Scudo Sports

Dolores O'Riordan vefat etmiş(Cranberries)

Birisi der ki benim dinim bunu emrediyor sen aksini yapamazsın, öbürü çıkıp hayır öyle demek istemiyor böyle diyor sen bilmiyorsun der sonra bu sözüm ona kişiler yorumlarında saygıdan, hoşgörüden bahseder iki tarafta birbirinden anlayış bekler ve bu böyle sürer gider. Fikir ayrılıkları mutlaka olacaktır ama bazı şeyler gereksiz fazla uzuyor. Ne sen ona inandığın doğruyu diretebilirsin ne de o sana aksini... Yani bunun sonu yok, birbirimizin düşüncelerine saygılı olmayı öğrenelim... Bir çok örneği batıdan aldığımız kadar şu karşılıklı anlayışı hoş görüyü, birbirimizin fikirlerine de saygı ile yaklaşmayı da örnek edinsek ya... Bura da konusu açılan kişiyi benim gibi seven birçok kişi var. Ve lütfen bu konuya gölge düşürmeyin. Bir şarkı/klip bırakın veya ne bileyim en uygunundan bir iyi dilek temennisi vs vs vs...

(Hangi bir şarkısını koyayım, hepsi güzel, hepsi harika...)

Scudo
Evet zahiren baktığımız da hristiyan bir rock yıldızıydı. (95-96 lı yıllarda Kasetini başa sarıp sarıp dinlerdim.) Ama öteki alem de nasıl bir muamele görecek Allah u a'lem. Biz bilemeyiz. Sonuçta kalbini yarıpta bakma imkanımız yok. Hüsn-ü zan üzere hareket etmek mecburiyetindeyiz. Ne rahmet dilemek bize vacip,ne de cehennemlik etmek. Nötr kalmak en uygunu bence.

@mühendis

bu videoda anlatılmak ıstenen hayatta ıken yapılabılır duadır taaki onlar artık kufurlerınde ılerı dereceye gıdene kadar..son raddeye kadar..ve o ölen kişi islam dini uzere ölmemiştir bu yuzdendır kı allahtan onun ıcın rahmet dılenmez...çünki kapı kapanmıştır..dua kapısı kapanmıştır..hayatta ıken neden dua ederız..onların islam dinine girebilmesi için girmesine vesile olmak için dua ederiz..

ve ekleyerek.orada islam dini üzere ölmemiş biri için dua edebiliriz diye birsey demiyor..
iyi analiz etmek lazım..saygılar.

şu konuyu okuyunca ne kadar doğru kişileri engellediğimi tekrar anladım.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Hastasiyim her konunun icine inancini karistirip, kendi inandiginin en dogru, karsit olan ve elestirenlerin ise ne kadar aciz, gunahkar, zavalli ve acinasi oldugunu dusunenlerin :harika:

Ne farkı var bu bagnazligi ile Tevrat'ı Ibranice, İncil'i Aramice veya Latince, Kur'an'i Arapca okuyan, anlamadan bilmeden tek bir kitabi surekli okuyup ezberleyen, anlamak yerine ''orjinal dilinde okumak sevaptir'' anlayisi ile tek bir kitap pesinde omrunu geciren1001 farkli dine inanmis insanlarin?

Halbuki ne diyor birtakım hadisler:
''ilim öğrenmek herkese farzdır''

Hani nerede pek cok farkli dine inananlarin her kitapta oldugunu iddia ettikleri, ama en dogrusunun kendi kitaplarinda oldugunu soyledikleri hosgoru, saygi, edep, ahlak, tevazu? Hani nerede ''severim her yaradilani yaradandan oturu'', ''bana 1 harf ogretenin 40 yıl kolesi olurum'', ''birisi yanagina tokat atarsa digerini cevir'' vesaire...
Hani nerede ''giybet gunah'', ''ölenin arkasindan konusulmaz'', ''paranın ve imanın kimde oldugu belli olmaz'', ''bana kul hakkı ile gelmeyiniz'', ''canı verende canı alacak olanda tanrıdır''...

Insanlar cok enteresan! Inandiklari, anladiklari, anlattiklari ve yaptiklari ne kadar cok celisiyor ama nedense kimse kendinden baskasini dinleyemiyor, begenemiyor, dogru bildigini dusundugunden vazgecemiyor :)

Iyi kotu herkeste bir hatıra, bir iz, kısacik dunyaya bazılari icin guzel bazilari icin igrenc bir eser birakip gitmis Dolores'cikte. Tercihleri kendisini baglar her kisinin...

Nasildi o? Bilemedim simdi kim oldugunu; hatalarindan/yaptiklarindan dolayi birisini savunmak icin soylenmis pek takdir gormustu bazilarinca ''kişinin gunah işleme ozgurlugune karisilamaz''. Hatta benzer bir durum daha vardi ''yaptiklarimin bedeli icin kendimi Allah'a havale ediyorum'' diyerek sıyrılabiliyorsunuz bu ornekteki gibi dunyevi yaptırımlardan. Super! Birakin herkes kendi bedelini kendi inancina gore, inandigi ile halletsin. Bize ne! Inanmayanın sorunuda kendisini baglar size dokunmuyorsa... ;)

Daha fazla sarkilar yazsaydın ve onlari bize okumaya devam etseydin keske Dolores! Biz biraktigin kayitlarda seni hatirlar, bazen neselenir, bazen huzunlenir gecip gideriz bu dunyadan senin gibi... Hoscakal!

Valla benim için rock ın tabutuna son çiviyi nirvana nevermind ile çakmıştır. Burdaki gençler o günleri belki hatırlamaz biz bizzat yaşayarak gördük. Ilk başta o grunge akımı hoş gözüktü ama çok azı bu akımın rock ın can çekişmeleri olduğunun farkına varabildi. Hatta fredinin 1991 de ölümü benle birlikte müziğindehelvasını karın babından bir ölüm idi. Bir işaret idi. 80 ler şüphesiz ki rock müziğin altın çağıdır, müthiş albümler art ardına çıkmıştır. Rock 1980 de iron maiden, judas priest vb ile gercek power özelligine 1980 de kavuşmuştur. Onun oncesi eski düz kalıp müziktir. Hatta bakın scorpions un lovedrive ve sonrası albümüne veya whitesnake e 1980 ile içindeki patlayıcı cok sesli ve armonik güç harekete geçmiştir. Scorpions bir iki yıl ile tanınmaz olmuştur youtube u açın izleyin. 1980 ve öncesi. Belki yeni teknikler buna neden olmuştur. 1993 te çıkan son bir kaç albüm ile (bunlardan biride megadeth inkiydi) rock bir işaret vermeksizin gitti. 90 lar rock müzisyenlerinin işsizlik dönemidir. Hakikaten çoğu grup ya dağıldı, yada müzige ara verdi. Araya böyle teknikten, armoniden yoksun sırf müzikten ziyade imaj ile kendini gösteren zombiler çıktı. Açıkcası bu zombiyi 1995 te duymuş idim. Benim gibi kaliteli rock müzıği dinleyen biri için kulak tırmalayıcı ve bir matah değildi. Neyse toprağı bol olsun ama muziği rock müziğe son çiviyi çakmıştır.

@Adrenalin26

Dostum bu mesajın silinmiş idi tekrar kondu,şimdi dolores ,irlandali,katolik veya protestan olabilir ,dolores ,islama küfür etmiş bir bayan değilse,allah rahmet eylesin denmesinin ne kadar doğru olduğunu din adamları bilebilirde bu konuda ortak nokta sağlanmışmı ona bakalım,yanlış anlaşılma olmasın hiç bir partiyi savunmam ama erbakan hocanın yeri bende başkadır,

@mehmetsunu

Katılıyorum sunu,ama biliyorsun 1973'de sahne aldım,2002 'de noktaladım,son bir dinleti gitar kafe 2014'de ,bisiklet ve müzik,
Kendime sordum,yav kardaş sen ne diye zararlı işlere girmedin,müzisyenler beni pek sevmedi çünki bu herif dediler kafayı bisiklet ile yemiş dediler ben ses etmedim,ama muzisyen sürüsüne dahil olmadım,
Rock olayını eleştirim şu açıdan olacak,biliyorsun beatles uysal çocuklardı,
John lennon sonra uyandı,70 'ler hippi başkaldırısı başladı,savaşma seviş,peki bu kitle ne oldu ,eridi,30 'unu göremeyen çok oldu,topluma karşı çıkarsın kendi toplumunu var edersin ,ama çözulur gidersin,yıllar geçer düzenin parçası olduğunu görürsün,batı toplumları almadan vermem düzeninin kurbanları olmaya aynen devam edecek ve nesiller cüruyup gidecektir,düzen değişmediği müddetçe sancı bitmez ve sonunda ne oldu nirvana oldu,bu çocuklarda isyan ettiler,ama gördüğüm kadarı ile sistemin kurbanı oldular,mesele sunu insanların mutlu olduğu sistemi var etmek bunun içinde mücadele etmek.

Gelelim dolorese,

(link)

Isyan var içinde ,hastalığın bir belirtisi ,anormal davranışlar,
Dolores ingilizlerin irlanda üzerindeki kirli oyunlarınada isyan etti belkide,
Bu isyan duygusunu kontrol etmek önemli
Genede onu bir müzisyen gözüyle görmem gerekirse ,ses olarak dikkatimi çekmişti,
Dolores huzur içinde yatsın başka ne dilekte bulunabilirimki.

Doloresin hastalığı

(link)

Seksenler,
Queensyrche, guns and roses, whitelion, rainbow, mötley crüe, skidrow, bon jovi, cinderella, megadeth, metallica, testament, manowar, savatege, marillion, helloween, stryper, dokien, europe, def leppard,overkill, dio, malmsteen, cacapony demek. Peki bunların yanına yanaşan bir 90 veikibinler grubu varmı. Yok.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Ne Allah'mış yahu, Kulu sayısınca dili var. ilmihaller için ayrı başlığa alalım sizi, cenaze evine gelip yemek yeme derdine düşenlere döndünüz iyice. İnsanların gerçekten sevdiği biri vefat etmiş ve burada merhumun derdi neydi, hastalığı neydi gibi şeyleri öğreneceğimize, güzel izler bırakmış şeyleriyle anacağımıza kelamlardaki teferruatlarla neredeyse ''oh iyi olmuş kafire, bir tane daha eksildi'' demediğiniz kalmış.

Eşsiz karakterde bir sesti. Sesindeki yorumundaki hırçınlığı vokal tekniğinden ziyade harcanan masumlar içindi, Daha anne olmadan anaç bir kadındı, Zombie ve Animal İnstict bunların ispatıdır.

Dinince dinlensin..

@mehmetsunu

Verdiğin örnek gruplarda ağırlık heavy metal tarz olmakta,tarzlar değişti sunu
Örnek vertical horizon fena değil 2000'lerde sound bu,
Yanlız marillion 'un soundunu sevdim ,genesis etkileri vardı
Malsteen uçuk gitarcı,def lepperd'in tek kollu davulcusu ilginçti

@Kudret Kurtcebe
İkibinlerin soundu:ckkmk::ckkmk::ckkmk:

(link)
(link)

Al sana iki alaman gurubu. Biri seksenler biri rock öldükten sonra. Kalite ortada

@mehmetsunu

Bir şey söyleyeceğim kızacan şimdi,robert plant solist olarak benim idolümdū
Ama eski tınıları kaybetti,freedy mercury vardı,yani queen,
Sonra peter gabriel ,genesis,
pink'den david gilmour'da fena solist değildi,daha var ,phill collins genesis
Mick jagger rolling stones
Deep purple ian gillan
Bunlar 70 'ler

Fish ,marillion,
The police ,sting
Men at work colin ray
Tabiki dolores,tracy chapman,alanis morissette,suzanna vega,
80 ve 90 karışık,
Unutma sunu,hard rockta iki dev solist robert plant ve ian gillan
Yani Deep purple,

(link)

Haberler taze

(link)

(link)

bisikletin dışında çok acayip yerlere giden bir konu oldu silinmesini talep ediyorum izninizle.Saygılarımı sunarım.

@Kudret Kurtcebe
Hepisini yakinen dinledim. Gerçi zeppelin tarih itibariyla benden önce bitmiş idi. Zaten zeppelinin müziğini gelensek ve blues e yakin bulurum. Plant seksenlerde de tek tabanca takıliyordu.
Yalnız şu varkibir 73 ünde mike jagger, bir yetmişinde klaus meine, bir yetmişinde steve tyler hala müzik yapıyor gençler gibi sahne sovu yapiyor. Sen bu duruma ne diyorsun kudu abi.

@Kudret Kurtcebe abi en kral rock grubu bence "Ayna' grubudur . Cemil abisi vefat etti Allah rahmet eylesin
Gruba taze kan olarak ben Mehmet Sunu' yu öneriyorum haha :D " Gittiğin yagmurda bir yıkan sen mehmet sunu " adli parca cikis sarkisi olabilir :D

Aha mehmet sunuya gelsin bu 70 lerin tadindaki punk-death rock eseri

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Geri