Scudo Sports

Dolar ve bisiklet

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Bugün itibariyle dolar2.75 e düştü. Daha da düşer mi. Bisiklet fiyatları azalır mı. Indirim olur mu. Avrupalılar'ın binmeye tenezzül etmedikleri bisikletler bizde 1000 tl üzerinde. Bu nâsı ekonomi.

Scudo
Ocaktan sonra bisiklet almayı planlıyorum bende, umarım düşer ve bu düşüşü fiyatlara yansıtmaktan kaçınmazlar, çünkü artışta en kısa sürede zamı basan satıcılar düşüşte zamı silmeyebiliyorlar bildiğiniz gibi

dolar düşüşü uzun süre devam eder ve tahmin edilen minimum kurda sabit kalırsa bi ihtimal fiyatları aşağı çekerler. tabi satış oranına bağlı olarak. bu durum yaz gibi olur ve satışlar devam ederse aynı fiyatlara devam.. bizim halkımız tepki olarak alımı durdurmaz çünkü

''Avrupalı tenezzül etmiyor''un doğrulanabilir bir genelleme olduğunu düşünmüyorum , ama avrupada yaşayan insanların gelir üstünlüğü dolayısıyla daha üst bisikletleri kur farkıyla da daha rahat alabildikleri doğru,bunun dışında ''avrupalı'' olarak bahsettiğimiz insanlar aldıkları bir bisikleti ortalama 5-10 yıl altını çizerek söylüyorum onararak kullanıyor,vitesi kullanılamaz hale gelmeden değiştirmiyor,6 ay sonra yeni bisiklet arayışına girmiyorlar(özellikle bu forumda görüyorum bunu)marka takıntılı insanlar kendilerine grup bile kurmuşlar çok komik, şucular , bucular derneği gibi , yahu adam senin ülke pazarına envai çeşit mal satıp zengin oluyor sen onunla övünüyorsun , her ülkenin araba pazarından bir marka mevcut ülkede, otomobil forumu da açılmalı bence , mercedesciler buraya! , hyundaiciler şöyle gelsin falan demeliler :D

Buyrun bir bisiklet ülkesi olarak Hollanda'da(Avrupa) kullanılan bisikletler

@alex10 avrupayı o kadar burnu kalkık görmeyin hemen biraz videolara açıp bakın performans sporu hariç bisiklet kullanan büyük çoğunluk büyük anne, dede diye tabir edilen çelik kadro tur gezi bisikleti kullanıyor, öte yandan her ürünü ilgilendiren küresel ekonomi ile alakalı bir durum bu... amerika üretimi bir ürün 500$ ise avrupası 500-600€ ingilteresi 500£ ama türkiyesi 500tl olmuyor malesef...

@kingoffuh aynı anda yazmışız

@alpyese
Evet abi ve aynı konudan bahsetmişiz :)

2.79un altını pek görmez dolar yıl sonuna kadar. şuan 2.81
yılı 2.8 2.9la kapar

• Beğen
Tepkiler: Zafer KAPLAN
@kingoffuh Hacı bu şehir, forum sitesi kursa, reklamlarıyla her ay bir kişiye bisiklet hediye ederler :) :)
Millet yürüyün Hollandaya gidiyoruz ;)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
mevcut bisikletlerin fiyatları düşmez çünkü satan yüksek kurdan aldı mallarını ama istikrar!!??!! devam ederse yeni mallar daha ucuz alınıp vitrinlere daha düşük fiyat olarak yansıyabilir. Şahsi fikrim dövizin bir süre sonra tekrar patlayacağı yönünde.

3-5 sene evvel 1 TL, 1,20 leva imiş bulgaristan'da. şimdi 1 TL 60 kuruş leva imiş. Muhacirler de etkilenmiş bu işten.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Dolarda ki düşüş keşke kalıcı olsa fakat maalesef kalıcı değil. Kasım, Aralık ve Ocak zaten bisiklet ve parçaları için kampanya ayları. Çoğu firma indirimleri uygulamış durumda. Gidip birebir pazarlık yaparsanız belki bir miktar daha indirim alabilirsiniz ama bu düşüşün fiyatlara etkisi olacağını sanmıyorum.

Bu arada bir kaç site de dikkat ettim, iç lastik arayışındaydım hafta sonu fiyatları ile bu günün fiyatları arsında fark oluşmuş. Aksine fiyatlar artmış. 24 TL lik iç lastik, 28 TL ye yükselmiş. Yine dolar 2,91 seviyelerin de 315 TL ye aldığım kask 320 küsürlere yükselmiş. Fark çok olmasa da fiyatlar aksine artmış.

eğer sağda solda bomba patlamaz şehit haberi gelmezse (Allah korusun) ocak a kadar dolar 2 lere geri iner :)

@mzerenoglu 2.00 TL Mİ :D çok zor, rüyalarımız da bile, bu saatten sonra doları o rakamlar da göremeyiz emin olun...

ben doların düşeceğini düşünenlerdenim ama ekonomiciler bile biz nerden bilelim hem bilsek size niye söyleyelim diyor :D yani umut fakirin ekmeği deyip bizim için iyi olanı ummaktan başka yapacak bişeyimiz yok. kış aylarında 2.5-2.8 arası bir yerde olsa güzel olur hepimiz için.

Delta bisiklette 188tl olan ve kampanyayla 150 küsüre inen taytı peşin 120tl'ye aldım. Şimdi bakıyorum da fiyatı 1 günde 224,55'e fırlamış. Enteresan?

Dolar ,euro düştü Erdoğanlar da fiyatlar arttı. Zaten petroe muhtaç bir ülkede bisikletten KDV yi almak bile saçma.

@MuratHan bu bazı firmalar indirimler başladı derken o firmaları yazarmısınız bu gençte faydalansın :D

bisikleti genellikle şubat da alın beyler çok pis kar yaparsınız

@Hasan Saylık
erdoğanlar bisiklet zaten nerden koparsam diye düşünüyor

• Beğen
Tepkiler: DOKTORBEY
Geri