Scudo Sports

dönüşlerde yardım

salcano

Aktif Üye
Tepki
24
Bisiklet
Salcano
bir yol var çok virajlı bir yol eskiden o dönüşleri hıphızlı yere yatarak dönüyordum fakat şimdi dönemiyorum korkuyorum sanki eskiden yapışıyordum yere. bisiklet eskisi gibi dönüşlerde iyi değil. Döndümü virajlı yolun dışına çıkıyorum.Bu bir bisiklet sorunumu yoksa psikolejik mi? İyi dönmem için napmalıyım?

Scudo
@salcano

bisikletin kadro açılarıyla, lastiklerle ve yolun durumuyla alaklı.tabi biraz da cesaret gerektiriyor :)
birkaç tane taktik;
-viraja girerken yere değil de virajın tam içine odaklan
-viraj öncesi yavaşla, virajda fren sıkma, çıkışta hızlan
-yerde taş, kum, mazgal vs durumuna dikkat et

şimdilik aklıma gelenler bunlar :)

• Beğen
Tepkiler: UMUT ALAÇİÇEK
aynılarını yapıyorum ztn onu kendim çözdüm:D hiç biriyle alakası yok herşey süper ben cesaret edemiyorum

ark var virajda fren sıkıyo sıkma diyorum anlamıyo sinir oldum ya:boese157:

arkadaşın umarım en kısa zamanda anlar bunun önemini bir kaza geçirmeden.
senin için düz, boş ve lastiğin asfaltı iyi tuttuğu bir yolda yatırma denemeleri yapmanı öneririm.hızlan ve sürekli sağ sol yap.lastiğin yolu tuttuğunu görünce kendine güvenin artacaktır. :)

İyi viraj almada en önemli etken bence lastikler. Slick lastiklerim eskidiği için sertleştiler. Sertleştiği için de yolu artık eskisi kadar iyi tutamıyorlar bu nedenle de virajlarda eskisi kadar yatamıyorum. Geçen gün çok aşırı yatmamama rağmen virajda ön tekerleğim dışa doğru kaydı ve zor toparladım. Lastiğin eskimekten yarılmasını beklememek lazım. Eskidimi yenisiyle değiştirmeliyiz. Lastik masrafından kaçınayım derken arka aktarıcıyı dağıtabiliriz veya kötü bir kaza geçirebiliriz.
Kısacası donanımın sınırlarını ve kendi sınırlarımızı zorlamak kötü sonuçlara yol açabilir. Bunun farkında olmalıyız.

Herkese iyi pedallamalar.

• Beğen
Tepkiler: UMUT ALAÇİÇEK
bikeskills in santa cruz , fox, wtb sponsorluğunda hazırladığı sürüş eğitim amaçlı "nasıl yapılır" videolarından ünlü downhill cilerden Joe Lawwill in anlatımını yaptığı temel dönüş teknikleri videosu, bazı ufak püfleri buradan görebilirsin , (en başta çıkışlarda dönüş, sonrada inişlerde dönüş var) yabancı dilin olmasa bile viraja doğru giriş çıkış açıları bisiklet pozisyonu vs yi anlarsın

hafif direksiyeonu kırıp bisikletide hafif yatırırsan bişi olmaz

@zürey
evet zaten ben hep sıcak asfaltta sürüyom yani teşekkür bilgiler için

@bachibouzouk
benim virajlar böyle değil benimkiler bir kere asfalt ve geniş böyle bişey bak şimdi 60 70 le gidiyorum bir fren bisiklet 40 iniyo aşadan ufak bir köprü geçiyor köprünün orası alçak örnek bir resim koyarım

bisikletle hiçbir alakası yok o kişiye bağlıdır kişi bisikletin tekerlerinin kayacağını ve düşeceğini düşünüp dönerken bisikleti yatırmaya korkar ama alışırsan yaparsın zamanla

1. Bu isi kasksiz yapma.
2.Biraz daha cesaret, kim tutar seni :)
3. Lastikler cok önemli...
4. Bol sans...:)

Geri