Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@ihsangencer
O kur değerleri, cari fiyatlar ile hesaplanmış GSMH ile sabit fiyatlardan hesaplanmış dolar cinsi GSMH birbirini tutsun diye eklenmiş olabilir. Zaten ilk paylaştığınız köşe yazısı ile aynı değerler de değiller. Dediğim gibi, o yıllarda uluslararası ticaret dolar vs üzerinden değil, altın ile yapılırdı; paraların birbirine göre değerleri, her birinin ne kadar altın karşılığı olduğu ile orantılıydı.

Doların altın karşılığı, "gold eagle" denilen 17,5 gram ağırlığındaki 10 dolarlık sikkeymiş. Bir Osmanlı Lirası da, bugün Hamidiye veya Reşat altını olarak bildiğimiz sikke idi. Dolayısı ile bir Osmanlı Lirası, neredeyse 4 Dolar ediyordu. Cumhuriyet'in ilanından sonra bugün "Ata Lira" diye bildiğimiz tam altın 5 Lira olarak basılmış, yani 1 Dolar = 1,21 Lira gibi bir kura gelmiş. O yıllarda İngiliz Sterlini'nin değeri Sovereign denilen 7,99 gramlık sikke kadardı. 20 Frank'lık sikke ise bu yazdıklarımın hepsinden küçüktü...

Scudo
@Murat B. bu bahsettiğim yukarıda editlediğimle tutarlı zaten, yazdım son 1 liralık osmanlı banknotu 4 dolar, yani 1 osmanlı lirası=0,27 dolar ediyor. savaş sonrası devolüasyon, yeni kurulan meclis, cumhuriyetin ilanı vs bahsettiğiniz gibi 1.67 TL = 1 dolara kadar geriletmiş, fiyat tutarlı osmanlı lirası, değerini türk lirası olarak devam ettirmiş sanki?

banknot bu altın değil
CzApxESXAAA-zI1.jpg

Neyse ki Elhamdülillah reisimiz cuma günü müjdeyi verecek ve dolar yerle bir !:komik: (kan kaybı devam ediyor belli ki,tahminimce Karadeniz'de yine bir doğalgaz kaynağı buldu bizimki)

@Murat B. bu bahsettiğim yukarıda editlediğimle tutarlı zaten, yazdım son 1 liralık osmanlı banknotu 4 dolar, yani 1 osmanlı lirası=0,27 dolar ediyor. savaş sonrası devolüasyon, yeni kurulan meclis, cumhuriyetin ilanı vs bahsettiğiniz gibi 1.67 TL = 1 dolara kadar geriletmiş, fiyat tutarlı osmanlı lirası, değerini türk lirası olarak devam ettirmiş sanki?

banknot bu altın değil
237906 dosyayı görüntüle
Antika bir para için değeri hala 4 dolar ise acınası bir durum. Anca 4 dolar ediyor demek.

@ErzincanLee gözümüzü açmaya değil açtırmaya çalışmalıyız sanki? particilik oyun gibi, bir hak isteği olmamış türk halkının bundan bahsediyorum, fransız ihtilalinin etkilerinden korkup osmanlının adaptasyon çabalarını görüyoruz tanzimat ve ıslahat fermanında, var olma savaşı vermişiz orda kalmış, atatürk'ün ittirmesiyle bi şeyler kazanılmış, padişahtan hakkını istemeye çalışmamış yani. işin özeti alfabede olmayan harflerden oluşan bir parti bile olsa yine çöp, aydınlanma çağı geçirilmemiş, halk bunu istememiş, sonucunda" biz niye yurt dışına tatile çıkamıyoruz" diye soramayan bir güruh olmuşuz

Son düzenleme:
Neyse ki Elhamdülillah reisimiz cuma günü müjdeyi verecek ve dolar yerle bir !:komik: (kan kaybı devam ediyor belli ki,tahminimce Karadeniz'de yine bir doğalgaz kaynağı buldu bizimki)
Karadeniz 'i bilemem ama Akdeniz'de çıkmadığı kesin. Askerdeyken birisi ile tanıştım adam Akdeniz'de doğal gaz arayan gemide çalışıyor. 2600lü metrelerden bahsediyordu, olmayınca her şeyi söküp başka yere gidiyoruz diyordu. 2 gemiden 1 tanesi komple yabancı diğerinde de 6 Türk gerisi yabancı çalışıyormuş. Yerli ve milli diye dört dönülen projede bile yabancılar çalışıyor. Geçmiş zamanda günlük çalışma maliyetinden bahsetmişti 65000 (atmış beş bin) falan demişti galiba 165'te olabilir.

Kanal İstanbul ibadete açılacak ellaham.

@ihsangencer
bu banknotlar, "itibari para" değildi. Onları basan merkez bankası, "bu banknot, üzerinde yazan sikke para ile aynı değerdedir" derdi. Bakın 1928 yılında basılmış ABD doları:
1597868867543.png
Kırmızı işaretlediğim bölüm doların altın karşılığı iptal ediltikten sonra basılanlarda yoktur.

• Beğen
Tepkiler: ihsangencer
@Murat B. başgan anlıyorum dediğini de bak elde bir somut veri var 2 tane akademisyen var verdiğim linkte biri prof., diyor ki; 1 dolar = 1,67 TL ediyor diyor 1923'te, senin bahsettiğin rakamı da önceden gördüydüm 1,27 civarı olanı onu da kabul ediyorum. mali değeri varsa değer biçilmiş, osmanlı lirasına da değer biçilmiş türk lirasına da. palavra dedin iş uzadı gitti. iktisat profu feridun engin'in kitabından alıntıladım yukarıda. sen söyle 1923'te 1 TL kaç dolar ediyodu da bitsin bu mesele :)

Her seçim baskısı arttığında ya da oy kaygısı arttığında hükümetimiz bir enerji kaynağı buluyor zaten. Yarın açıklayacağı da farklı olmayacaktır diye düşünüyorum.

Bizde " umut fakirin ekmeğidir " derler.
Ingiliz ise " umut iyi bir kahvaltı ama kötü bir akşam yemeğidir " der.

Son düzenleme:
Sayın cumhurbaşkanımızın sürprizini berbat edeceğim biliyorum, ama o büyük devrimle ilgili kulağımıza fısıldanan bilgiler şöyle:

Sayın cumhurbaşkanımızın üyelerini bizzat kendisi seçtiği çok özel ve gizli bir ekip, kayıp Mut kavmi ve Atlantis kıtasının yerini keşfetti ve Atlantis medeniyetinin ileri teknolojisiyle geliştirdiği sonsuz ve temiz bir enerji kaynağının detaylarına ulaşıldı.

Atlantisliler "Oricalium" adını verdikleri bir madenin atomlarını çok gizli bir yöntemle ayrıştırarak, radyoaktiviteye sebep olmadan temiz ve sonsuz bir enerji kaynağı elde etmeyi başarmışlardı. Böylece yaşadıkları dönemde tüm dünyaya hükmettiklerine ve hatta uzaya insanlı keşif araçları bile gönderdiklerine rivayet edilir. Oricalium'un yarattığı ters manyetizma etkisi sayesinde yerden yükselerek uçabilmesi sebebiyle "Tayyare" lakabıyla da anılan Atlantis'in son büyük hükümdarı IV. Recepopulos, ölümünden önce Oricalium'dan enerji elde etme formülünü, sürekli üzerinde taşıdığı madalyonuna saklamış, "Ben öldükten tam 14.865 yıl sonra bir faninin bedeninde tekrar dirileceğim ve Oricalium sayesinde dünyaya hükümdar olacağım" diye vasiyet etmişti.

İşte IV. Recepopulos'un ölümünden itibaren 14.865 yıl sonrası, tam olarak M.S. 2020 yılına tekabül ediyor. Büyük Atlantis hükümdarı, sayın Cumhurbaşkanımızın bedeninde tekrar hayata döndü ve Oricalium'un gizli formülü artık elimizde. Oricalium sayesinde sonsuz ve temiz bir enerji kaynağına ulaşacak olan Türkiye, dünyadaki tüm petrol, kömür, doğalgaz ve nükleer enerji kartellerini yerle yeksan edecek, bu kartelleri korumak amacıyla örgütlenen küresel askeri-politik sistemi derbeder edecek, küresel sömürü sistemi kökünden kazınacaktır. Büyük Şeytan Amerika parçalanarak yok olacak, lanetli İsrail'in sözde lideri Netanyahu Türkiye'nin ayaklarına kapanarak enerji dilenecek, İngiltere kraliçesi Elizabeth Beştepe Sarayı'nda yerleri paspaslayacaktır. Mescid-i Aksa ibadete açılacak, İstanbul Sözleşmesi feshedilecek, Türkiye'nin Hac-Umre kontenjanı 3 misline çıkarılacak, 1 Türk Lirası 12 dolar olacak, mazot da 1 TL olacaktır. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve BM İnsan Hakları Beyannamesi yırtılıp atılarak bunların yerine sayın Cumhurbaşkanımızın ve ailesinin mutlak otoritesi ve kutsallığı etrafında şekillenecek yeni bir küresel anayasa yazılacaktır.

Yani yarından sonra dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak... Bizi izlemeye devam edin!

Ama IV. Recepopolos dayının bu yıl doğması lazım. 14865 yıl sonra gelecek denmiş ya.🤔
Oğlum kasımda doğuyor. Yani doktorlar oğlan diyor. Adı hazır "Atahan".😁

Sayın cumhurbaşkanımızın sürprizini berbat edeceğim biliyorum, ama o büyük devrimle ilgili kulağımıza fısıldanan bilgiler şöyle:

Sayın cumhurbaşkanımızın üyelerini bizzat kendisi seçtiği çok özel ve gizli bir ekip, kayıp Mut kavmi ve Atlantis kıtasının yerini keşfetti ve Atlantis medeniyetinin ileri teknolojisiyle geliştirdiği sonsuz ve temiz bir enerji kaynağının detaylarına ulaşıldı.

Atlantisliler "Oricalium" adını verdikleri bir madenin atomlarını çok gizli bir yöntemle ayrıştırarak, radyoaktiviteye sebep olmadan temiz ve sonsuz bir enerji kaynağı elde etmeyi başarmışlardı. Böylece yaşadıkları dönemde tüm dünyaya hükmettiklerine ve hatta uzaya insanlı keşif araçları bile gönderdiklerine rivayet edilir. Oricalium'un yarattığı ters manyetizma etkisi sayesinde yerden yükselerek uçabilmesi sebebiyle "Tayyare" lakabıyla da anılan Atlantis'in son büyük hükümdarı IV. Recepopulos, ölümünden önce Oricalium'dan enerji elde etme formülünü, sürekli üzerinde taşıdığı madalyonuna saklamış, "Ben öldükten tam 14.865 yıl sonra bir faninin bedeninde tekrar dirileceğim ve Oricalium sayesinde dünyaya hükümdar olacağım" diye vasiyet etmişti.

İşte IV. Recepopulos'un ölümünden itibaren 14.865 yıl sonrası, tam olarak M.S. 2020 yılına tekabül ediyor. Büyük Atlantis hükümdarı, sayın Cumhurbaşkanımızın bedeninde tekrar hayata döndü ve Oricalium'un gizli formülü artık elimizde. Oricalium sayesinde sonsuz ve temiz bir enerji kaynağına ulaşacak olan Türkiye, dünyadaki tüm petrol, kömür, doğalgaz ve nükleer enerji kartellerini yerle yeksan edecek, bu kartelleri korumak amacıyla örgütlenen küresel askeri-politik sistemi derbeder edecek, küresel sömürü sistemi kökünden kazınacaktır. Büyük Şeytan Amerika parçalanarak yok olacak, lanetli İsrail'in sözde lideri Netanyahu Türkiye'nin ayaklarına kapanarak enerji dilenecek, İngiltere kraliçesi Elizabeth Beştepe Sarayı'nda yerleri paspaslayacaktır. Mescid-i Aksa ibadete açılacak, İstanbul Sözleşmesi feshedilecek, Türkiye'nin Hac-Umre kontenjanı 3 misline çıkarılacak, 1 Türk Lirası 12 dolar olacak, mazot da 1 TL olacaktır. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve BM İnsan Hakları Beyannamesi yırtılıp atılarak bunların yerine sayın Cumhurbaşkanımızın ve ailesinin mutlak otoritesi ve kutsallığı etrafında şekillenecek yeni bir küresel anayasa yazılacaktır.

Yani yarından sonra dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak... Bizi izlemeye devam edin!
Her geçen gün farklı bir özelliğini öğreniyoruz. "Solar Sistem Lideri" olduğu daha yeni öğrenmiştim, bu kadar bilge bir kişiye sahip olduğumuz için çok şanslıyız.

Hocam Sitargeyt Atlantiks purocesinde görmüştüm. Ameriganın bundan haberi varmış. Geciti bulmak için Antartigaya giddiler. Ama reyiz bence onnardan önce davrandı. Sitargeyti Garadenisde buldu. Ameriga şimdi düşünsün.

Şaka bir yana Stargate Atlantis dizisini öneririm. Ancak daha önce Stargate'in orjinal serisi SG-1'i, en azından 5. sezonundan itibaren izleyiniz derim. ;)

Geri