Sedat Arda
Aktif Üye
- Tepki
- 75
- İsim
- Sedat Arda
- Bisiklet
- Specialized
Bisiklet ''Sektör'' olarak görülmeye devam ettikçe teşvikten çok kar amacı güdüldükçe,bisiklet mağazalarının büyük bir tutkuya aracı olan duraklar olarak görülmeyip birçoğunun küçük esnaf kıvraklığı ve temsiliyetlerini kaybetmeleri de üstüste bindiği noktada daha ciddi harcamalar yaptıkça daha insan yerine konduğun bir düzenin de kabullenilmesiyle böyle garip bir tüketim halini aldı bu sektör,kimi zaman buna kucak açan da bizler oluyoruz malesef o ayrı.Ancak asıl demek istediğim ise başka neredeyse bütün diğer spor ya da günlük kullanım ürünlerinin fiyatları TL iken,bisiklet ürünlerinin fiyatlandırılma politikası Dolar/Euro üzerinden evet içeride birçok ürün ve girdikleri dönemler farklılık gösteriyor hepsinin kuru ayrı dönemlerde farklılık göstermiş olabilir,evet.Ama bu hala fiyatı ona göre hesaplanıp tüketici yanında bir durum haline getirilip sabit bir TL fiyatı getirilebilir.Ama ne yapılıyor o 84Euro etiketiyle satılmaya devam ediyor ve buna alıştık bile neredeyse.O ürünü mağaza aldığı noktada zaten satılması gereken bir fiyatı oluyor;sabit,ancak TR'de yaşadığımız için bizlerin para endeksine göre sabit olmuyor malesef bu da böyle gereksiz bir durum ortaya çıkarıyor.Bunu dönem dönem biz ne yapıyoruz bu kadar diyip kurları sabitliyorlar ancak yine bir dönem gecince bildiklerini okumaya devam ediyorlar ben hakikaten bu riyakar tutuma dayanamaz hale geldim.Bunun dürüst iyi niyetli bir yolunun mutlaka bulunabileceği görüşündeyim tek çözümün oraya Euro etiketi takmak olmadığını düşünüyorum(çok da doğalmış gibi davranılması can sıkıcı bir durum,en son bakkaldan ekmeği Euroyla almışcasına bir doğallık...)Siz ne düşünüyorsunuz benim göremediğim bir zorunluluk var mı gerçekten bu süreç içinde?