Scudo Sports

Dondurma çubuğundan Ferrari kazanan bisiklet tamircisi

Liberi Spiritu

Hüseyin EROL
Tepki
754
İsim
Hüseyin
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
b'Twin
İyi bari, bu sefer para parayı çekmemiş.. :harika:

Türkiye'de bir dondurma firması tarafından iki kişiye verilecek olan lüks otomobillerden birinin sahibi, yapılan çekiliş sonucuna göre Ünye'de yaşayan Engin Yiğenoğlu oldu.
Açık Öğretim Fakültesi'nden 4 yıllık İktisat Bölümü mezunu olan ve iş bulamadığı için ağabeyine ait bisiklet satışı ve tamiri yapılan işyerinde çalışan Yiğenoğlu, yaklaşık 500 bin lira değerindeki otomobili kazandığını öğrenince büyük sevinç yaşadı.

dondurma-cekilisinden-luks-otomobil-cikti-3-10048016_o.jpg

"3 YILDIR BU KAMPANYAYA KATILIYORDUM"
Yediği dondurmanın çubuğunda yazan şifreyi internet üzerinden kampanya sayfasına yazarak çekilişe katıldığını belirten Yiğenoğlu, "3 yıldır bu kampanyaya katılıyordum. Bu yıl da şansımı denedim. Kampanya sonucu 16 Eylül'de açıklandığında çok şaşırdım" dedi.

dondurma-cekilisinden-luks-otomobil-cikti-4-10048016_o.jpg

"VERGİSİNİ KARŞILAYACAK DURUMUM YOK"
Kendisinden istenen belgeleri toplayıp firmaya gönderdiğini belirten Yiğenoğlu, "Firmadan gelecek haberi bekliyorum. Benim öğrendiğim bilgi otomobilin değeri yüksek olduğu için yüksek miktarda da bir vergisi var. Bunu karşılayacak durumum yok. Yakınlarım kanalıyla bankadan kredi alıp bu parayı ödemeyi planlıyoruz. Otomobili aldığımda ise değeri miktarında satmak istiyorum. Değeri verilmezse kendim alacağım" diye konuştu.

dondurma-cekilisinden-luks-otomobil-cikti-5-10048016_o.jpg

(link)

Scudo
porsche cayman değilmiydi ? yoksa o başka mı. ne farkeder :naslyany:

Aynen Porsche o, Ferrari değil :D

Kaç çubuk gönderdi çok merak ettim :D

Ferrari olduğuna emin misiniz? Malum dondurma firmasında 14 yıldır çalışmaktayım, o yüzden sorayım dedim! :D

Hayırli olsun diyeceğim ama.... "vergisini ödeyemiyecegim" diyor. Gene bir zengin yarı fiyatına ferari sahibi olacak desenize.

Bu da mı gol değil hakim bey!

Ferrari değil Porsche araba bizde katilmistik ama boş çıktı

Bu tür çekilişlerde neden bütün vergileri ödeyip , ödülü sahibine teslim etmezler anlamıyorum. Madem bir iş yapıyorsun tam yap , anahtar teslim ver. Niye bu kadar çok uğraştırıyorlar milleti :D

@Engin ATAL araba çıkan kişi zaten vergiyi düşünmez zaten bedava geliyor satar arabayı bedeva para cepte gider başka bir araba alır

Şans oyunlarının vergisi, talihliye ödettiriliyor. Bu televizyon programlarında verilen diğer hediyelerde buna dahil olmalı. Sayısal loto'dan bile 6 bilip trilyonları kazansanız dahi vergisini veriyorsunuz

Bu çekilişin vergisini firma kendisi ödüyor. Talihli sadece mtv vb. masrafları ödüyor. O da en fazla 3000 tl civarıdır. Bir zahmet ödesin onu da! :D

8NkA67.png

%10'luk ekstra bir vergiden bahsediliyor. O ne vergisi acaba ?

• Beğen
Tepkiler: ekranci
Şanslı kardeşimiz vergiyi verebilmek için bankadan kredi çekecekmiş.Şimdiden oto simsarları peşine düşmüştür...
Gelişmeleri merak etmekteyim..Bisikletler arasından nasıl bir yola çıkacak acaba?

@Engin ATAL

sözkonusu vergi yüksek olduğu için kazanan talihli bunu ödeyemez, haliyle arabayı teslim alamaz..
böylece kampanyayı düzenleyen firma "fiyakalı araba veriyorum" diye güzelce reklam yapmış olur..
porsche markasının türkiye dağıtıcısı da kendi reklamını yapmış olur..
zaten iki firma kendi aralarında "vergisiz fiyat" + "reklam giderleri" gibi konularda anlaşırlar..
talihli kişinin lüks arabayı teslim alamayacağını iki taraf da bilmektedir..
muhtemelen aracın vergisiz fiyatı olarak da yurtdışı fiyatı beyan edilir..
kazanan talihliye yurtdışı fiyatından ödeme yapılır ve konu kapatılır..

ha talihli kişi aracı teslim alırsa o zaman gerçekten zoru başarmış olur o ayrı :D

not: yazdıklarım gerçeklere dayanmamaktadır, lütfen ciddiye almayınız!!!

500bin liraya ferrari olmaz zaten :D

Almanlarla bu aralar aramız iyi değil ya Porsche vermemişlerdir bizimkiler de temiz ikinci el Ferrari vermiştir zaten kırmızı bulamamışlar beyaz vermişler

Promosyon sartlarina bakmak lazim.otv felan bazen okurdum..eger otv felan odenecekse varsin kalsin..yarisi otv malum..

@turac000
İntikal vergisi...

Lamborghini kazanan bir vatandaş vardı, yanlış olmayayım ancak 40.000 civarı bir vergi vereceği yazılmıştı.Sanmıyorum Porsche Cayman kazanan kişinin sadece 3000 verip çıkabileceğini bu işten.30.000'i vardır herhalde verginin.Hatta bence daha fazla da, emin olamadım.

MTV si çok tutmaz.. 2000 cc motor.. yıllık 2.800₺.
İntikal vergisi %10 araba 100.000€ civarı 10.000€ Vergi = 41-42.000₺
Toplanda 45.000₺ lazım alabilmesi için..
Ancak trafiğe çıkartması için sigorta şart 2.000₺ de o olsa.. Kaskoyu düşünmek bile istemiyorum... Herhalde bir 5.000₺ vardır..
Muhtemelen galericiler çoktan kapısına gitmiş işi bağlamıştır..

• Beğen
Tepkiler: ecelfeli
Geri