Scudo Sports

donma olayı

barhan

Daimi Üye
Tepki
603
Bisiklet
Diğer
Çarşamba günü -11 derecede 10 km si tırmanma olmak üzere 34 km yol gittim.Uzerimde 2 kat polar ve rüzgarlık vardı.Eve girip rüzğarlığı çıkardığımda dıştaki polarımın üstü, tamamen donmuş terle kaplıydı! (Kar maskesi ,kayak eldiveni ve adidas thinsulate bot olmasaydı belkide donmuştum).Eşimden sağlam fırça yedim . Sanırım nisan ayına kadar bisiklete ara vereceğim.
not:evde yatay bisikletle antremana devam.

• Beğen
Tepkiler: kemal0139
Scudo
@baranozhan

Geçmiş olsun. Çılgınca bir iş yapıp ciddi bir tehlike atlatmışsın. Ben şahsen hava sıcaklığının +9 derecenin altındaki havalarda bisiklet sürmeye karşıyım. Çünkü bisiklet üzerindeyken soğuk hava vücudumuza çarptığı için soğuğu daha da soğuk hissediyoruz.

Ben olsaydım umrumda bile olmazdı; "ekstrem maceraya devam" derdim.

donma normaldir. muhtemelen üzerinizdeki ruzgarlık teri dısarı atmayan cinsten bir kumaştı. terde en soguk yer olan ruzgarlıgın iç yuzeyi ile polarınızın arasında kalıp soguktan donmuştur. muhtemelen sıcak oldugunuz için üşümemişsinizdir ama eşinizi yanıltmıştır.
soguk havalarda antrenman biter bitmez eve girip ılık dus aldıgınız taktirde hastalanma riski pek gormuyorum ben.
iyi surusler...

• Beğen
Tepkiler: barhan
Tuonela dediği gibi teri dışarı atan astara sahip bir dış katman kullandığınız takdirde bu şekilde bir durumla karşılaşmassınız sürekli hareket halinde olacağınızdan dolayı zaten hasta da olmamışsınızdır:) pedallamaya devam bence:)

Hasta olmadım gerçekten.Keşke soğuğu yollayabilsem kargo ücreti hiç sorun değil.

• Beğen
Tepkiler: kemal0139
Bisiklet neredeyse her türlü hava koşulunda binilebilir bir araçtır.
-10 biraz sert gelse de, uygun donanım ile sanki +10C'de biniyormuş gibi hissedebilirsiniz.
Antifriz etkisi yapacak Pekmez, incir, pestil, ceviz, antep fıstığı, badem gibi gıdaları hem biniş öncesi hem esnasında tüketirseniz, yüksek enerji ve ideal yağ içerikleriyle vücut ısınızı artırmış olacaksınız.
Ayrıca biniş günü, öcesinde, esnasında ve sonrasında olsun, bol ılık su tüketmelisiniz.Bu sayede sindirim sisteminin soğuk havadaki işleyişini kolaylaştırmış olacak, hem de aldığınız her gıdanın besin öğelerinin kanınıza karışmasına yardımcı olacaksınız.
Biniş sonrasında da bir arkadaşımızın dediği gibi hemen Ilık veya Sıcak duş, vücudun kaybettiği ısıyı tekrar normale döndürecek ve terinizi, derinizin üzerinden atıp derinizin nefes almasını sağlayacaktır.
Eşinizi bu konuda ikna edebilirsiniz.Ona soğuk hava sporlarının bulunduğu videolar izletin.Kayakçılar -30 derecede daki kaymaya devam ederler.Dağcılar -50'leri dahi görürler.Rusya'da yılın çoğu zamanı zaten -10'dur.
Yeterki bilinçli bir bisikletçi gibi uygun donanımla binişlerinizi yapın.
İyi ve sağlıklı sürüşler.

@baranozhan

ılk defa duyuyorum terın dondugunu :)
ben burda en son -2 yı gordum ondan berı surmuyorum ama kar maskesı sart:)

yatay bısıklet ne oluyor bu arada :)

Bir bot alırken "thinsulate" olmasına dikkat ettiğiniz gibi,bir yağmurluk alırken de nefes alabilen;mesela gore-tex olmasına dikkat etseydiniz eşinizden fırça yememiş olacaktınız :)

Geri