Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dry Lube, Wet lube farkı?

Tepki
6
Merhaba arkadaşlar,

Bisikletimi yeni almış olmama rağmen zincirini hemen berbat ettim, kumsala çekmiştim rüzgardan ötürü tüm zincir kum olmuş : /

Neyse tecrübeyle öğreneceğiz bazı şeyleri :) Şimdi soruma gelecek olursam, öncelikle kiri almak için Würth Balata ve parça temizleyici kullanacağım. Yağ olarak da Motorex Wet lube veya dry lube arasında kaldım. Açıkcası yağmurda pek kullanacağımı düşünmüyorum ama forumda bazı arkadaşlar wet lubeların daha akıcı olduğunu söyledi. Drylarda zincirlerden hemen ses geliyor filan diyenler var. Sizin fikriniz nedir acaba wet mi kullanayım dry mı?

Ayrıca ek olarak bisikleti yağlarken bakım standına ihtiyacım olacak, tavsiye ettiğiniz ucuz, iş görecek bir taşıyıcı var mı?

Birde tüm alışverişi internetten yapacağım, bu ürünleri bulabileceğim önerdiğiniz bir site var mı? Yeşilbisikletten almayı düşünüyorum şu anda würth'ü bir tek orada bulabildim..

Teşekkürler, keyifli pedallamalar...

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Scudo
@Enes Topçu

Bisikletinizin zincir, aynakol ve arka aktarıcı temizliği için fren balata temizliyicileri gayet güzel iş görür. Tavsiyem elinizdeki gibi iyi markaların örneğin würth, berner, technolith gibi iyi markaları tercih etmeniz.

Mazotu da denerseniz oldukça ucuz ve daha derinlemesine temizlik sağladığını göreceksiniz. Derince bir eski plastik kap içinde (örneğin yoğurt kabı olabilir) ince ama sert kıllı bir boya fırçası ile temizlemek istediğiniz parçaların en ince yerlerine kadar tertemiz olduklarını göreceksiniz. Temizlikten sonra parçaların mazotunu güzelce süzdürüp biraz da uçmasını bekledikten sonra yağlamanızı tavsiye ederim. Çünkü mazot yağı çözeceğinden parçalar üzerine tutunmasını engelleyecektir.

Yağ için de şunu söyleyebilirim. Hem wet lube hem de dry lube kullandım. Wet lube kiri çabuk toplar hamurlaşır. Dry lube ise kuru kaldığından kir toplamaz ama wet lube kadar kalıcı ve kaygan değildir.
Ben şu anda würth'ün dry lube yağını tüm vites sistemine güzelce yedirerek üzerine sadece ıslaklık ve kayganlığı arttıracak çok az miktarda wet lube kullanıyorum.

Dry lube yağları tek başına kullanmamaya çalışın veya kullanırsanız en az iki binişte bir tekrar yağlamayı unutmayınız.
Bisikletinizin zincirini sık sık kontrol edin. Üzerindeki yağda katılaşma ve pislik toplanmaya başladığında hemen temizleyiniz. Biriken pislik içindeki kum tanecikleri zincir, aynakol ve arka aktarıcı dişlilerinizi aşındırır.

• Beğen
Tepkiler: Halil Karaca
Tamam anlaşıldı benım wet almam gerek çünkü iki binişte bir tekrar yağlamak gerçekten zahmetli bir uğraş olacak gibi, ayrıca ekonomik boyutu da var tabii.

Tavsiye edeceğiniz bakım standı var mı acaba? Yada bu işi bakım standı olmadan yapmamızın bir yöntemi var mı? Linklerden izlediğim kadarıyla pedalı havada çevirmemiz filan gerekiyor...

Bisiklet teşhiri için kullanılan bisiklet ayaklıkları var. Arka qr'lara geçirilen tipte olanlar. Fazlası ile işinizi görürler.

@Berke ÖZTÜRKMEN

Teşekkür ettim de, ürünü internetten alacağım için resimlerden hangisinin sizi bahsettiğiniz işi yapabileceğini pek anlayamadım :eek:

Bu linktekilerden hangisi bahsettiğiniz işi görür acaba?

(link)

Geri