Dur ace , onun dışında Campagnolo kullandım. Son topladığım bisiklette 11 li Campagnolo Super Recor set mevcut. Anlatılmaz yaşanır...262981 dosyayı görüntüle
Benmi renk körüyüm yoksa bisiklet mi bordo mavi. 😍 Farketmez bize her renk Trabzon.:)

Geri