Scudo Sports

Downhill bisiklet seçimi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Merhabalar. Kendime downhill yapabilecegim bisiklet arıyorum ve aşağıdaki üç bisikleti buldum.

2014 Giant Anthem 29 ER 3

2015 Scott Spark 960

Giant Trance 27.5 3

Bir de Giant Trance 27.5 3 için sadece M boy bulabildim. Kilom normal, boyum da 1.78 bana küçük gelir mi? Bu 3 bisiklet için fikriniz nedir, hangisini seçmeliyim?

Scudo
şahsi fikrimi belirteyim,hiç biri downhill bisiklet değildir!

Dogrudur ama full suspension olarak fiyatlari uygun bunlari bulabildim. Ileri seviye de degilim. Elimdeki hardtail dan cok daha iyi performans verecek bir bisiklet ariyorum.

Merhaba bu söylediğiniz modeller downhill değil.
Downhill denilen bisiklet bu:

http://flowmountainbike.com/wp-content/uploads/2014/06/Scott-2015-41.jpg

@CemKurt
Bisikletlerin donanım listesini de yazabilirseniz fikrimi belirtebilirim.

evet enduro deseniz daha isabetli olur.

Heves kaçırmak gibi olmasın ama içlerinde Enduro da yok. Önce 29'' leri eleyin. İçlerinde enduroya en yakını da Trance 27.5
Amacınız tam anlamıyla downhill e başlamaksa freeride modellere bakın internette uygun fiyatlı 2.el freeridelar mevcuz. Scott voltage gibi.

@CemKurt

Trance daha mantıklı görünüyor.

Arkadas önce downhill diyor ama downhill bisikletinin ne oldugunu bilmiyor, sonra enduro diyorlar ve kararini downhilden direk enduroya ceviriyor ama iclerinde tek enduro trans oldugunu bile bilmiyor.
Benim görüsüm, önce arkadasin ne yapacagina karar vermesi gerekir ve karar verdigi tarzdan youtubede biraz bilgi almasi gerekirki acaba bu spor tarzi bana uygunmu diye ve sonra karar verdigi zaman burada istedigi bilgileri alabilir.

Neyin ne oldugunu bilmeyen birine öneride bulunmaniz bence mantiksiz.

Lutfen yanlis anlasma olmasin.

Dostum arkadaşların belirttiği gibi Giant Trance 27.5 diğerlerine oranla özellikle geometri açısından daha uygun.

@Murat Cömez babam yaşında adam olarak benim açtığım başlık altında direk benimle muhatap olacağına üçüncü kişiymişim gibi konuşuyorsun, komik duruma düşüyorsun. 4 aydır çok ciddi bir şekilde zaman ayırarak bisiklet sürüyorum (hardtail'imle). aynı zamanda bayadır internetten araştırma yapıp gerek videoları gerekse forumları takip ediyorum ÖĞRENMEK İÇİN. ne yazık ki enduro-downhill farkını ayırt edecek düzeyde öğrenememişim ki bunu cevap yazan nazik arkadaşlar sayesinde artık öğrendim, sağ olsunlar. ben bu foruma içinde barındırdığı insanların her gün yolda tanımadığım halde selamlaştığım diğer bisikletçi kardeşlerim gibi olduğunu varsayıp öğrenmek, eğlenmek, arkadaşlık kurmak için geldim. O yüzden bu üslubunu benim gibi bir aceminin tecrübeli bisikletçilerden bilgi alma maksadıyla açtığı bu başlıktan uzak tut.

@CemKurt
Bu foruma baslik aciliyorsa bende yazarim ki size hic bir kötü birsey yazmadim. Ben zaten yorumumu diger arkadaslarin yorumlarina yaptim. Eger actiginiz konuda benim yazdigim gibi seyler duymak istemiyorsaniz konuda acmayacaksiniz.
Daha dün üye olupda burada tanimadigin insanlara yanlis sözler kullanmasan iyi olur ki bir gün o insallara isin düserse sormayada yüzün olsun. Bu benden sadece bir tavsiye.;)

@Murat Cömez belki işim düşer diye bana yapılan saygısızlığa susacak şekilde yetişmedim çok şükür. yazdığınız cevabın üslubu yanlıştı, ister kabul edin ister etmeyin. yukarıdaki arkadaşların nazik ve içi dolu cevapları sayesinde bugün bisiklelle ilgili yeni şeyler öğrendim, sizden de aynısını bekliyorum sadece. bu forumda da kurallara uyduğum müddetçe, verilen cevaplarda saygı arayarak, kimseye konu açıp açamayacağımı sormadan kalmaya devam edeceğim.

İyi akşamlar.

@CemKurt
Saygisiz birdefa sizsiniz, ben kimseye burada saygisizlik yapmadim bu bir, size konu acarken birilerine sorun demedim bu iki. Konu sizinde olsa, bende hangi konuya yorum yazacagimi kimseye sormadan yazarim buda sizi ilgilendirmez, buda üc.

Sizede iyi aksamlar,

Geri