Scudo Sports

Dünyanın en gelişmiş yol bisikleti

bundan 50 hatta 60 yıl öncesinin otomobillerini günümüzde hala kullanan insanlar var bundan 50 yıl sonrada günümüz bisikletlerini kullanan kişiler mutlaka olacaktır.

Scudo
Bisikletin tek mükemmel yanı, elektronik olarak kullanıcısı adına anında geri bildirim üstünlüğü. Bunun dışında bir üstünlüğü varmı tartışılır ki olduğunu zannetmiyorum. Özellikle üretimi yapan elektronik şirketinin hayatları boyunca hiç bisiklet yapmamış olması bu bisikletin bir sporcu için, kadro, geometri ve esnemezlik gibi alanlarda tüm gereksinimlerini karşılayabilir niteliktemi olduğu şüphesini doğuruyor. Kadro yapısına ve disk frenlere bakınca bu bisikleti yapan elektronik şirketinin aslında bu dünyayın mekanik kısmına ne kadar uzak olduğunu görür gibi oluyoruz. Buradan hareketle,

Mekanik üstünlük : Kocaman bir "?"
Elektronik/Geri Bildirim : 10

• Beğen
Tepkiler: nükleer kedi
şu 20,000 pound luk alet binmek için değilde bi araştırma labaratuarına yakışır

Ayrıntılarda gizli güzellikler var aslında.Rotorlar farklı yerlerde sanırım yanlış mı görüyorum.

(link)

(link)

Duygudan yoksun olarak üretilmiş sanki

Hiç Güzeldeğil ama yinede paylaşım için sağol

bence gelişime ayak uydurmak gerekli,eskiden beğenilmiyen çoğu şeyin şuan moda olması gibi,zaman içerisinde bisikletlerinde görünümü değişecektir.Bence yadırgamak yersiz,o bisikleti denemek isterdim

Bunlara birde yolda bakmak lazım, üzerindeyken böyle konuşamayız galiba :) Gerci bizde bunlar için uygun yolda yok.

@volkii

size katılıyor..bunu kadar güzel bir açıklama yapılamaz..

Böyle bir bisiklet almak istemem. Çünkü alsam da nerede süreceğim? Bir çukura girsem akordu hemen bozulur. Hele bir de kaza yapsan o jant direk ikiye katlanır. Tour de France'da bile herif köpeğe çarpıyor jantı ikiye katlanıyor:)
Sağlamlık çok önemli;)

adamlar teknolojinin sınırlarını zorlamış böyle bir bisiklet yapmış ... sırf elektronik kısmını tanıtmak için yapılmış bir bisiklet değil bence tipide hoş yani sade ve akıcı bir bisiklet ....

@nightdriver

çocukluğumdaki bisikletleri düşünüyorumda bence bu bisiklet değil uçan daire:)

@Mehmet Keten

aero bakımından tıplı bısıkletlere gore daha ustunler ama bence gorunuslerı guzel olmasada İşlevi önemli saygılar

Bizimde olsa böyle bi bisikletimiz, video çeksek, sonunda da "Made in TURKEY" yazsa kötü mü olur...

Dizayn aşamasındaki bir çok üründe olduğu gibi bence bu üründe de öncelikle
teknik konulara önem verilmiş. Bir çok otomobil firmasının yeni araçları prototip haldeyken far veya kaput gibi parçaların ayrıntılarına önem verilmez.
Bence bisikletin tasarımı güzel olmakla beraber göze hitap etmesi için yapılacak olan son rötuşları içermediğini düşünüyorum. Zaten ürünün tanıtıldığı ortama baktığımızda dizayn değil teknoloji odaklı bir sergi olduğunu farkedebilirsiniz.
Ayrıca bu bisikletin jantının ikiye ayrılmayacağına yada akordunun bir çukura düşmekle bozulmayacağına eminim.... :)

Güzel bir çalışma olmuş.Sonuçta bir deneme "concept".İşçilik kalitesi olarak pek iyi olduğu söylenemez,bir çok bisiklet firması daha iyi üretim teknolojisine sahip.Bir çok bölgede hata var ama tam bir deneme çalışması olmuş.Tasarım ve fikir olarak iyi.Paylaşım için sağolun.

@Hypersonicbiker

Anladığım kadarıyla tasarım konusunda bilgilisiniz, bisiklette gördüğünüz hataları bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.
teşekkürler

@nightdriver

Kaç Volt Pille çalışıyor bu? :D

Form follows function, function " ne eylesin" when the form is a piece of crap!!

Paylaşım için teşekkürler..İlgili siteye girdim.Son halini de gördüm.Ben böyle bir bisikletim olsun isterim.Çok güzel bir makine.Km.leri yerken ya da yokuşta avantajı yaklayınca farkı daha bi belli olur.madem teknoloji o kadar önemli değil,neden 10 gram daha hafif malzeme için 150 dolar daha fazla veriyoruz.Ya da uyduruk bir jant setinden aslında orta sınıf sayılabilecek kysrium Sl e terfi edince vay canına yandığım ne farklıymış filan oluyoruz.

Geri