Scudo Sports

Dünya, Boston Maratonu'nda 2. olan hemşireyi konuşuyor!

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Sarah Sellers, full zamanlı anestezi hemşiresi, 27 yaşında. Sponsorsuz katıldığı Boston Maratonu'nda 2. olarak tüm dikkatleri üzerine çekti ve şu günlerde herkes "Kim bu Sarah Sellers?" diyor :ssrtcbya:

giraffe-156115-1523918055305.jpg

Runners World'e verdiği röportajdan önemli noktaları sizlerle paylaşacağım :harika:

Sarah, geçtiğimiz nisan ayında koşulan rüzgarlı ve yağmurlu Boston Maraton'unu 2:44:04'te tamamlayarak 2. oldu ve 75.000 $ dolarlık ödülün sahibi oldu. Bu, Sarah'ın ikinci maraton yarışıydı. İlki ise 2017'de 2:44:27 derece ile tamamladığı Utah maratonuydu. Fakat bu maraton sonrası herhangi bir sponsorluk firmasının dikkatini çekememişti.

Boston Maratonu'nda kazandığı ikinciliğin ardından koşu ayakkabısı firması olan Altra'dan ve gıda takviyesi ve sporcu beslenmesi firması olan Generation UCan'dan sponsorluk aldı.

Sellers, ikinci olduğu Boston Maraton'undaki sonucu finiş noktasında öğrendiğinde inanamadığını söylüyor. Çünkü kendisine bir podyum hedefi koymamış ve tek hedefi hızlı koşmakmış. Ama kötü hava şartları ve yağmurdan dolayı pes etmeyi asla düşünmemiş.

screen-shot-2018-04-17-at-10-06-28-pm.png

"Boston Maraton'undan sonra medya sürekli olarak beni aradı röportaj yapmak istedi, bu harika ve heyecan vericiydi ama tüm bu süreç benim recoverymi engelledi" diyor Sarah. "Kendime çok iyi bakmadım, özel öğünler yemedim, sadece rastgele atıştırmalar yedim. Full zamanlı işime döndüm ve tüm bu röportaj trafiğinin arasında recovery yapmaya çalıştım."

"Maratondan 1 ay sonra kendimi gerçekten düşüncelere boğulmuş gibi hissettim. Bundan sonra ne yapacağımın bence pek de önemi yok. Ama sanırım insanları hayal kırıklığına uğratacağım" diyerek de profesyonel koşucu olmayacağının sinyallerini vermiş kendisi. "Bulunduğum yere bakmak yerine önüme bakacağım, koşmayı seviyorum, yarışmayı seviyorum ve olması gereken oldu. Kendimi bu ekstra baskılara maruz bırakmanın bana bir faydası olmayacak" diye de eklemiş.

Sarah ve antrenörü Paul Pilkington, bir sonraki maraton olan NYC Maraton'u için hazırlıklara başlamışlar. Sarah, şu günlerde tüm dikkatini sonbahardaki maratonlara vermek istediğini belirtiyor: "Öyle hissediyorum ki, New York City Maraton'u şimdiye kadarki en ciddi ve rekabetli maratonum olacak."

4 Kasım'daki NYC Maraton'u için hazırlıklarına son sürat devam eden Sarah'ın hem full zamanlı hemşireliği hem de profesyonel düzeyde yarışmayı bir arada götürmek için ne kadar ciddi bir mücadele verdiğinden de bahsedelim. o_O

r362319_2_400x600_2-3.jpg

Sarah, haftada art arda 5 gün ve bu günlerde de 10'ar saat çalışıyor :ssrtcbya: Tüm bu iş temposunun arasında haftada 105 mil (169 km) koşu antrenmanı yapıyor! Bu mesafeyi tamamlayabilmek için çalıştığı günlerde 2 kez koşmak zorunda kalıyor: Sabah 4'te ve akşam 7'de (işten önce ve de işten sonra!) :krktm:

Genellikle tek başına koşuyor ve sabaha karşı koşularında araçlara görünür olmak için aydınlatma da kullandığını belirtiyor. Erken saatlerde koşarken çakalların uluması gibi korkutucu sesleri duymamak için müzik dinliyormuş :krktm: "Çevremde olup biteni anlamamak için müzik dinlemeyi tercih ediyorum" diyor.

Favori antrenmanlarından biri de sürdürülebilir bir tempoda 15-20 mil (25-30 km) boyunca hedeflediği maraton temposuna yakın koşmakmış. Sarah'ın mükemmel bir antrenman programı da bulunmuyor. Bazı günler halsiz ve ağrı hissetmesi sebebiyle koşamadığını söylüyor.

i.jpg

Sarah'ın NYC Maraton'u hedefi ise maratonu 2:37'nin (Yani 2 saat 37 dakikada tamamlamak) altında koşmak. Bu derece, A sınıfı bir olimpik koşucunun ortalaması o_O "Eğer o gün kendimi gerçekten iyi hissedersem 2:30'un altında bile koşabilirim" diyor Sarah :krktm: Ve ekliyor: "Kendini beğenmişlik yapmak istemiyorum tabiki, çünkü parkura nasıl tepki vereceğimi bilemiyorum. Ama pes etmeyi asla düşünmeyeceğim" :harika:

Alıntılanan link: (link)

Sarah'ın Twitter hesabı: (link)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Acayip korktum ben bu kızdan. Bu nasıl bir azimdir helal olsun diyorum :) Görünüşe göre önümüzdeki günlerde adını duymaya devam edeceğiz.

Birkaç yıl önce, aynı buna benzer bir örnekte de bir doktor, bir yol yarışını kazanmıştı. Fakat onu konulaştırmadığım için çok pişmanım, çünkü detaylarını tamamen unuttum :( Konuları açmaktaki bir diğer amacım da hafızamda daha iyi kalması çünkü :cool:

Umarım bizim gibi tüm çaylaklara örnek olur ve içimizdeki spor aşkı katlanarak büyümeye devam eder! :asik:

Scudo
sarah sellers i tebrik ediyorum. Kendisinden istirhamım bu başarının pariltısına kapılarak gelinim olurmusun, yildızımsın türkiye, bütün yemekleri ziftledik, masterkokereçci türkiye, survivor asgariucreth, benle evlenecek kekoş ariyorum gibi programlara katılipta kendisini rezil etmemesi.

Azmine hayran kaldım. Maşallah

Çok hoş bir kadın, iki işi aynı anda götürmesi de şahane. Bizim ülkeye de böyle güçlü kadınlar lazım.

Dünya baston maratonu diye okudum ilgimi çekti geldim meğer boston muş bu arada bu kadını tebrik ederim başarının sadece inanmak çalışmak ve azimden geçtiğinin kanıtı...

Geri