Scudo Sports

Dünya bisiklete biniyor binmesine de...

İki tekerlek özgürlüktür . İster bisiklet ister motorsiklet olsun . Ama bizim milletimizde bunu anlayacak kapasite yok ! Düşünmeden anlamadan sadece gereksiz konuşurlar ya da trafikte sizi yok sayarlar ! Onlara göre bizler uzaylıyız :)

Scudo
trafikte yok sayacak oldukça kaba insanlar mevcukt buna kadınlarda dahil
yol bu adı üstüne taşıt yolu yaya muamelesi yapıyorlar
Kornaya basanlara ellini kolu sallayanlara bende aynısını yapıyorum bir gün arabadan initip üstümüe yürümeye kalkacaklar hadi hayırlısı

Arkadaşlar, aşağı yukarı bayağı bir okudum herkes başından geçen kötü deneyimleri, nasıl aşağılandığını, nasıl alay konusu olduğunu epey yazmış. Yalnız yazılanlar hep sorunun tespitine ve örneklenmesine yönelik. Ben de aşağı yukarı bu tepkilerle karşılaştım/karşılaşıyorum. Bize karşı gelişen bütün bu hücumları bertaraf edecek karşı ataklar düşünmeliyiz. Yani hobaraa benimle dalga geçiyolar yaaa diye ağlaşacağımıza, mesela hiç cevap vermeden, çok akıllı, çok zeki somut cevaplar olması lazım. Mesela bisikletle sürekli farklı farklı yerlere gezi-tur düzenlemek, belki tek başına herkesin cesaret edemeyeceği uzunlukta turlar için gruplaşmalar yapmak. Ben 35 yaşına geldim ama hala bir üniv.öğrencisi kıvamında mesela çadırlı kamplara hevesliyim. Hanım çok kızıyor, bıraksam bir akşam geldiğimde çöpte bulacağım bisikleti. İlginç mekanlara tek başına/grupla gidip bu forumda yapıldığı gibi bol bol fotoğraflamak, yayınlamak. Mesela Çanakkale gezisi planlıyorum, sadece tur otobüslerinin gezdirdiği ana yol üzerindeki anıtlara değil, en girift, en ulaşılmaz, arabayla inilemez noktalara, tepelere, vadilere bisikletle inip/çıkıp, el değmemiş siperlere ilişkin yüzlerce foto çekip şirketteki ana server daki ortak resimler klasörüne atmayı düşünüyorum. Ne lan bu diye bir taraflarıyla gülenler çıkacaktır elbette, ama onlar bir süre sonra yalnız kalacaklar. Mesela Karadeniz yaylalarını tek başına kateden bir arkadaşın bir entry si vardı, ağzımın suyu akarak baktım o yeşil vadilerin görüntülerine. Bunun gibi örnekler çoğaltılmalı. Ege kıyılarında en tepelere çıkılıp burnumuzun dibindeki Yunan adaları resmedilmeli, yani çağdaş zaman seyyahı olunarak etraf imrendirilmeli. Senin araban bir noktaya kadar çıkar, ben iki tekerle daha yükseğe çıkarım mesajı verilmeli. İstanbula en yakın mekan olarak Tekirdağ-Uçmakdere-Şarköy yolu mesela bir örnek. Arabamla o yola girmeye tırsarım, ama o yolu bisikletle katetmeyi çok istiyorum. Ramazandan sonra inşallah öyle bir planım var. Bisikletçiyim diye lafla anlatmakla kimse etkilenmiyor, site içinde çocuklarla beraber veya sahil yolunda 300 metre mesafe içinde bisiklet sürüp eve dönüyorsunuz zannediyorlar. Görsel olarak insanlara ulaşılmalı, onun için de forumdaki fotoğraflı gezi anlatımlarının örneğin sadece üyelere değil de üye de olmayan TÜM İNSANLIĞA açık olması mesela bir diğer insanlara ulaşmakta aracı olabilir. Biraz dağınık yazdıysam özür dilerim. İyi sürüşler.

bisiklet bir bir şehrin medeniyet göstergesidir
İstanbul bu konuda çok geri
Ben Konyalıyım
Konyada bisiklet rutindir
her yerde bisiklte park yeri vardır

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@Nuri Kongur

Olur böyle vakalar.

Geçen yıl bir ilin milli eğitim müdürü, yeni yılın açılış konuşmasında "herkes işini doğru düzgün yapsın arkadaşlar, bazılarının aklı fikri uçmakta" demiş. ( o ilde 10 kişilik bir öğretmen topluluğu yamaç paraşütü sporu ile uğraşıyor, onları kastediyor ) :D

"Cehennemde alttan çekenler" fıkrası varya o misal.

Hadi bari anlatayım.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
adamın biri ölmüş , almışlar cehenneme götürmüşler tanıtım turu attırıyorlarmış. :)

bir kazanın başına gelmişler, üzerinde Almanya yazıyor, içinde fokur fokur kaynıyor günahkarlar, başında bir sürü zebani bekliyor, tam birisi zor zahmet kazandan kaçıp kurtulacak, zebaniler tırmıkları ile başına bastırıp geri sokuyorlar kazanın içine.

başka bir kazana gelmişler üzerinde Hollanda yazıyor, yine tam biri kurtulacak zebaniler bastırıyor kafasını suyun içine.

Üzerinde Türkiye yazan kazana gelmişler ki, hayret ! kazanın başında bekleyen zebani yok. Adam demişki neden bu kazanın başına görevli koymadınız.
Baş zebani demişki bekle bak birazdan anlarsın.

Biraz sonra birisi kazanda kaynayan sudan önce kafasını çıkarmış, sonra bir hallerle kollarını kenara ulaştırmış, bir ayağını kazanın kenarına kadar koyabilmiş, tam yüklenip kendini yukarı çekip kurtulacak, suyun içinden bir sürü el uzanıp adamı yeniden suyun içine çekivermişler.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

İşte kendi seviyesini yükseltemeyen zevatın günlük hayatta yaptığı şey hep budur. Aslında kendi değersiz hayatının farkındadır, bisiklet sürene, sigarayı bırakmış kişiye, hobisi olan kişiye hayrandır ve imrenir, ama aynı yaşam standardına ulaşmak için gerekli çabayı gösteremeyeceği için o aslında özendiği hayat ile dalga geçmeye onu değersizleştirmeye , dalga geçmeye çalışır.

Tüm farklı hayatlara saygılarımla.
Alttan ne kadar çekerlerse o kadar direnelim dostlar.:in:
Selamlar

bursanın nilifer ilcesinde oturuyororum burda genis bisiklet yollarımız var ama gecenlerde yıldırım taraflarıda bir mahalleden geceyim dedim gecmez olaydım adamlar cantıma sopa fırlattı allahtan girmedi girseydi belkide hastaneliktim durdum hemen neden atıyorsnu dedim can taşıyoz burda iki üç tane maganda cevremi sardı ben hep yanımda elektro sok cihazı taşırım baktım gördüm nietleri kötü biri aynen söyle dedi verlan bisikletini bir ttur atalım bende alabilrsen sür dedim bu lafın üstüne mallenin delikanlı pozlarında bana tokat vurmaya calıştı tabi elini kaldırmasıyla soku yemesi bir oldu anında bayıldı oracıkta eli ayagı ters döndü arkadasları aynen topuk bide cocuğu ayıltmak bana ve mahelle esnafına düstü kavgayı seven birisi değilim ama mecbur kaldım artık cocuk her bisikletli gördügünde elektro soku hatırlayacak belkide düzelmistir sok tedavisi yüzünden :):):):)

• Beğen
Tepkiler: Seyha07
@nuhcan

:)))))))))))))))))))))))) işe hergün bisikletle gelen giden bir müdür araba kullanmayıp yakıt tüketmeyip çevreye zarar vermiyor ve iş bankası bunu imajımızı zedeliyorsunuz diyor ben bizde çevreye saygı bilinci dahi oluşmamış ondan sonrada bankamatiklerde fiş almayınız çevreye saygı diyor... İnsanları kandırıyor oysaki amaç o değil maliyet biz bu zihniyetle yaşamaya devam edersek.... gerisiniz siz düşünün komedi resmen

• Beğen
Tepkiler: mektupla
@nuhcan

Konudaki en trajik mesaj sanırım. Acaba 2009'dan beri hala aynı düşüncedeler mi? Değişmişlerdir herhalde.

@frustrated
bir de bu 4x4 sahipleri kasislere gelirken o kadar yavaşlıyorlar ki, arabayı durduranlar çıkıyor. o kadar da kıymetli arabaları.

@Anonim cok guzel bir detayi tekrar gozler onune sermissiniz , malum benim siteye uyeligim cok yeni , dolayisiyla daha once bu mesajlari yada yorumlari gormemistim. benim gbi bir cok yeni uye de bu eski detaylari bilmiyordur.

sayin dostlar ; halen degisen bir sey var mi , son mesaj 2010 da atilmis bu konuya e su an biz 2018 deyiz.? sizin sehrinizde, yeni bisiklet yollari kuruldu mu ? insanlarin ulasim ile ilgili bir nebze de olsa sorunlari cozuldu mu ? bu sorulara vereceginiz cevaplar cok onemli.

Bir aralar şehir içinde suv binen (mini countryman) bir godoş suratıma kapı açmıştı (1 cm ile çarpmaktan kurtuldum) ve "burası araba yolu" demişti. O elemanın arabasının önünde akülü arabayla seyretmek, kornayla taciz ederse de "Araba yoluna arabayla girdim yine neyi beğenmedin abi" demek istiyorum.
Akülü araba dediysem de Tesla falan aklınıza gelmesin. Şunu kastediyorum:
images

Beden eğitimi öğretmeniyim, çoğu zaman okula bisikletle gidip geliyorum. Çalıştığım birçok okulda alay edenleri de gördüm, gülenleri de, gıpta ile bakanları da. Çocuklar önceleri garip garip bakıyordu ama derslerde bisikletli yaşamdan örnekler anlatarak, izleterek bakışlarını olumlu yönde değiştirmeyi başardım. Ama bisiklet konusundan önce düzelmesi gereken o kadar çok konu var ki. Mesela öğretmen arabasını öğrencinin hakkı ve oyun alanı olan okul bahçesine park ediyor. Öğrenci bahçede top oynarken arabasına top çarptığında çocuğu azarlıyor. Bunu yapan ne yazık ki öğretmen, idareci vb. Topluma örnek olması gereken insanların davranışları böyle maalesef. Sadece bir kişi de değil, hangi okulda çalıştıysam sürekli karşılaşıyorum bu tiplerle. Arabayla gittiğimde belki anlarlar diye bahçe dışına park ediyorum ama çocukların dışında kimsenin ilgisini çekemiyorum. İlgilenmek istemiyorlar belki de. Diyeceğim o ki insan önce kendini düzeltmeli, sonra her şey kendiliğinden düzelir.

@globaldriver

Bundan daha acı olanı Almanya ve Hollanda gibi ülkelerdeki Türklerin bakış açısı. Hollanda gibi dünyanın bisiklet başkenti kabul edilebilecek bir ülkede dahi hala bisiklete binen Türkler diğer Türkler tarafından “cimri” ya da “fakir” olarak algılanıp aşağılanıyor.

Konuyu açan arkadaş kısa özet geçmiş:harika:

Şu ''bisiklet kültürü'' meselesi nedir?''Türkiye'de bisiklet kültürü yok'' filan..Türkiye'de bir şey yok ki,bisiklet kültürü olsun..Ne var bu ülkede?
Türkiye'de bir şey olmadığını,Türk insanının ne halde olduğunu anlamak için azıcık tv seyretseniz yeterli..Neden tv?Çünkü Dünya'da en fazla tv seyreden birkaç ülkeden biriyiz..Haliyle tv'de gördüklerimiz,Türk insanının halini kabaca ortaya koyabilir..
Bir kanalı açıyorsunuz,ölen askerler,trafik kazaları,cinayetler,soygunlar,yangınlar,.vb
Başka bir kanalı açıyorsunuz,o onunla nerede/nasıl yattı,öteki öbürüne ne dedi filan..
Başka bir kanalı açıyorsunuz,futbol,futbol,futbol..
Başka bir kanalı açıyorsunuz,siyaset,siyaset,siyaset..
Başka bir kanalı açıyorsunuz,uyduruk diziler filan..
Başka bir kanalı açıyorsunuz,saçmasapan müzikler..

Kültür denilen şey,bir mutabakat ile olur..Türkiye'de yaşayan insanların,bir konuda mutabakata vardıkları filan yok..Bir kesim cumhuriyeti/demokrasiyi sevmiyor/istemiyor,bir başka kesim dini sevmiyor/istemiyor,bir başka kesim alevileri sevmiyor/istemiyor,bir başka kesim homoseksüelleri sevmiyor/istemiyor,bir başka kesim türbana karşı,bir başka kesim askeri vesayete karşı,bir başka kesim askeri vesayetten yana,bir başka kesim kurban gibi bayramlara karşı,bir başka kesim ezanı istemiyor,bir başka kesim laikliği istemiyor,bir başka kesim Türk'e ve Türkiye'ye dair herşeyi istemiyor..vb

Türkiye'de yaşayan insanların,herhangi bir konuda ortaklaşa hareket etmeleri mümkün değil..Haliyle Türkiye'de kültür filan yok..Kültürden bahsedebilmeniz için ortak sevinçlerden/üzüntülerden bahsetmeniz lazım..Böyle bir şey yok işte..Türklerin genelinin benimsediği bir din veya bir ideoloji yok..Türklerin bu karman çorman durumu,coğrafya ve tarihle açıklanabilir..
Haliyle böyle bir ülkede ''bisiklet kültürü'' söylemi afakidir..

@Çağdaş78
Her duruma müsaitiz,doğru ama bu durumda stabil kalamıyoruz..Bu oynaklığımızı somut olarak görmek isteyen,siyasilerin söylemlerine/eylemlerine bakabilir..
Çok basit bir şey diyeyim..1 hafta sonra cumhuriyet bayramı..Bu bayramdan rahatsız olan milyonlar var bu ülkede..Böyle bir ülkeyiz biz..

Geri