Dual kontrol kollar

mcaliskan23

Forum Bağımlısı
Tepki
239
Merhaba Arkadaşlar,
Dual kontrol fren vites kolları ile diğer fren vites kolları arasında fiyat farkını karşılayacak ne gibi bir fark var acaba tartışalım... Saygılar-sevgiler.....

Scudo

Murat CER

Forum Bağımlısı
Tepki
1.132
(+) arazide kontrol kaybı olmaksızın vites değişimi
(+) frenleme esnasında aynı anda vites düşürme
(+) muhtemelen hafiflik

kolları gözümün önüne getirince bunlar geldi aklıma...

• Beğen
Tepkiler: mcaliskan23

BF Okuru

Üye
Tepki
46
- karizmatik
- pahalı
- gereksiz

ama kullanımı çok zevkli. profesyonel anlamda artısı ne olur ne kadar olur, bilmiyorum. ama almadan önce iyi düşünüp uzun süre kullanacağınızı unutmayarak seçimizi yapmanızı öneririm. (frenleri ilerde hidrolik yapayım, ya da sıkıldım, sram'e geçeyim demek zor)

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Tepki
4.699
Bisiklet
Specialized
Dual kontrol kollar Kullanım olarak ilk başta pratik olsalarda Shimanonun genel yawaşlığı yüzünden bence vites değişiminde yavaş kalabiliyor ama kullanımları oldukça kolay...Ayrıca şunuda belirtmek isterimki dual kontrol kollar hafif değil aksine daha ağırlar...
Hemen bir örenek isteyen arkadaşlar altus vites kollarıyla xtr dual kontrol kolları tartarak aynı ağırlıkta olduklarını görebilirsiniz...

bisikletcanavari

Forum Bağımlısı
Tepki
1.243
Yarışlar için öneremiyecegim bir ürün.Ama kullanması oldukça eğlenceli rapidfire kollara nisbeten pahallı bir oyuncak olarak nitelendirebilirim.Eger bisikletini ciddi ciddi yarış için kullanmayacaksan gezilerde spor+hobi olarak kullanacaksan ve bunada para ayırabilecek bütçen varsa al derim.Ama illede gerekli olmazsa olmaz bir ürün olmadıgını belirtmek gerek.HA birde eger v tipi fren uyumlusunu alırsanzı ve ileride hidrolik tip frene geçmek isterseniz başınıza külfetli bir fatura çıkartacagınıda göz önünde bulundurmak gerek.
BEnce en büyük artısı dual controllerin oldukça ergonomik bir yapıya sahip olması.ÇEşitli el konumlarında rahatlıkla vites degiştirildini kullananlar bilir.Şu an tam olarak bilemicem ama 4 ay önce yeni bisiklet toplamak için hesaplar yaptıgımda herhangi bir dualcontrol kolun bir üst model rapidfire vites kolu+fren kolu fiyatına eşdeger oldugunu hatırlıyorum(en azından deore dualcontrol ile lx rapidfire arasında böyle idi)

mcaliskan23

Forum Bağımlısı
Tepki
239
SONuÇ: -Kullanması zevkli-kolay.
-Yarışçıya uymaz.
- Pahalı
- Fiyatıyla ağırlığı orantılı :)
-Paran çoksa al.
mı acaba ?

ismail issi

Daimi Üye
Tepki
118
bn deore dual kontrol görmüştüm bisikletcide bi baktım sanki aşınmış gibiydi biraz boşluk vardı o ileride sorun yapabilir bnce

Sinto

Forum Bağımlısı
Tepki
2.052
işte size shimanonun kendi dual kontrol kollarının videosu
(link)

• Beğen
Tepkiler: Bulunmaz

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Tepki
4.699
Bisiklet
Specialized
O boşluk azda olsa xtr da bile var hiç bir sorun olmuyo...2500km arazide kullandım bende LX vardı merak etmeyin...

• Beğen

Alican

Forum Bağımlısı
Tepki
739
Hehe:D
O boşluk fren kollarının vazgeçilmezi...
Bir sorun çıkarmayacaktır...Çağrı'nın arazi deneyimine kulak vermenizi öneririm...;)

Ayrıca Dual kollar bence gereksiz ve ağır...Onun yerine "trigger" bir vites kolu ve kafanıza göre fren kolları daha mantıklı...
Hele benim gibi frenleriniz farklı farklıysa çok daha iyi oluyor...;)

• Beğen

bisikletci

Forum Bağımlısı
Tepki
379
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
bende kararsız kaldım yahuuu.. bi diorum hafif olsun v fren kullanayım diger taraftan hidrolik disc ve lx dual kollar.. kafam karman corman .

sınavlar var zaten hoca anlat olum bildiklerini yani yaz ben yazacam artık kagıda söyle

acaba mavic crossmax xl + v fren
lx hidrolik dual control scott tekerlek setşi
o kagıda bile ne alsam die yazarım heralde ..

Tepki
0
ben deore dual kontrol almayı düşünüyordum taki bu konuyu okuyana kadar ama şimdi de ne alıyım diye düşünüyorum bana ne önerirsiniz

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Tepki
5.441
Rapidfire, 2007 modellerde geri dönüş yaptı 1 ay içinde piyasalarda olurlar onları beklemenizi öneririm...

onaran

Daimi Üye
Tepki
27
bende lx rapidfare kullanıcısıyım; ondan önce xt dual kol kullanıyordum hiç memnum deildim açıkçası....

L.Yağiz

Daimi Üye
Tepki
68
valla bende rapidfare kullanıyordum ilk olarak ama sımdı dual kullanıyorum daha rahat calısmasından zevk alıyorum, tam benlık yanı sımdıde hıdrolıge gectım bu bıle dual oldu

austa1959

Üye
Tepki
30
arkadaşlar bende bir aydır (386 km.) deora dual control kullanıyorum.fren çok yumuşak viteslerde dokunuşla değişiyor.yani olumlu gibi.ağırlık fiyat konularına bir şey diyemiyeceğim.serbest sürücü olduğum için benim hoşuma gitti.bu süre içinde ciddi bir olumsuzlukta görmedim.

İdris ACA

Forum Bağımlısı
Tepki
1.425
bende lokman kardeşimden aldığımdan xt dual kolları taktım bisikletime.hem bisiklete ayrı bir hava kazandırdı hemde kullanımı çok zevkli ve rahat

bisikletci

Forum Bağımlısı
Tepki
379
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Ewet mchael görünüm acısından cok hos bi havası var xt dual kolların .. BEnde dun bi kullandım dual kol xt nin ne bilim eski sistem daha guzel yada alıskanlık mı acaba dicem eski sistem bence cok daha guzel .. sonuc olarak ben dual kolları begenmedim normal sisteme dönmek için ugrasıorum ve satıcam sanırım dual kolları .. yerine eski sistem alıcam ..

Bence almak isteyen arkadaslar görünüşe aldanmayıp bi kullansınlar ... Tabi hangi modeli alcaksanız onu kullanın lx xt xtr vs...

Frenleme cok hos fakat vites degişimi bi garip yukarı asagı enteresan :D