mehmetsunu
Kaldato ile sohbeti kestim.
- Tepki
- 13.225
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Mübala yapmıyorum, çok ciddiyim dünyayı bisiklet kurtaracak. Kitle iletişim araçlarından bazısı fütüristik ama çoğu geleceğe ışık tutacak felaket haberleri geliyor hergün: 2030 yılında insanlık yeni bir gezegen bulmak zorunda, temiz su kaynakları azaldı, küresel ısınma için tehlike çanları çalıyor, barajlar boşaldı. Bisikleti sadece bir ulaşım araç olarak değil vahşi tüketim kültürünü ehlileştiren, insan ilişkilerini bencillikten kurtaran daha dengeli ve eşitcil bir düzene olanak sağlayan bir metafor olarak ele alıyorum. Dünyayı bu darboğazdan, bu çıkmaz sokaktan bisikletin temsil ettiği ortak, çevreci, diğergam, insancıl medeniyet projesi kurtarabilir.
Şimdi bu projenin kıvılcımları geliyor işte örnekler:
İngilterede yapılan bir araştırmada içinde bilgisayar, nükleer enerji, içten yanmalı motor, internet gibi en son teknoloji ürün seçenekleri bulunduğu ulusal bir anketin sonuçlarında bisiklet % 59 oy alarak büyük bir farkla son yüzyılların en iyi icadı seçilmiş.
london school of economics tarafından yayımlanan bir başka raporda ise bisiklet kullanımının ingiliz ekonomisine her yıl 2.9 milyar pound katkı sağladığı belirtiliyor.
örnekleri çoğaltmak mümkün. Karbon salınımı, temiz çevre, sağlıklı hayat gibi katkıların yanısıra dayanışmacı, tüketim çılgınlığından uzak, eşitlikçi doğaya saygılı daha insani boyutlarda bir dünyanın kapılarınıda açıyor bisiklet.
Şimdi bu projenin kıvılcımları geliyor işte örnekler:
İngilterede yapılan bir araştırmada içinde bilgisayar, nükleer enerji, içten yanmalı motor, internet gibi en son teknoloji ürün seçenekleri bulunduğu ulusal bir anketin sonuçlarında bisiklet % 59 oy alarak büyük bir farkla son yüzyılların en iyi icadı seçilmiş.
london school of economics tarafından yayımlanan bir başka raporda ise bisiklet kullanımının ingiliz ekonomisine her yıl 2.9 milyar pound katkı sağladığı belirtiliyor.
örnekleri çoğaltmak mümkün. Karbon salınımı, temiz çevre, sağlıklı hayat gibi katkıların yanısıra dayanışmacı, tüketim çılgınlığından uzak, eşitlikçi doğaya saygılı daha insani boyutlarda bir dünyanın kapılarınıda açıyor bisiklet.