Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Sevgili Forumdaşlar,
Artık buradaki konularımızı gözden geçirmemizin zamanı geldi :kötü: :
Yeni çıkan modeller üzerinde incelemeler yazmak yerine 5-10 yıl eski modeller üzerinde konuşmalıyız. Örneğin, en az çürük hangilerinde vardır, kırık çıkık durumları ve max ömürleri ne olabilir?
Kırılmış bir fren kolu nasıl düzeltilebilir, kaynak yapma ve yapıştırma imkanları nelerdir?
Balon yapmış dış lastikler içten nasıl yamanır, bozuk olan hangi tür sübaplar sökülüp yenileri yapıştırılabilir? Ne tür bir siliksiyon kullanmak gerekir?
Aşınmış bilyeli göbek yatakları kaynak ile doldurulup yeniden tornalanabilir mi? Bunu iyi yapacak istanbulde bir tornacı bilen var mı?
Kilitli pedal kalleri sert ağaçtan imal edilebilir mi? Bunu tornacıya mı yoksa marangoza mı yaptırmalıyız?
Tayt pedleri yıpranıp eridiğinde silinkon ile tamır edilebilir mi? Bunun için özel silikon mu almak lazım?
Eski iç lastiklerden nasıl elcik yapılır?
Sele yırtıkları nasıl dikilir?
Kopuk fren ve vites telleri bağlanıp tekrar tekrar kullanılabilir mi?
Eski kırık kasklardan nasıl yeni bir kask imal edilir?
Eldiven kullanmasak olmaz mı?
Yalama jant tellerine pafta ile diş çekilir mi?
Kadro kırıkları onarılırken hangi kaynak türü kullanılmalıdır: Asetilen,Oxypropan,Elektrod,Gazaltı,Tozaltı,Kalburüstü,Kadayıfaltı?
On sene bisiklet kullanmaya ara verirsek hayatta kalabilir miyiz?
Türk lirasını dolara çevirip, daha sonra oyraya dönsek, ne kadar süre sonra Türk Liramız eski değerine kavuşur ve eskisi kadar sağlam olur?
Sekiz jantlar için doğrultma standı nasıl yapılır?
Dış lastiklerin içine çapıt doldurarak iç lastik olmadan yeterli basınç elde etmek ve sürtünme direncini düşürmek mümkün müdür?
Benim aklıma gelenler şu anda bunlar, ama hep birlikte bulacağımız çözümlerle bu dolar 8 lira felaketini aşacağımızı umuyorum.
Her halükarda bisikletsiz kalmayın. İmkanlar sonsuz, Sevgiler ve saygılar...
:hhhhhh::harika:

Scudo
@Haluk Eke abi görmüş geçirmiş biri olarak. Başimiza geleceğı çok doğru tespit etmişsiniz.
Kübalı oto tamircilerini anlatan bir belgesel dizisi izemiştim adamlar yokluktan inanilmaz seyler yapiyorlardı.
images (1).jpeg
Zor zamanlar güçlü insanlar yetiştirirmiş.
Hazir olun Z kuşaği 😉

bu konu eskidi artık şunu 9 plus olarak değiştirin:D

Neden ulkeyi terk etmesi mujde olsun? Yaptiklarinin hesabini vermeden gitmesine razi olan vatandaslar var mi?

Bazen "zararın neresinden dönersek kardır" diye düşünmek lazım. Ülkede kalırsa çatışma ortamına zemin hazırlayabilir. Otoriter-totaliter rejimlerin yönetim kadrolarını barışçıl yollardan iktidardan indirmek, ancak bu kadroları sürgüne göndermekle mümkün olabiliyor. O yüzden "hem ayranım dökülmesin, hem de tatsız olaylar yaşanmasın" diye düşünme lüksümüz pek yok...

Bazen "zararın neresinden dönersek kardır" diye düşünmek lazım. Ülkede kalırsa çatışma ortamına zemin hazırlayabilir. Otoriter-totaliter rejimlerin yönetim kadrolarını barışçıl yollardan iktidardan indirmek, ancak bu kadroları sürgüne göndermekle mümkün olabiliyor. O yüzden "hem ayranım dökülmesin, hem de tatsız olaylar yaşanmasın" diye düşünme lüksümüz pek yok...

Soylediklerinizde haklisiniz da bu adam yargilanmadan, yaptiklarinin hesabini vermeden surgune giderse toplumda adalet hissi nasil saglanacak? Cumhuriyetin butun kazanimlarini yerle bir eden adam dahi ceza almadan, yaptigi yolsuzluklarla edigindigi servetini yaninda goturebiliyorsa ondan sonraki politikacilar ayni seyi neden yapmasin? Buna ne engel olacak?

Soylediklerinizde haklisiniz da bu adam yargilanmadan, yaptiklarinin hesabini vermeden surgune giderse toplumda adalet hissi nasil saglanacak? Cumhuriyetin butun kazanimlarini yerle bir eden adam dahi ceza almadan, yaptigi yolsuzluklarla edigindigi servetini yaninda goturebiliyorsa ondan sonraki politikacilar ayni seyi neden yapmasin? Buna ne engel olacak?
diğer politikacıların da derdi biraz da biz geçip milleti çarpalım değil mi zaten :p

kimse kimseyi yargılamaz. bi sonraki iktidar da şimdikilere yol vericek. tersine dair inancım çok düşük.
Delil olarak:
kenan evrene hiç bişey olmadı.
90 lar da yolsuzluk yapan yöneticiler hala sağlamlar. bugün dahi varlar.

Hatta cenaze masraflarını bile ödüyoruz.

mesut-3_16_9_1604226651.jpeg2xDiG3LyEESJYcRJnvRbuw.jpeg

• Beğen
Tepkiler: enzo ve Engerek
diğer politikacıların da derdi biraz da biz geçip milleti çarpalım değil mi zaten :p

kimse kimseyi yargılamaz. bi sonraki iktidar da şimdikilere yol vericek. tersine dair inancım çok düşük.
Delil olarak:
kenan evrene hiç bişey olmadı.
90 lar da yolsuzluk yapan yöneticiler hala sağlamlar. bugün dahi varlar.

Hatta cenaze masraflarını bile ödüyoruz.

265901 dosyayı görüntüle265900 dosyayı görüntüle

O zaman toplum olarak temiz siyaset, siyasetci istemek, devletin adalet saglamasini beklemek ne kadar mantikli?

Neyse, acilan konudan farkli yerlere gidiyor yine muhabbet ama "boyle gelmis boyle gider" dedikten sonra insanlarin degisim, ilerleme beklemesini anlamiyorum bir turlu.

O zaman toplum olarak temiz siyaset, siyasetci istemek, devletin adalet saglamasini beklemek ne kadar mantikli?

Neyse, acilan konudan farkli yerlere gidiyor yine muhabbet ama "boyle gelmis boyle gider" dedikten sonra insanlarin degisim, ilerleme beklemesini anlamiyorum bir turlu.
hocam orası öyle. ayrıca cumhuriyet kazanımları denen şeye de çok inanmıyorum. bu her şeyi bugüne kadar çok temiz gelmiş gibi gösteriyor. Türkiye'nin eline cumhuriyet kurulduğundan beri sürekli fırsatlar geçti( geçen 100 yıl yani yönetim şeklinin de bi kazanç getirdiğini düşünmüyorum.) hepsini geri teptik.Sadece yiyici kadroda değişiklik oldu. Cumhuriyet devrindeki en büyük kazancımız bence aşılarla birlikte çocuk ölümlerinin önüne geçilmesi oldu. İleri gittiğimiz başka bi konu yok gibi. Bağışlayın lütfen.

hocam orası öyle. ayrıca cumhuriyet kazanımları denen şeye de çok inanmıyorum. bu her şeyi bugüne kadar çok temiz gelmiş gibi gösteriyor. Türkiye'nin eline cumhuriyet kurulduğundan beri sürekli fırsatlar geçti( geçen 100 yıl yani yönetim şeklinin de bi kazanç getirdiğini düşünmüyorum.) hepsini geri teptik.Sadece yiyici kadroda değişiklik oldu. Cumhuriyet devrindeki en büyük kazancımız bence aşılarla birlikte çocuk ölümlerinin önüne geçilmesi oldu. İleri gittiğimiz başka bi konu yok gibi. Bağışlayın lütfen.

Cumhuriyet kazanimlarindan kasit, Cumhuriyet ilan edilmeden once ve sonrasinda halkin sahip olduklari.

Bahsettiginiz firsatlar nedir, ne degildir aciklamadiginiz icin bilmiyorum dogal olarak neden geri teptigimiz konusunda bir fikrim de yok.
Cumhuriyet oncesi ve sonrasini karsilastirdigimizda devletin en temel hizmetleri ve insani ihtiyaclar olan saglik, egitim ve adalet sistemindeki degisiklikleri bir kazanc olarak gormuyorsaniz ( Cumhuriyet oncesi ve sonrasi okuma yazma orani, hastane/doktor sayisi, adalet sisteminin kadilardan alinip mahkemelerin kurulmasi gibi objektif veriler ortada ) bu temel kurumlar/hizmetler disindakileri sizinle tartismak da anlamsiz hale geliyor. Cumhuriyet oncesi ve sonrasi okuma yazma oranlari arasindaki degisimi dahi kazanc olarak gormuyorsaniz bir sonraki asamasi olan kultur, sanat, bilim konusabilmemis mumkun degil. Bilim konusamiyorsak teknoloji ve egitim de konusmayiz dogal olarak. En basitinden 300 sene Misir'a hukmettigi halde piramitlerin ne oldugunu dahi merak edip arastirmayan bir devlet yapilanmasindan Turk Tarih Kurumunun kurulmasini ben kazanc olarak goruyorum, bunlar sizin icin bir Cumhuriyet kazanci degilse sizinle bu konu uzerinde konusmamiz mumkun degil, siz de beni bagislayin.

Son düzenleme:
Maslow-ihtiyaclar-hiyerarsisi-Kisisel-Gelisim-768x606.jpg
Maslow'un "İhtiyaçlar Hiyerarşisi"...
Piramidin en altında olmaya mahkum edilen insanımız için alta kaçak kat kazılıyor...
"Şükür toplumunun yetindikleri ve diğer paçozluklar" gibi bir döneme/yaşam biçimine hazır olalım....

Cumhuriyet kazanımları inanç meselesi değil, veri olarak görülmesi gereken bir şey. Her şeyden önce devletin felsefesi değişmiştir. Öncesinde devlet ve ülke bir hanedana aitken, cumhuriyet ile birlikte halka ait olmuştur. Ayrıca nüfusun yarısı olan ama nüfus sayımlarında bile adamdan sayılmayan kadınlar yasal olarak toplumsal hayata ortak haline gelmiştir. Bu kazanımları fiili hayatta uygulamak ve sahip çıkmak bizim elimizdedir. Bunların ekonomik durum ve gelir seviyesi ile alakası yok. Yani var tabi de, bunları bu konu altında tartışmanın mevcut ekonomik duruma bir katkısı yok.

Cumhuriyet kazanimlarindan kasit, Cumhuriyet ilan edilmeden once ve sonrasinda halkin sahip olduklari.

Bahsettiginiz firsatlar nedir, ne degildir bahsetmediginiz icin bilmiyorum dogal olarak neden geri teptigimiz konusunda bir fikrim de yok.
Cumhuriyet oncesi ve sonrasini karsilastirdigimizda devletin en temel hizmetleri ve insani ihtiyaclar olan saglik, egitim ve adalet sistemindeki degisiklikleri bir kazanc olarak gormuyorsaniz ( Cumhuriyet oncesi ve sonrasi okuma yazma orani, hastane/doktor sayisi, adalet sisteminin kadilardan alinip mahkemelerin kurulmasi gibi objektif veriler ortada ) bu temel kurumlar/hizmetler disindakileri sizinle tartismak da anlamsiz hale geliyor. Cumhuriyet oncesi ve sonrasi okuma yazma oranlari arasindaki degisimi dahi kazanc olarak gormuyorsaniz bir sonraki asamasi olan kultur, sanat, bilim konusabilmemis mumkun degil. Bilim konusamiyorsak teknoloji ve egitim de konusmayiz dogal olarak. En basitinden 300 sene Misir'a hukmettigi halde piramitlerin ne oldugunu dahi merak edip arastirmayan bir devlet yapilanmasindan Turk Tarih Kurumunun kurulmasini ben kazanc olarak goruyorum, bunlar sizin icin bir Cumhuriyet kazanci degilse sizinle bu konu uzerinde konusmamiz mumkun degil, siz de beni bagislayin.
hocam ben de fazla uzatma taraftarı değilim. okuma yazma öğrettiler onu da alfabeyi değiştirip öğrettiler ortada türkçe diye bişey kalmadı.TTK'nın kurulduğu yıl koskoca Osmanlı arşivlerini hurda kağıt olarak Bulgaristan gibi bi ülkeye satmanın bi anlamı yok. İngiltere'ye satılsa en azından adamlar araştırır falan derdim. Bulgar dediğiniz bizden beter sonuçta. Mimar Sinan'ın kafatasının türk olup olmadığını inceleyen yine bahsettiğiniz aynı TTK. Mimari diye bişey kalmadığı malum son yüzyılda. Türk kültürü geçen 100 yılda bence türkçülük adı altında yok ediliyor. Cumhuriyet devride kendi çapında yeni problemler ekleyip yolumuza devam ediyoruz. En basiti PKK problemi.
Bilim diyorsunuz Kıbrıs harekatında ülkenin en etkin kurumu olan TSK nın hali ortadaydı. Anca harekat sonrasında teknolojik açığımızı görebildik.

Kadılardan, laik mahkemelere geçmesi ne gibi bi sonuç getirdi bilmiyorum. Hilafet var diye Kurtuluş Savaşı'na destek gönderen Müslüman kitleyi de hilafeti kaldırarak kaybettik. Kendi içimizde kavrulan bir ülke hayali vardı belki o günlerde ama görünen o ki parayı da bulamadık. Türkler hala fakir hala savaşlarda ordan oraya sürülüyor. Canını kanını veriyor. Bir sonuç yok.

Elimize geçen fırsatlar:

İkinci dünya savaşına katılmadık. Almanya katıldı yerle bir oldu. 20 sene sonra eski gücüne bi daha kavuştu.

Yunanistan savaşa katıldı yerle bir oldu. 20 sene sonra Kıbrıs'da bize palazlancak gücü kendinde görebildi. Şu an ki yaşadıkları ekonomik problemlerin temelini hala ww2 olarak gören bi ekonomist bi kitle bile var. Gelin görün ki yunanlar şu an bizden daha zenginler

Soğuk savaşın kazanan tarafındaydık. Şu an doğu avrupa ülkeleri bizden zengin.

Ara dönemlerde daha yüzlerce fırsat vardır bilmediğim. Çok araştırmacı biri değilim

Dış politikada hep kötü gittik (M.K.A devrini hiç bilmediğimden yorum yapmicam- o devri katmıyorum.)
Cumhuriyet kazanımları inanç meselesi değil, veri olarak görülmesi gereken bir şey. Her şeyden önce devletin felsefesi değişmiştir. Öncesinde devlet ve ülke bir hanedana aitken, cumhuriyet ile birlikte halka ait olmuştur. Ayrıca nüfusun yarısı olan ama nüfus sayımlarında bile adamdan sayılmayan kadınlar yasal olarak toplumsal hayata ortak haline gelmiştir. Bu kazanımları fiili hayatta uygulamak ve sahip çıkmak bizim elimizdedir. Bunların ekonomik durum ve gelir seviyesi ile alakası yok. Yani var tabi de, bunları bu konu altında tartışmanın mevcut ekonomik duruma bir katkısı yok.
hocam osmanlı lgbt yi 1858 de suç olmaktan çıkarıyor. İlericilikse ilericilik yani :p İslam halifesi böyle bişey yapamaz teknik açıdan ama oluyo. Niye padişahın %100 iktidar sahibi olduğu düşünülüyor bunu anlamıyorum
Cumhuriyet halka ait değil.Halka ait olduğunu düşündüğünüz bi devir varsa yazın. kime nasıl inandırıyolar bunu cidden anlamıyorum.sürekli ezilen gariban bi anadolu halkı var.
aynı sistem devam ediyo hala

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: By chow
265903 dosyayı görüntüle
Maslow'un "İhtiyaçlar Hiyerarşisi"...
Piramidin en altında olmaya mahkum edilen insanımız için alta kaçak kat kazılıyor...
"Şükür toplumunun yetindikleri ve diğer paçozluklar" gibi bir döneme/yaşam biçimine hazır olalım....

"İhtiyaçlar Hiyerarşisi" piramidinde birinci LEVEL'in en başında elendik ya biz! 🤦‍♂️

• Üzgün
  • Beğen
Tepkiler: ghostt ve cazci
Hocam bırakın bu siyaseti o gelmiş bu kaçacakmış, yok erken seçim isterük yok bunlar kendileri gitmez falan filan. Bu düzen değişmez. bu insanlar değişmediği sürece, sizi yönetenler de değişmez. Sokaklar ipsiz sapsız dolu. Esnaf desen yalancı hileci. Büyük marketler ayrı kazık, küçük işletmeler ayrı. En küçüğünden en büyüğüne kadar bugün kimi tokatlasam kafasında. Metrobüs otobüs bok büsür toplu taşıma birbirine tahamül edemeyen yığınlarla dolu. Bir adım atmasa gebereceğini düşünen elin adamı önce ben geçecem kavgasında adeta koca koca ergenler hergün birbirini yiyor. Özellikle sosyal medya ile birlikte artış gösteren hakaret küfür, daha karşısındaki kimdir makamı nedir bilmez bi şekilde senli benli konuşan dayı amca reeisss diyen insanlar, en basitinden toplumumuzda iletişim sorununun olduğunu gösteriyor. Yani isterse sütten çıkmış ak kaşık bile çıksa gelse gene aynı şeyler olur çünkü bir toplum nasılsa yönetenler de aynı olur. Sen edepsizliğin, ahlaklsızlığın kitabını yaz, bunlarla övün sonra isveç gibi bir devlet seni yönetmeye gelsin! Masallarda bile olmayacak şeyler.

Hocam bırakın bu siyaseti o gelmiş bu kaçacakmış, yok erken seçim isterük yok bunlar kendileri gitmez falan filan. Bu düzen değişmez. bu insanlar değişmediği sürece, sizi yönetenler de değişmez. Sokaklar ipsiz sapsız dolu. Esnaf desen yalancı hileci. Büyük marketler ayrı kazık, küçük işletmeler ayrı. En küçüğünden en büyüğüne kadar bugün kimi tokatlasam kafasında. Metrobüs otobüs bok büsür toplu taşıma birbirine tahamül edemeyen yığınlarla dolu. Bir adım atmasa gebereceğini düşünen elin adamı önce ben geçecem kavgasında adeta koca koca ergenler hergün birbirini yiyor. Özellikle sosyal medya ile birlikte artış gösteren hakaret küfür, daha karşısındaki kimdir makamı nedir bilmez bi şekilde senli benli konuşan dayı amca reeisss diyen insanlar, en basitinden toplumumuzda iletişim sorununun olduğunu gösteriyor. Yani isterse sütten çıkmış ak kaşık bile çıksa gelse gene aynı şeyler olur çünkü bir toplum nasılsa yönetenler de aynı olur. Sen edepsizliğin, ahlaklsızlığın kitabını yaz, bunlarla övün sonra isveç gibi bir devlet seni yönetmeye gelsin! Masallarda bile olmayacak şeyler.
Herkes hak ettiği şekilde yönetilir oluyor özeti ama birde güzeli emeği eşitliği savunan insanca yaşamı savunan bir kitle var .Onların savundukları değerlerle yönetilecek bir ülke umutsuzluktan kurtarıyor bizi😉

hocam ben de fazla uzatma taraftarı değilim. okuma yazma öğrettiler onu da alfabeyi değiştirip öğrettiler ortada türkçe diye bişey kalmadı.TTK'nın kurulduğu yıl koskoca Osmanlı arşivlerini hurda kağıt olarak Bulgaristan gibi bi ülkeye satmanın bi anlamı yok. İngiltere'ye satılsa en azından adamlar araştırır falan derdim. Bulgar dediğiniz bizden beter sonuçta. Mimar Sinan'ın kafatasının türk olup olmadığını inceleyen yine bahsettiğiniz aynı TTK. Mimari diye bişey kalmadığı malum son yüzyılda. Türk kültürü geçen 100 yılda bence türkçülük adı altında yok ediliyor. Cumhuriyet devride kendi çapında yeni problemler ekleyip yolumuza devam ediyoruz. En basiti PKK problemi.
Bilim diyorsunuz Kıbrıs harekatında ülkenin en etkin kurumu olan TSK nın hali ortadaydı. Anca harekat sonrasında teknolojik açığımızı görebildik.

Kadılardan, laik mahkemelere geçmesi ne gibi bi sonuç getirdi bilmiyorum. Hilafet var diye Kurtuluş Savaşı'na destek gönderen Müslüman kitleyi de hilafeti kaldırarak kaybettik. Kendi içimizde kavrulan bir ülke hayali vardı belki o günlerde ama görünen o ki parayı da bulamadık. Türkler hala fakir hala savaşlarda ordan oraya sürülüyor. Canını kanını veriyor. Bir sonuç yok.

Elimize geçen fırsatlar:

İkinci dünya savaşına katılmadık. Almanya katıldı yerle bir oldu. 20 sene sonra eski gücüne bi daha kavuştu.

Yunanistan savaşa katıldı yerle bir oldu. 20 sene sonra Kıbrıs'da bize palazlancak gücü kendinde görebildi. Şu an ki yaşadıkları ekonomik problemlerin temelini hala ww2 olarak gören bi ekonomist bi kitle bile var. Gelin görün ki yunanlar şu an bizden daha zenginler

Soğuk savaşın kazanan tarafındaydık. Şu an doğu avrupa ülkeleri bizden zengin.

Ara dönemlerde daha yüzlerce fırsat vardır bilmediğim. Çok araştırmacı biri değilim

Dış politika da hep kötü gittik (M.K.A devrini hiç bilmediğimden yorum yapmicam- o devri katmıyorum.)

hocam osmanlı lgbt yi 1858 de suç olmaktan çıkarıyor. İlericilikse ilericilik yani :p
diyorum ki halka ait değil cumhuriyet döneminde. kime nasıl inandırıyolar bunu cidden anlamıyorum.sürekli ezilen gariban bi anadolu halkı var.

Arap alfabesinden Latin alfabesini gecip de Turkce diye bir sey kalmadigini soylemeniz cevabiniza akil ve mantik sinirlari disinda basladiginizi gosteriyor malesef. Turkce diye bir sey ( Turk dili ve kulturu diyelim ki dilimizi ve kavramlari duzgun kullanalim ) olmasi icin Turk Dil Kurumu cumhuriyet ile beraber kuruldu, bu da bir cumhuriyet kazanimidir.

Bahsettiginiz arsiv satilmasi hatadir, bunu tartismaya gerek yok ama sizin mantiginiza gore bu yapildiysa TTK kazanimini anlamsiz mi kiliyor?

Bulgar dediğiniz bizden beter sonuçta.

Baska hangi milletler, irklar bizden beter ya da daha iyi? Bunu tespit etmek icin muazzam tecrubelere, egitimlere sahip oldugunuza eminim ama bizi de bilgilendirirseniz bundan sonra ona gore davranabiliriz.

Mimar Sinan'in kafasi incelemesinden mimariye yaptiginiz gecisi anlayabilecek seviyede de degilim malesef ama TTK irkci arastirmalar yaptiysa bu yine TTK'nin butun islevlerini anlamsiz mi kilacak?

Turk kulturunun son 100 yil icerisinde yok edildigini dusunup Turkce'nin yuzyillarca Arap alfabesi ile yazilmasi mantiksiz degil mi? Hadi diyelim son 100 yildir yok ediliyor Turk kutluru, bir kez olsun halifelik Osmanli'ya gectikten sonra Arap kulturunun Osmanli uzerindeki asimilasyonu olabilecegi hakkinda hic dusundunuz mu?
Butun bunlari gectim Devlet-i Aliyye'nin Arap kokenli bir hanedan ismiyle ( Hanedanin kendisi Arap kokenli degil, isim arap kokenli kaldi ki Osman Gazi'nin isminin Osman olmasi da mumkun degildi ) anilirken Turk kulturu cok sahane mi korundu? O donemdeki divan edebiyati Turkce mi yaziliyordu?

Butun bunlar dururken Turk kulturunun son 100 yilda yok edildigini dusunmek biraz komik oluyor.

Teknolojik eksikligi askeri harekat sonrasi gorebildigimizi zannediyorsaniz Ataturk'un "hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sozunu ve bir devlet adami olarak yazdigi kitaplari size hatirlatmak boynumun borcudur. Bu ilkeyi takip edip sadece Darulfunun ( O da 1864'ten sonra Nuri Efendi konagina tikilmistir ) gibi tek yuksek ogrenim kurumunun yetersizligini gorup 1930-1950 arasi kurulan Yuksek Ziraat Enstitusu, Ankara Universitesi gibi kurumlar var ( Bunlarin icerisine Istanbul Universitesi ve ITU de dahil edilebilir aslinda ) Butun bunlari gectim koy enstituleri varken bilim ve teknoloji acigini siz Kibris harekati sonrasi gorebildiyseniz kacirdiginiz cok sey var.

Kadılardan, laik mahkemelere geçmesi ne gibi bi sonuç getirdi bilmiyorum

Mesajinizi satir satir okuyup cevap yazmaya calisiyordum, sunu gordukten sonra cevap yazmamin anlami kalmadi.

Son düzenleme:
hocam osmanlı lgbt yi 1858 de suç olmaktan çıkarıyor. İlericilikse ilericilik yani :p İslam halifesi böyle bişey yapamaz teknik açıdan ama oluyo. Niye padişahın %100 iktidar sahibi olduğu düşünülüyor bunu anlamıyorum
Cumhuriyet halka ait değil.Halka ait olduğunu düşündüğünüz bi devir varsa yazın. kime nasıl inandırıyolar bunu cidden anlamıyorum.sürekli ezilen gariban bi anadolu halkı var.
Bir yanıt vermeyi uygun bulmuyorum. İyi forumlar.

Geri