Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Gülsuyunu ne kadar çok alırsanız fiyatı dramatik bir şekilde düşer. Bir de sulandırmışlardır. Çok üzerine düşmemek lazım.
İsrafın azı çoğu, sulandırılmışı veya safı yok ki. Memleket bu durumdayken asfaltı gül suyuyla yıkamanın savunulacak bir tarafı yok. Miktar 2 milyon da olabilir 200 bin de.

Scudo
O esnada ŞAHSIM "Biz onların yalan söylediklerini biliyoruz. Onlar kendilerinin yalan söylediklerini biliyor. Bizim onların yalan söylediklerini bildiğimizi de biliyorlar. Biz onların yalan söylediklerini bildiğimizi bildiklerini de biliyoruz."
Gerekli mesafede yaklaşabilen birisi olsa,bu sefer yazar kasayı fırlatmaz. Yazar kasaların boyutları küçüldüğü için,bu sefer fırlatmak yerine başka bir eylem tarzı uygular bence.

Abi yazar kasa fırlatırsa eğer olur da biri, direk bölücü, fetöcü, terörist, vatn haini.. Yaftalama, etiketler hazır... Akape nin merkez toplantısında bir tane esnaf Tayye UP konuşurken " sayın cumhurbaşkanım, ailemin geçimini sağlayamıyorum, vergiler ağır geliyor, ek iş yapmama rağmen ödemediğim fatu..." derken tekme tokat dışarı atılıyor, onu kurtaran polisin hakim ya da avukatın vah haline hele.. Ekonomi bozukken ekonominin kötü gittiğini ima etmek, liby ya suriyeye asker gönderirken savaşa hayır demek suçtu, sen yoksa bölücü müsün Dü.. Düşünsenize, savaşa hayır demek suç..😃

Abi yazar kasa fırlatırsa eğer olur da biri, direk bölücü, fetöcü, terörist, vatn haini.. Yaftalama, etiketler hazır... Akape nin merkez toplantısında bir tane esnaf Tayye UP konuşurken " sayın cumhurbaşkanım, ailemin geçimini sağlayamıyorum, vergiler ağır geliyor, ek iş yapmama rağmen ödemediğim fatu..." derken tekme tokat dışarı atılıyor, onu kurtaran polisin hakim ya da avukatın vah haline hele.. Ekonomi bozukken ekonominin kötü gittiğini ima etmek, liby ya suriyeye asker gönderirken savaşa hayır demek suçtu, sen yoksa bölücü müsün Dü.. Düşünsenize, savaşa hayır demek suç..😃
Hepsinin bug fıx i var. dolar artacak ki ülkeye düşük işçi ücreti ile yatırım gelecek. Savaşa hayır çünkü 3 çocuk yapacam :D

Hepsinin bug fıx i var. dolar artacak ki ülkeye düşük işçi ücreti ile yatırım gelecek. Savaşa hayır çünkü 3 çocuk yapacam :D
Bu dediğiniz 90'larda falan oluyordu, artık mümkün değil. TL'nin değer kaybına rağmen geçen sene yabancı yatırımda büyük düşüş yaşandı. Bunun çeşitli sebepleri var:
Otomasyon, endüstri 4.0, robotlar vs yüzünden vasıfsız işçiye talep tüm dünyada azaldı.
Vasıfsız işgücü gerektiren işler için için Bangladeş, Vietnam gibi alternatifler çok daha ucuz. 20-30 sene önce bu ülkelerde düzgün altyapı olmadığı için Türkiye gibi ülkeler konfeksiyon ve benzeri işgücü yoğun sektörler için üretim merkezi olabiliyordu, artık olamıyor.
Sanılanın aksine, vasıflı işgücü Türkiye'de ucuz değil. Net maaşlar düşük olsa bile vergiler, primler vs yüzünden işverene maliyetler yüksek; ayrıca enerji pahalı. Otomotiv gibi birkaç istisnayı saymazsak, içgücünün verimliliği Avrupa'dan çok düşük (bunda kabahat işçiden çok işverendedir).

Bu dediğiniz 90'larda falan oluyordu, artık mümkün değil. TL'nin değer kaybına rağmen geçen sene yabancı yatırımda büyük düşüş yaşandı. Bunun çeşitli sebepleri var:
Otomasyon, endüstri 4.0, robotlar vs yüzünden vasıfsız işçiye talep tüm dünyada azaldı.
Vasıfsız işgücü gerektiren işler için için Bangladeş, Vietnam gibi alternatifler çok daha ucuz. 20-30 sene önce bu ülkelerde düzgün altyapı olmadığı için Türkiye gibi ülkeler konfeksiyon ve benzeri işgücü yoğun sektörler için üretim merkezi olabiliyordu, artık olamıyor.
Sanılanın aksine, vasıflı işgücü Türkiye'de ucuz değil. Net maaşlar düşük olsa bile vergiler, primler vs yüzünden işverene maliyetler yüksek; ayrıca enerji pahalı. Otomotiv gibi birkaç istisnayı saymazsak, içgücünün verimliliği Avrupa'dan çok düşük (bunda kabahat işçiden çok işverendedir).
Biliyorum. Bazı ülkeler 4. Devrimden sonra fabrikalarını ülkelerine çekmeye başladı. Ama bunları gelde anlat işte :) ki zaten vw bile fabrikadan vazgeçti sebebi sanırım güvensiz ortamımız.

Elon mask neden Türkiye ye geldi? Büyük resmi görün artık. Dedi ki reyiz bak, ben bir koyini alcam, itin olsun koyin dedi dogecoin diye bişeye bastı parayı. Sonra şaaak arabaları artık çil çil bitkoyinlerle alın dedi. Sonra şaaak ağa ben koyin işinden vaz geçtim dedi.

Ankara dedi ki, reyiz sabret. Bir an gelecek tesla tomafilleri sadece tl ile satacam dolar kabul etmeyecem işte o zaman ağrı dağının tepesine büsbüyük 12 şerefeli cami kondurursun keyfine göre dedi.

Tabi bunlar gizli bilgi, muhalif basın yazmaz, işine gelmez. Yandaş yazmaz, insanımız rehavete düşer yoksa. Elon mask can ciğerdir. Bekleyin.

Elon mask neden Türkiye ye geldi? Büyük resmi görün artık. Dedi ki reyiz bak, ben bir koyini alcam, itin olsun koyin dedi dogecoin diye bişeye bastı parayı. Sonra şaaak arabaları artık çil çil bitkoyinlerle alın dedi. Sonra şaaak ağa ben koyin işinden vaz geçtim dedi.

Ankara dedi ki, reyiz sabret. Bir an gelecek tesla tomafilleri sadece tl ile satacam dolar kabul etmeyecem işte o zaman ağrı dağının tepesine büsbüyük 12 şerefeli cami kondurursun keyfine göre dedi.

Tabi bunlar gizli bilgi, muhalif basın yazmaz, işine gelmez. Yandaş yazmaz, insanımız rehavete düşer yoksa. Elon mask can ciğerdir. Bekleyin.

Hedef 2453 müydü, yok 3453 de olabilir. Tam şey yapamadım, kafam biraz 😄👍

Sevim koş, Dolar8.80 oldu. Şaka bir yana 8.76 ya sat emri vermiştim 1 hafta önce , az önce işlem gerçekleşti diye bildirim geldi =).

Reis konuşmuş, mb başkanina faiz çok yüksek bunu biraz düşürelim demiş =)=)=)

Mb faizi yüzde 0 yapsa artık. Madem faiz haram, sıfırla gitsin. Bu kadar mı zor? Yap gitsin. İstanbula kanal kazmaktan daha kolay, 2 genelgeye bakar.

Admin bence başlığı güncelleyelim Dolar 9 Plus

Dalgasız kur rejimine geri dönsek. Hoş resmi kur 9 lira olur, resmi kanaldan 9 liraya dolar herkes alamaz, bir de karaborsa kuru oluşur orada dolar 10 ila 11 lira dan el değiştirir ama en azından, olacak olan bu bari bir an evvel bu sisteme geçilse derim. 3 tarafı denizlerle çevrili ülkede, sahil güvenliğin işi epey bir zorlaşır. Kaçak dolar yağar o vakit ülkeye.

Reyiz 4 Haziran'da mujde aciklayacakmis, yine iyisiniz hadi.

Petrol, dogalgaz, yerli ucak ve otomobil, aya gidis gibi supersonik seyler aciklandi ama reyizi kesmedi. Cuma gunu kriptonit madenlerinin mujdesini verecegini tahmin ediyorum. Dolarin 1 tl olmasi hayirli olsun herkese.

Bugün Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart. Temmuz ağustos buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın. Faiz yükünü biz yatırımların üzerinden kaldırırsak, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, ondan sonra maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için orada da bir rahatlama dönemine girmiş olacağız. Bütün mesele maliyet enflasyonundan faiz yükünü kaldırmaktır.

Diye buyurmuş reyiz. Madem bütün mesele faizi düşürmek, kalemden tutan çekiştiren mi var? Verin odunu sıfırlayın gitsin, öyle değil mi. Hatta eksiye indirin, bankada parası olan üste para ödesin misler gibi.

Diyorlar ki esnafa ne yaptınız? Esnafımıza 1 milyon 200 bin esnaf bu destekten yararlandı. Bunlar hepsi bu desteğin, sosyal destek programları 7 milyon haneye çeşitli defalar nakit yardımları gerçekleştirdik.Borçlarını yeniden yapılandırdık. Bunları biz yaptık. Ama nankörlüğün boyutu yok.

Ne olmuş yani altı üstü 1.5 senedir çalışıp eve ekmek götürmediyseniz. Aslanlar gibi 5 bin lira yardım yaptılar işte. Nankörlüğe gerek yok bence de.

Diye buyurmuş reyiz. Madem bütün mesele faizi düşürmek, kalemden tutan çekiştiren mi var? Verin odunu sıfırlayın gitsin, öyle değil mi. Hatta eksiye indirin, bankada parası olan üste para ödesin misler gibi.

Ne olmuş yani altı üstü 1.5 senedir çalışıp eve ekmek götürmediyseniz. Aslanlar gibi 5 bin lira yardım yaptılar işte. Nankörlüğe gerek yok bence de.

Unutursak kalbimiz kurusun.

İktisatçılar şaşkın. Dünya şaşkın.
"Haber tekniği takip eder" derler.
Siz hiç duydunuz mu doların yükselişine mazeret bulunamadığını.Ama burda farklı. Burada iktisatçılar şaşkın, dünya şaşkın. Reyiz çıkıyor Naci Ağbal gönderiliyor dolar 1 lira artıveriyor.Hangi teknik anlatabilir, hangi trader bilir, hangi iktisatçı yorumlar, Warren Buffet olsan ne yazar. Bizim reyizimiz var, hepsine, herkese yeter.

Geri