Scudo Sports

Dolar ve bisiklet

Scudo
@Ulaş Çavuşoğlu sezonun bitimine yaklaşık olduğu zaman ve yabancı bir makalede okumuştum hatta türklerinde bununla ilgili videosu var buyrun linq :

Siz doları Fed faizleri artırdımı bir görün :)

@Ulaş Çavuşoğlu, Delta, Erdoğanlar vs bir süredir bisiklet, giyim ve yedek parçalar da indirimler var. N11 de bisiklet sepeti firmasında yedek parça, aksesuar ve giyim de bir çok üründe yarı fiyata yakın indirimler devam ediyor.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Avrupalıların öyle çok süper bisikletler falan kullandığını sanmayın. İngiltere ve hollandada markasız çelik bisiklet kullanan dünya kadar insan var.
İngilterede ev arkadaşım hintliydi, bisikleti ise 1970lerden kalma çelik bir kadroydu, adam yıllarca onu kullandı, tamir edip edip devam...
Avrupalılarda öyle bizdeki gibi lüks takıntısı yok beyler. Adam bir bisiklet aldı mı neredeyse ömrünü onunla tamamlıyor. Bir de onlarda böyle grupset bilmemne takıntısı yok. Bizde ise grupsetin tiagradan aşşaa oldu mu ouwww çarmıha gerer valla forumcular :)

@alex10 çok uzun süredir borsa takip ederim tecrübeme göre doların en düşük seviyesi 2.60 olacaktır gerisi hayaldir. Seneye bu zamanlar doları 3.5 gibi görebiliriz ayrıca şuan dolar 2.82 dedir. FED in faiz arttırımınıda göz önüne alırsak aralık ayına kadar 2.70-.2.85 bandında gider. ancak önemli olan doların düşmesi değil devletin saçma sapan vergileri kaldırmasıdır. Buda olmayacağına göre üzgünüm :)

@MuratHan
@Hasan Saylık @Ali Burak T. Dün erdoğanlarda sepette duran ürünler bugün zamlanınca mail attım teşekkür ederek başka firmadan alacağım şeklinde ki alacaktım sonra baktım ki fiyatlar eskiye dönmüş bende siparişi geçtim ne oldu anlamadım gerçekten

@atakan aydin
hocam dolar bi ara 1.5 di ne zaman bi daha o seviyelere döner dönmesi için ne yapmamız lazım orta vadede?

@gmfaruk ustat o seviyede olması için KDV li ürün üretmemiz lazım. Yani dünyada dolarla işlem gören teknoloji üretmemiz lazım. Cebimize dolar girecekki duz mantık fazla olan şey ucuz olur az olan pahalı olur. Daha samanı domates çekirdeğini bile ithal ederken doların düşmesi mümkün değil. Ayrıca doların 1.5 olması şuan hayal malasef. Dip not düşeyim vestel gibi telefon uretmemiz , YERLİ ARABAMIZ gibi parçalarını yurt dışından aldığımız urunlerde yine bize döviz yuku bindirmekte. Siyasi algılanmasın ama şuanki devlet politikalarıyla bunlar mümkün değil. Saygılarımla.

1 ABD Doları =
2,81

şaka gibi ya 1.30 liraydı araba aldım 2010 da 1.50 oldu 2011 de motosiklet aldım 2012 2013 1.70 1.80 arasıydı

yine 1.90 dolar bisiklet aldım karbon fiyatına şimdi alımınyum alamıyorsun nerdeyse

doların 2010 2013 arası 1.30 1.80 eviyesindeydi ve 2 lirayı görürp görmeyeceği hiç tartışılmadı bile

çok iyi hatırlıyorum 2006 da askerden geldim

döviz işlerinde çalışıyordum tahtakale borsasına çok yakındım kapalı çarşıda

sene 2007 altın 27 bin liraydı 1 kilo külçe altın şimdi ne kadar
103,35(link) 103 bin 350 lira 1 kilo 24 ayar külçe altın

dolar dolarda %100 luk bir artış olmuş tam 8 senede altın ise %400 e yakın yukselmış

ve bazı zihniyetlerin ülkeyi karıştırması sayesinde 2013 de israil destekli turkıye ekonomısını çökertme planları işledi ve amerika kapitalizmi tabi dururmu hemen doların fiyatını yukseltti altın desen savaşa bağlı ortadoğu iç savaşda 2011 arap isyanından beri. iç savaş ülkelere arası şu anda rusya ve suriye iranla birlikte dünyaya meydan okuyor en ufak bir kıvılcımda bölge çok daha fzla karışabilir tabi altın fiyatları da dolarda paralel olarak değişecektir...

altın savaş mı var karışıklıkmı var hemen ben altınım der ve yukselır bakın rusya suriye ukrayna krizlerine hemen altın yukselişe geçti
son olarak rusyanın libyada yolcu uçağı düşmesi ilede biraz kıpırdanma oldu

1.138,17(link) altının onsu şu anda 1138 bir ara 1800 leri görmüştü doların da çok düşük olması sebebiyle şu anda olması gereken seviye 1600 civarıdır doların daha da düşmeşi gerekiyor...

@Kuzey Ege

Hocam sesli güldüm Tiagra'dan aşşaa olmaz ayıp :)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Üretmeyen, sürekli tüketen, hazır yiyen bir milletin, parasının değerini yönetmesi mümkün değildir. Anca bahane üretiliyor, japonyadaki depremi hatırlıyorsanız, adamların nükleer santrali sular altında kaldı, sanayi bölgesi sular altında kaldı, milyarlarca dolarlık zarara uğradılar, ne oldu döviz mi arttı orada? Neden biliyor musunuz? Bilime ve üretime inandılar, teknolojilerini geliştirdiler, dürüst, şerefli, onurlu oldular, gerektiğinde şerefleri için canlarını verdiler. Bizler ne yapıyoruz, bahane üretiyoruz, mucize bekliyoruz, sürekli mağdur edebiyatı yapıyoruz. Adam diyor mu dünyanın en zor coğrafyasındayım, toprağım yok, deprem bölgesindeyim, 2 tane nükleer yedim kafama, diyor mu ?

Şeçimden önce dolar aldım 2.90 seviyesinden, düşecek dediler düşe düşe 2.82 oldu, fazla sürmeyecek göreceksiniz 3.5 li rakamları.

@emrahozkan altına da düşecek dediler 90 liraya kadar düştüğünde şimdi 104 lira oldu nerdeyse

Geri