Scudo Sports

Dubai Turu 2015

arabistan da ki turlardan en iyisi umman bence, hem havası kuru temiz, dubai kadar sıcakta değil. tabi biz tv den bişey anlamıyoruz ama bisikletçiler için umman 10 numara

Scudo
2. Etap başladı, Özlenen ses Caner Eler yayında

Dediğim gibi Caner Eler de doğruladı sporcuların buraya gelirken açıktan para aldiklarindan bahsetti. Yoksa kimse buraya gelmez, Araplar hem şirketlere hem sporculara para vererek yapıyorlar bu işi. Dünya kupasında rüşvet olayına da inanıyorum ben. Kesinlikle iddialar gerçek, umarım kimse gitmezse o kupaya.

Elia Viviani ikinci etabı aldı. Geçen sene Turkiye Turunda da geçmişti Cav'ı.

Viviani nin en büyük şanssızlığı bence sky takımında olması.Sky takımı büyük turlarda mayo için uğraştığı için pek takımı sprinter üzerine kurmuyor.Bu da viviani için şanssızlık oluşturuyor.Cavendish de aynı sebepten skydan ayrılmıştı. Bence kendine başka takım bulup büyük turlarda sprinter olarak takınm onun üzerine kurulmalı boş sprinter değil. Kittel gibi büyük turlarda büyük işler başarabilir.Ayrıca cavendish gerçekten eskisi gibi sprint basamıyor.

türkiye turuna turuna döndü dubai. sprintte cav,viviani,guardini den başkası yok. cav dan anca bu kadar zaten, takımı olmasa yarış bile kazanamaz

Her takımda bir kaç spriter zaten var , Viviani diğer takımlarda sıradan bir domestik olaktansa Sky gibi bir takımda tek sprinter olmayı düşünmüştür. Cavendish ile bile başabaş gidebiliyor. Ayrıca çokda iyi maaş alıyordur Sky takımda.

@Raşit S
Katılmadım size, hiçkimsenin bir kereden fazla gideceğini zannetmem, üç gün sonra da sıkılırsınız bence... Yazın aşırı sıcak, klimalı mekanlar dışında yaşamak zor.

@Hasan SAYLIK
Benim anlatmak istediğim farklıydı aslında.Örneğin fransa turunda sky takımı sarı mayoya odaklanıyor.Sprinter odaklı bir takım değil.Giant ise kittel için ,etap kazanmak için takım kuruyor.Vivianide büyük turlarda kendini göstermek istiyorsa başka takımlarda kendini deneyebilir.Para önemli tabiki ama her bisikletçi(sprinter) büyük turlarda etaplar kazanmak ister.Viviani geçen sene liqiudias takımında sagan odaklı bir takımda kendine pek şans bulamıyorken neden sky takımına gitmiş aslında pek anlamadım.

Birincisi para ikincisi de takımın lider sprinteri olacağı için. Evet takım genel Genel klasman odaklı bir takım an iyi bir sprinter ki Viviani öyle kittel hariç tum sprinterler ile baş edebilir, Kristoff da iddialı olmaya devam edecek .

Dün ekranda yarıştan çok palmiye adasını izledik... Yol genel anlamda süperdi ama o bitiş öncesi yol neydi öyle... Yarışın bitişini başka yerde düşünememişler mi? Dikkat ettiyseniz araplar yarışa hiç ilgi göstermiyor... Yolların kenarları bomboş...

Bu durumda sporcuyu ya da kulübü yarışa getirebilmek için biraz para vermek doğal geldi bana...

Yokuş ile biten 3. Etabı sürpriz sekilde John Defenkolb kazandı. Valverde, Gilbert geride kaldı. Nibali ise hic kendini yormadı.

3. etap kısa bir tırmanışla bitti. Yaklaşık 5 saat sürdü.

1) Degenkolb (Giant)
2) Valverde (Movistar)
3) Lobato (Movistar)

4. de Lampreden biri oldu ama tanıyamadım (edit: Pozzato imiş)

Degenkolb yıkıldı tükendi devrildi resmen.

john degenkolb, eğimin %17 lik olduğu yerde müthiş atak yapıp, etabı aldı.
yowamushi pedal animesindeki naruko gibi sonradan attı kendini yere:) bisiklet bu işte..

Bugün 3. etabı canlı izleyemedim... Artık internetten bulacağız...

internette etapların videoları var mı? tam halini bulamadım da.

Degenkolb ortalama üstü bir sprinter yani Cancellara, Boonen vs gibi kişileri çok rahat geçebiliyor. Bugün gördük ki bu adam Philip Gilbert misali kısa yokuşlarda da hiç fena değil ne kadar kendini tüketsede yokuş çıkmak geliştirilebilecek bir özellik. Çok can yakıcak gibi gözüküyor Degenkolb, üstüne birde Sagan , Kwiatkowski gibi rakipleri de var işi hiç kolay olmayacak. Bir kaç seneye başka takıma geçebilir yada yeni bir Alman takımı izleyebiliriz peletonda çünkü doping olayları sonrası azalan Alman sayısı son 2-3 yılda çok hızlı şekilde arttı. Zaten Alman takımı olan geçen senenin Netapp-Endura takımı Bora-Argon 18 olarak değişti yükselebilecek bir takım düşüncesindeyim.

Geri