Down olympos ii (antalya - tahtalı)

Tasogare

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Nisan 2015
Mesaj
1.013
Tepki
1.340
Şehir
İzmir
İsim
Mugen
Selamlar,
Antalya tahtalı Dağı'nın zirvesinden eteklerine kadar gazozuna kapışma ilginizi çekiyorsa organizasyon sayfasına göz atabilirsiniz.
(link)

Parkur hakkında biraz bilgi vermek gerekirse, sorumluluğu ve olası kazaları en aza indirgemek adına freeride ve downhill parkurlarından alışkın olduğumuz gapler( büyük sıçrayışlar yapmanızı gerektiren rampa ve atlayışlar) ve rockgardenlara (kayalık Sarp arazi) bu parkurda pek yer verilmiyor. Yukarı çıkarken teleferikten ücretsiz yararlanabiliyorsunuz, en dezavantajlı yönü ise sık ağaçlar nedeniyle parkuru temizlemek oldukça zor ve meşakkatli bi iş, bu nedenle kaygan ve sivri minik sevimli kayacıklarla gayet içli dışlı olacağınız bi parkur katılımcıları bekliyor, sıçrayışların az ve parkurun çok kaygan olduğu böyle arazilerde alışkın olanlar için SPD flat pedal lara nazaran daha güvenli ve konforlu yol almanızı sağlayabilir. Şahsi görüşüme göre güzel çalışan ve sag limitleri kilonuza göre minimuma ayarlı (%20-23 max SAG travel) ön amortisörlü hardtailinizle, dilerseniz siz de bu organizasyona dahil olabilirsiniz. Tahtalının havasını ve manzarasını muhakkak görmelisiniz, özellikle zirvede gölgenin az olması nedeniyle sıcağa dikkat edilmeli, mümkünse çadırınızla ve gece üşümemek için mont ve kalın kıyafetlerle kolay kolay unutamayacağınız bi gökyüzü manzarasına tanık olabilirsiniz, zirveye çıkmadan önce buz gibi kaynak suyundan tadabilir ama zirveye çıktığınızda muhtemelen pet suya talim edecek :) , ya da keşfetmeye açıksanız yörüklerin kampları yakınındaki çeşmelerden su içebilir, konuk severliklerine şaşırdıktan sonra müthiş tereyağları ve ayranlarından tadabilirsiniz.

image.jpg
 
Scudo

Koray Yılmaz

Daimi Üye
Kayıt
4 Temmuz 2011
Mesaj
345
Tepki
146
Şehir
Bakırköy/İstanbul
Bisiklet
Specialized
Keşke daha önce ve daha yoğun bir duyuru yapsaydınız... Gerçekten çok keyifli olacak gibi görünüyor katılacak olanları kıskandım....
 
  • Beğen
Tepkiler: Tasogare

Tasogare

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Nisan 2015
Mesaj
1.013
Tepki
1.340
Şehir
İzmir
İsim
Mugen
Önümüzde geniş bi zaman var aslında, yoğunluğu sağlayacak şey ise katılımcı ve izleyicilerin ilgisi :) gerisini zaman gösterecek ama desteklenen ve ilgi gören bir organizasyon için, sponsorlar kaynağı büyütüp, organizasyon'u geliştirmeye istekli davranıyorlar, onları harekete geçirecek tek şey insanların ilgisi, ve organizasyona iştirak edecek bir kitlenin olması.
 

Koray Yılmaz

Daimi Üye
Kayıt
4 Temmuz 2011
Mesaj
345
Tepki
146
Şehir
Bakırköy/İstanbul
Bisiklet
Specialized
10 gün gibi bir zaman var kabul uzun bir zaman olabilr ama 19 mayıs haftası ve insanlar daha önceden planlarını yapıp 4 günlük bir tatile kaçıyorlar (en azından ben :) )Bir de mekan antalya olunca bunun planlamasını daha erken yapmak gerekir gibi geliyor bana... inşallah tekrarı olur da seneye orada olabilirim...