Scudo Sports

Dünya Kalp Günü

cool mehmet

Aktif Üye
Tepki
133
İsim
Mehmet
Bisiklet
Sedona
Normalde 30 Eylül'de düzenlenecek olan "Dünya Kalp Günü" bisiklet turu yarına yani 7 Ekim Pazar gününe ertelenmiş. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi önünden başlayıp, Sultan Abdulhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde saat 13.00' da bitecek olan bu turda geçiş 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden olacakmış. (Bu harika bir şey gibi görünüyor. :) ) Belki konu daha önce açılmıştır. Pazar gününü değerlendirmek isteyen arkadaşlara duyurulur. Bu da ek bilgi. (link)

Scudo
Tura bugün katıldım. Turla ilgili gözlemlerimi söylemek isterim. Öncelikle katılım ortalama seviyedeydi. Başlangıç noktası olan Lütfi Kırdar’da herhangi bir stand yoktu. Hoparlör bile yoktu. Dolayısıyla turla ilgili uyarılar vs. en yakından konuşmayı dinleyenler haricinde duyulmadı. Hatta ve hatta su dağıtan ya da satan bir yer bile yoktu. Aynı şekilde tişört dağıtımı tam bir fiyasko oldu. İnsanlar 3’er 5’er tişört aldığı için katılımcıların yarısında tişört yoktu. Bu da caddelerden geçerken tek bir örnek olup reklam yapma fırsatı olmadı. Turdan önce ne internette ne Lütfi Kırdar’da detaylı bir rota gösterilmedi. Rota e5 üzerinden geçen bolca rampalı bir rotaydı. Kondisyonu çok olmayan bisikletliler için çok zorlayıcı oldu. Kopmalar yaşandı. Birçok yerde insanlar nereye gideceğini bilemedi. Köprü ve sonrasında eskort yok gibi bir şeydi. Bazı yerlerde insanlar kendileri arabaları durdurmak zorunda kaldılar. Turun bitiş noktası üniversitenin önündeki küçücük alandı. Bu nedenle herkes okulun bahçesine girdi ve organizasyon konuşmalarını dinlemedi. Bu olumsuzluklar dışında hava harikaydı, özellikle köprüye kadarki kısımda halktan büyük bir destek oldu, herkes alkışlarla, kornalarla destek verdi, köprüyü bisikletle geçmek çok güzel anılara sebep oldu. Maalesef organizasyon anlamında çok daha iyisinin yapılması gerekiyor, umarım seneye bu seneden ders alınmış bir şekilde bir tur gerçekleştirilir.

A4FB1345-A9A7-42EA-AB51-440A5B0C6B15.jpeg 175903 dosyayı görüntüle 086D663C-F561-45E9-B5E0-FEB0EFF554BB.jpeg AF88ED95-5C92-43F8-9031-1326AE11F415.jpeg DF1C6337-7B67-45B0-933F-00E94F655972.jpeg

@mcb Anadolu yakasında yapılan turlarda hep böyle saçmalıklar oluyor. Zafer Bayramı turunda önce Avrupa yakasında sonra da Anadolu Yakasında sürüş yapmıştık iki yaka arasında cidden fark vardı. Avrupa yakasında insanlar belli bir düzen halinde, uyarıları dikkate alarak sürmeye çalışırken, anadolu yakası katılımcılarında bu yoktu, millet kafasına göre şerit değiştirerek ön sıralara geçmeye çalışıyordu. Bu tarz sürüşlerden hiç keyif alamıyorum.

Yine de böyle etkinlikler çoğaldıkça insanlar da bilinçlenecektir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: cool mehmet ve mcb
@mesuttkgz

Burada ancak Anadolu Yakası katılımcısı Avrupa Yakası katılımcısı diye bir şey yoktu. Direkt toplu halde Avrupa'dan Anadolu'ya geçildi. Bence yine de birkaç kendini bilmez / şov yapmaya gelen katılımcı dışında topluluk iyiydi. Birkaç ufak kaza yaşandı sadece o da fotoğraf çekmeye çalışırken oldu :) Yalnız çok yokuş olması ve rotanın sadece başlangıç ve bitiş noktasının belirtilmesi birçok katılımcıyı etkilediğinden Altunizade'de Nakkaştepe'de ayrılıp sahile inenler oldu. Yine basitçe Google Maps'ten çizip rota budur diye Facebook'ta paylaşılsa ya da Anadolu Yakasında kukalarla polis eskortlarıyla rota belli olsa sorun olmazdı. Özellikle Altunizade sonrası hiçbir eskort yoktu, hem araçlar hem bisikletliler için tehlike oldu. Yokuş da olduğundan kopmalar yaşandı ve araya çokça araba girdi. Gruptan birkaç bisikletli kendini arabalaın önünde tutup sürücüleri uyarıp bisikletlilerin geçmesine yardımcı olmak zorunda kaldı. Çok zor olmayan birkaç saatlik bir farkındalık turunda maalesef çok amatörce organizasyon vardı. Ancak dediğin gibi etkinlikler ne kadar çoğalırsa o kadar insanlar bisiklete yaklaşacak, organizasyonlar ciddileşecek.

Bu konudaki pek çok eleştiriye ben de katılıyorum. Cümlelerinizin altına imzamı atarım. Keşke daha güzel bir organizasyon olabilseydi. Amma velakin ki Köprü'den geçmek güzeldi.

• Beğen
Tepkiler: mcb
Geri