Scudo Sports

Downhill mi, dirt jump mı?

Tepki
0
İsim
bekir gençer
Bisiklet
b'Twin
Ben arazi yollarda yokuş aşaşağı gidiyorum ve rampa gibi yerlerden uçuyorum ara ara yokuş çıkmamda gerekiyor.Şuan elimdeki bisiklet btwin 340 ve kullanım şeklime göre bir bisiklet değil.Sizce dirt jump bisiklete mi geçmeliyim downhill bisikletine mi?Yada başka bir bisiklet türü mevcutsa beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Scudo
Arazide kullanıyorsan downhill daha uygundur. Zira ortasında süspansiyon olduğu için bisikletle düz zemine indiğinde hem inişin rahat olur hem de kadroyu zorlamazsın. Dirt jump adı üstünde daha akrobatik rampa atlayışı vb. konusunda kullanılabilir. Yani en azından benim bilgim ve fikrim bu kadar. @Burak uzun seni daha net bilgilendirebilir.

Arkadaşın sorusunu destekleyerek konu kirliliği olmaması açısından başka bir soru da ben sormak istiyorum,downhill yapmak için ciddi paralar harcamamız gerekir mi?,tabi ki her çift amortisörlü bisikletle downhill yapılmaz ama bir rockrider 500s bu sporu başlangıç seviyesinde yapmak için uygunmudur ya da uygun bütçede(benim için 1000-1500tl) çok ekstrem hareketler yapmamak şartıyla uygun dayanıklılıkta bir downhill bisikleti alınabilir mi?.2 senelik bmx ile street geçmişi olan birisi bu sporu yapmakta çok zorlanır mı ?
Yaklaşık 3-4 aydır araştırıyorum ancak tecrübeli arkadaşlar kafamdaki soru işaretlerine çözüm bulursa çok sevinirim.

@Burak07 street gecmısının olması dh ı daha cabuk cozup daha teknık seylerı ogrenmeye yardımcı olur. Butce olarak baya para ayırmalısınız ortalama 7 8 bınlerden baslıyor ki kur arttı vs daha fazla su an. @bekir gençer downhıll senın soyledıgın seyler ıcın ultra luks kacıyo dj tarzında bır bısıklet mesela scott voltage gıbı baslangıc sevıye dj ıle dedıklerını yapmak mumkun :harika:

Yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Büyük ihtimal dj bisiklet alacağım hem şehirdede kullanabilmek için ayrıca bir sorum daha olacak fullface kask almam gerekiyor.250 tl bütçem var kask için ne önerirsiniz?Yurt dışından almak istemiyorum onuda belirteyim.

@bekir gençer

1) Sitede 2 rengi daha var: (link)

2) Bu da çenesi çıkan modellerden ama bildiğimiz ff kasklar kadar sağlam olmadıklarını okumuştum. Bir araştır istersen. (link)

Selamlar.

@CemKurt

Kali alacağıma chainreaction'dan aynı paraya Fly ya da 661 alırdım daha kaliteli ve estetik. ve en fazla 1 haftada eline ulaşıyor.

Ayrıca o cratoni fullface değil, insanları kandırmaya çalışıyorlar, 2 ye ayrılıyor o kask yol bisikleti kaskı gibi de kullanılıyor. Düşünce bir güvencesi yok ve freeride için uygun değil.

@bekir gençer Yurtdışından 75 euroyu geçen ürünler için %50'si oranında vergi koyuyorlar yeni yasa gereği.
Ürün 1500 euroyu geçiyorsa direk olarak gümrük el koyuyor gidip ürünün yarısı kadar para harcayıp (gümrükçü, harç, vergi vs.) ürünü Türkiye fiyatına alıyorsunuz hemen hemen. Günlerce ve kilometrelerce gittiğiniz yol da yanınıza kar kalıyor.

öncelikler dirt jump ile temel haraketleri öğrenmelisin.

Geri