Scudo Sports

Dövüş sporlarıyla ilgilenenler

9 yaşından 18 yaşına kadar aktif judo yaptım. Sonra yağmurlu bir günde koşarken su dolu rögar kapağının olduğu çukura yarım bastım (Burada belediyeyi iyi niyetlerim ile anıyorum. Kapak ile yol arasında 15cm boşluk vardı) ve topuğum 4mm kaymış hastanede doktorun çok ilgisiz ve özensiz davranışı sonucu ameliyat olmak istemediğimi belirttim ve aktif spor yapamazsın dedi. alçı ayağımdan çıktıktan sonra ilk zamanlar da koşamıyordum. Askere gittim birde komando olarak orada baktım ki sorun geçmiş, askerden sonra tekrar başladım :)

Şunu da belirtmek isterim savunma sporlarıyla uğraşanlar çok sakin insanlardır. Öyle herşeye hayt höyt etmezler

Scudo
ben boks yapıyorum. şu anda sağ el baş parmağım kırık. eldivensiz kum torbasına vurunca kırıldı. dövüş sporları güzelde zararı çok insana. en iyisi bisiklet.

@Onur Ali İmren
dostum gaze gelip vurmadım. terleyince ayağım kaydı kloşe yapayım derken üstü geldi yumruğun. şimdi tedirginim inşallah eskisi gibi olur parmak :(

Full contact yapıyordum bıraktım 2004 de istanbul birinciliğim var kickbox ta ama şu an dersen hiç bi şey yapmıyorum o eski halimden eser yok şimdi

Ben eskrim biliyorum. Sopa , kılıç , bıçak, flöre, değnek şöyle hafif uzunlukta herhangi bir şeyle karşındakini bertaraf edebiliyorsun.
Tabi öncelik savunma. Kavga kaçınılmazsa ve düşmanın elinde kesici delici alet varsa, sen de kendini koruyabileceğin uzunlukta bir şey varsa, vay düşmanın haline, önce parmaklar sonra kürek kemikleri eklem yerleri derken bertaraf...
dövüş dalları spor olarak kalırsa daha iyi olur düşüncesindeyim

7 yıl Taekwondo yaptım. Artık pek Taekwondo'yla ilgilenen de kalmadı, genel olarak kick box ve fitness yaygın gençler arasında. Uzakdoğu sporları eskiden daha yaygındı...

@taner07 katılıyorum. yeni çıkan mma tarzı oluşumları savunamayacağım. izlencesi, seyir zevki yüksek karşı çıkamam ama, bir dövüş sanatı olmadığını düşünüyorum. bu konuda uzak doğu dövüş sanatları çok iyi örnek. spor salonlarında çok göz önüne getirilmemesine rağmen, bu sanatların %40 ı taktik ve hareketlerse %60ı felsefesidir. bu sporlardan herhangi birine kendinizi adarsanız yemek yerken vs. bile o sporun öğretilerine göre yaşamanız gerekir. dövüş sanatı öyle birşeydir. @kivilcimb yani dövüş sanatları dediğiniz gibi savaşa yön vermekten ziyade, hayatı düzene sokmaya yöneliktir.

Ağır sıklet boks yaptım 5 sene. sonra daha ilerisi olmadığı için bıraktım.

15 yıldır Taekwondoyla ilgileniyorum milli sporcuyum fakat araya üniversite girince aktiflik kalmadı tabi ki. Beden eğitimi öğretmeniyim öğrencilerime taekwondoyu öneriyorum. Olimpiyat sporu olmasından ötürü yada çok sevdiğimden ötürü ikisi arasındaki ilişkiyi ayırt edemiyorum fakat yeni nesilin kick boks gibi bir sporla ilgilenmesinden yana değilim. Uzak doğu sporlarının özellikle yaygın olarak karate taekwondo judo gibi branşların savunma sporu ve kurallara bağlı olarak yürütüldüğünden masum geliyor. İleriye dönük yapılan sporlarda sanırım yerininde önemi büyük olmalı diye düşünüyorum.

Şu aralar bende aikido eğitimi almak istiyorum aslında var mı bildiğiniz İstanbul da bir yer?

@barbaros soylerkaya
inşallah :)
Benim gideceğim salon hemen hemen kesinleşti gibi daha şimdiden.. Alternatifi de kesin :))

Sen hangi dojodasın?

(link)

Mrb arkadaşlar yaklaşık 14 yıl kadar bu sanatla uğraştım 14 yıl sonrada yeniden başladım. Türkiye'de maalesef değerler ve değerlendirmeler çok farkli.
Ayhan hoca geldiği noktada yurtdışında Japonya dahil olmak uzere pek çok ulkede her sene seminerler veriyor.Turkiyede sor kim tanır:))
İki dojo var biri etiler Şişli Terakki vakfinda
Diğeri benim gittigim Altunizade yapikredi korusunda ormanin icinde koç spor clubunde gerçekten cennet gibi bir ortamda. İnternet adresinden detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
Buradan aikidoya emeği geçen tüm hocalarıma saygılarımı sunuyorum.
Barbaros soylerkaya

• Beğen
Tepkiler: CaGe
Bursadayken jeet kune do, wing tsun ve tae kwon do yaptım, şimdi erzurumdayım. Burada kyokushin karate yapmak istedim ama kursunu bulamadım, sadece şotokan vardı ben de kick boksa başladım

Geri