Dört Güzeller-751D-751-NG 101 SRD-SUB30

Cahit Türk

Daimi Üye
Kayıt
10 Ekim 2010
Mesaj
248
Tepki
128
Şehir
İZMİR
Bisiklet
Salcano
İlk göz ağrım, unutamadığım bisikletim. Altus-Acera donanımlı, beyaz jantlar, disk fren ve kıpkırmızı rengiyle görselliğine hayran olduğum bisikletim.

(link)
İlk gün yere göğe sığdıramadım, saatlerce seyrettim. Alyan anahtarım olmadığından ilk gün gidonu birleştiremedim.
(link)


İkinci Bisikletim; 2009 SEDONA 751
Donanım Deore+Alivio, XCR .En iyi performans aldığım bisikletim, bisikletin tadına vardığım bisikletim.

(link)


(link)

Üçüncü Bisikletim; 2009 Salcano NG 101 SRD (tora, X9, Juicy 5)
Büyük beklentilerle aldığım ama kadrodan gelen ses, maşanın eksik yağı, ve çekiş sisteminde yaşadığım sorunlar yüzünden beni hayal kırıklığına uğratan ve elimde en kısa süre kalan bisikletim. Yağ ekleyene kadar maşa kilitlemesi ve reboundu düzgün çalışmadı. 14" kadronun küçük gelmesi de ayrı bir sorun olmuştu.:boese157:


(link)

Dördüncü Bisikletim; 2009 SCOTT SUB 30
İlk bisikletimden beri 28"e geçmeyi düşünmekteydim. 4. bisikletimde nasib olacakmış. İlk hibrid bisikletim. MTB den sonra hızı, ataklığı, hafifliği mükemmel. Ancak amortisörsüz olmadı, bir türlü ısınamadım. Sonuç; Satılık:(

(link)

(link)



Veee Sonuncusu, Volume 5; Drag The Bomb

Evet hardtaili, rijit hibridi denedik. Artık sıra full suspensionda ama bunca bisikletten sonra beklendiğinin aksine oldukça mütevazi olacak. Ama henüz ayağa kalkamadı. Acera ve XCM ile toplamayı düşünüyorum. Eski hevesim kalmadı nedense, artık markete gidip gelmeye, kampüs içinde gezmeye niyetliyim. Sonu iyi bitmedi ama burada da bitmedi. SLX li Epicon lu bir bisiklete de sahip olmak istiyorum. O da olur zamanla, belki bütün isteğimi tekrar canlandırır belki..

(link)
 
Scudo

murat ırmak

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Şubat 2010
Mesaj
476
Tepki
214
Şehir
kütahya
Herşeyi tatmışsınız. Bence en güzeli bu bisikletten sonra iyisimi birde yol bisikleti toplayın birde onun tadına bakın...
 
  • Beğen
Tepkiler: Cahit Türk

Cahit Türk

Daimi Üye
Kayıt
10 Ekim 2010
Mesaj
248
Tepki
128
Şehir
İZMİR
Bisiklet
Salcano
@Murat Irmak

SUB ı almadan yol bisikletine niyetlenmiştim, ancak ince lastikle rahat edemeyeceğimi düşünüp bunu aldım. Nitekim memleketimiz yollarında ince lastik ve rijit sabit kadronun pek de iyi bir seçim olmadığını anladım. Mtbye geri dönüyorum. Artık mazgalları çapraz geçmek ve her engelde yavaşlamak zorunda zorunda kalmıcam.
Ve şunu anladım ki Mtb sizin disiplininize uyar, yol ve tam sabit hibridde ise siz onun disiplinine uymak durumumda kalıyorsunuz.

Mtb= daha fazla özgürlük;)
 
  • Beğen
Tepkiler: murat ırmak

five

Part time turcu
Kayıt
29 Temmuz 2005
Mesaj
1.453
Tepki
3.958
Yaş
52
Şehir
İstanbul-Bostancı
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba,

Sub'ın hibrit tanımına tam olarak uymadığını düşünüyorum. Sabit kadro ve ince tekerlerle asfalta (yol) yatkın bir bisiklet. Sub yerine Scott Sportster, Giant X-Sport veya Corratec X-Trail serileri gibi daha hibrit bir model seçseydiniz belki de 28" maceranız bu kadar kısa sürmeyebilirdi. Ama şehiriçi için 26" daha kıvrak olacağından tercih edilmesi daha doğru da olabilir.

Bisikletlerinizin herbiri ayrı bir tecrübe katmıştır eminim ve insan bazen kullanmadan neyi "istemediğini" de tam olarak anlayamıyor.

Kazasız ve keyifli turlar.

five
 
  • Beğen
Tepkiler: Cahit Türk

Cahit Türk

Daimi Üye
Kayıt
10 Ekim 2010
Mesaj
248
Tepki
128
Şehir
İZMİR
Bisiklet
Salcano
@five

Evet aynen dediğiniz gibi, herbiri ayrı bir tecrübe kattı. Ve tam olarak ne istediğimi bu kadar tecrübeden sonra anlayabildim. Denemeden olmuyor. Bahsettiğiniz modellerden birini kullansaydım dediğiniz gibi 28" maceram devam ediyor olabilirdi.

Teşekürler Five.
 
  • Beğen
Tepkiler: five

Recep TOPAL

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Şubat 2010
Mesaj
1.049
Tepki
1.003
Şehir
Samsun
sonuncu bisikletini ne zaman toplıcaksın? bu bisikletin içlerinde en ağır olanı olacaktır.inşallah menmun kalırsın...
 

umutkahraman

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Ekim 2009
Mesaj
2.331
Tepki
1.304
Şehir
İNEGÖL-BURSA
Bisiklet
Geotech
ben daha 2. yi alamadım.sizin maşallahınız var.iyi günlerde kullanın.
 

Atagün Elma

Forum Demirbaşı
Kayıt
22 Ocak 2009
Mesaj
531
Tepki
317
Şehir
Adana
Bisiklet
Diğer
Hepsi ayrı özelliklere sahip,hepsi ayrı tecrübe ama!Bence gerçek güzelliği hiç tadamamışsın.Eğer zevk almak ve heyecan istiyorsan daha dinamik,daha rijit,daha akıcı özellikleri denemelisin....