Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
Sanayi yok, üretim yok, eğitim yok, bilim yok, hukuk yok, demokrasi yok. Faiz yükseltmek, para politikası araçlarıyla müdahale etmek de bir yere kadar.
Dinler mi, yılanoğlu modunda yardırıyor yine.

Dijital ortaçağı yaşıyoruz. Böyle demişim 5 sene evvel birine. Bilgi denizinde herkeş ama herkeş cahil. Koyun dediler koyduk misali güdülüyoruz. Derdimiz ithal mali herşey ama halbusi kıtlık kapıda. Çiftçi yiyeceği kadar üretiyor artık.
Bir kilo tuzun bir büyük altın olduğu zamanı yaşamış annemin babannesi. Dünyada tonlarca gıda çöpe atılırken etyopyadaki kemikleri sayılan bebele haberleri ile büyüdük biz. Buğday ithalatında vergi sıfırlandı malumunuz. Açlık kapıda ve nakti olan kral.

Koyun dediler koyduk
Bu sözü söyledi diye 15 ay yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen, düşünce yapısına saygı duyduğum, devrem olan bir arkadaş... arkadaş demeyeyim, adam iki üniversite bitirmiş bir abimdi, o sözü dediği anda tanımamaya başladım.
Adını bile şu an zor hatırlıyorum. Birde Erzurum'luydu, adam gibi adam derdim. Bu kadar sığ bir söz ve düşünce yapısıyla haraket edeceğini hiç düşünmezdim.

Konu ile alakasız biliyorum ama nasıl bir kafayla uğraşıyoruz bilelim. "Börü" filminde diyordu ya, "abi onlarda da Börü var" diye.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Yarın ve yarından sonraki gelişmelerle ufaktan ralliye başlıyoruz. :krktm: Allah sonumuzu hayretsin.Yatırım tavsiyesi değildir

Son düzenleme:
Dalışa başlarken haber verin en azından derin bir nefes alırız. Benim ciğerler çok sağlam değil ama düşük oksijen seviyesine alıştırdım kendimi. Sigarayı bile bırakmamdaki ana sebeplerden biriydi maddiyat. İşe bisikletle gitmemdeki sebeplerden biri de yol parası.
Sanırsam kışı geçiririm ama sevdiğimiz çok insan çok sıkıntı yaşayacak, insanlar işlerinden güçlerinden olacak, ciddi geçim sıkıntısı yaşayacak. Hem aile içi hem toplumsal şiddet artacak, aileler dağılacak, boşanmalar, iflaslar artacak. Bu kış diğer kışlara hiç benzemeyecek çok ağır geçecek ve uzun sürecek. Kısa sürede baharı görebilmek ümidiyle...

Çok karamsar olduğumu düşünebilirsiniz ama değilim.

AB Liderler zirvesi var, yaptırım açıklanması bekleniyor galiba.
80+ milyonluk pazar var. Eğer çaktırmadan ülkeye dolar sokup, yaptırım patlatıp, dolar uçarsa satarız diye bir planları yoksa, o zirve çoktan fiyatlanmıştır. Yaptırım ihtimali yüksek olsa dolar zaten şimdiden 9 lira olmuştu.

@Mehmet Metin Levent Yarın kötü bir yaptırım kolay kolay çıkmaz.
Ama ülkenin genel anlamda işi zor. Eksi rezervler, garip garip ekonomi teoremleri, gelene gidene hede hedö, savurganlık, iş bilmezlik çok zor.
Allah ülkenin milletin yardımcısı olsun.

@karanbatu Bu maddiyatsızlık sizin tarafınızdan nasıl görünüyor bilmiyorum ama ben bazı şeyler için çok sevindim. Birincisi sigarayı bırakmışsınız, ikincisi bisiklete başlamışsınız. Daha ne olsun? Bence artık güzel tarafından bakın bu maddiyatsızlığa. Kötü tarafından baktıkça moral motivasyon kalmaz insanda. Allah'ım tüm zor durumda kalmışlara yardım elini uzatsın, kimse aç ve açıkta olmaz inşallah.

Kimse kusura bakmasın ama artık bu dolar düşecek, çıkacak diyenlerin iyi niyetinden şüphe duymaya başladım. Yok 20 TL olacak, yok 5 TL ye düşecek. Birisi elindeki doların artması için kendi çapında mücadele veriyor, bir diğeri düşse de alsam peşinde. Ben artık şu başlığı forumda görüyor olmaktan rahatsızlık duyuyorum. Var mı inmesi ya da çıkması için yapabileceğimiz bir şey, yok, ee o zaman ne diye burada can sıkıcı mesajlar yazılıp duruluyor arkadaş, bir insan TL ile çalışıyorsa neden gelip burada dolar çıkacak haberi verir aklım almıyor. Niyet elde ki üç beş dolar artsın kar edeyim ise Allaha havale ediyorum ne diyeyim. Yeter kardeşim, TV açıyorsun altta köşe de dolar, altın, foruma giriyorsun dolar, altın, Millet aç, fakir bırakmış, ölüyor nereden para kazansam diye, Ülke ayaklarımızın altından kayıp gidiyor herkes kesesini doldurma peşinde. Yazık.

Dalışa başlarken haber verin en azından derin bir nefes alırız. Benim ciğerler çok sağlam değil ama düşük oksijen seviyesine alıştırdım kendimi. Sigarayı bile bırakmamdaki ana sebeplerden biriydi maddiyat. İşe bisikletle gitmemdeki sebeplerden biri de yol parası.
Sanırsam kışı geçiririm ama sevdiğimiz çok insan çok sıkıntı yaşayacak, insanlar işlerinden güçlerinden olacak, ciddi geçim sıkıntısı yaşayacak. Hem aile içi hem toplumsal şiddet artacak, aileler dağılacak, boşanmalar, iflaslar artacak. Bu kış diğer kışlara hiç benzemeyecek çok ağır geçecek ve uzun sürecek. Kısa sürede baharı görebilmek ümidiyle...

Çok karamsar olduğumu düşünebilirsiniz ama değilim.
Yazınız bana , M.MUNGAN'nın bir şiirinin satırlarını hatırlattı..
......
mataramda tuzlu suyla, oteller kentinden geldim
her otelde biraz eksilip, biraz artarak
yani coğalarak
tahvil ve senetlerini intiharlarla değiştirenlerin
birahaneler ve bankalar üzerine kurulu hayatlarında
ağır ve acı tanıklıklardan
geçerek geldim. terli ve kirliydim.
sonra tımarhanelerde tımar edilen ruhum
maskeler ve çiçekler biriktiriyordu
linç edilerek öldürülenlerin hayat hikayelerini de...

''Ağır ve acı'' günlere maalesef hepimiz tanıklık ediyoruz.

Geri